Kabar Kawat

Ngurangi Telat ing Diagnosa Penyakit Paru-paru Komplek

ditulis dening editor

Three Lakes Foundation lan American College of Chest Physicians (CHEST) bubar ngumumake kolaborasi ing inisiatif pendidikan multiphase sing tujuane nyuda wektu kanggo diagnosa pasien karo Penyakit Paru-paru Interstitial (ILD).    

Ngaruhi udakara 400,000 wong ing Amerika Serikat, ILD minangka klompok penyakit sing nyebabake inflamasi paru-paru lan / utawa bekas luka permanen (fibrosis). Gejala kasebut padha karo penyakit paru-paru liyane sing umum, asring nyebabake diagnosis sing salah utawa diagnosa telat. Sawetara panaliten nuduhake manawa tekan diagnosis sing tepat kanggo penyakit paru-paru sing luwih langka bisa nganti pirang-pirang taun.

Saka kondisi ILD sing dikenal, sing paling umum yaiku Fibrosis Pulmonal idiopatik (PF). Kahanan iki nyebabake jaringan paru-paru dadi parut lan kaku, nyuda ukuran lan kapasitase. The scarring karo PF ora bisa dibalèkaké utawa didandani, lan ora ana tamba dikenal. Saiki, kira-kira 30,000 nganti 40,000 pasien didiagnosis PF saben taun, dene 40,000 liyane sing tiwas amarga penyakit kasebut saben taun.

Senadyan kemajuan ilmiah lan informasi tambah kasedhiya, diagnosis pas wektune lan akurat kanggo PF tetep tantangan. Perjalanan penyakit kasebut beda-beda saka saben wong lan bisa berkembang kanthi cepet ing sawetara kasus, nambah kabutuhan supaya bisa didiagnosis ing tahap paling awal. Nalika pasien sinau duwe PF, kondhisi kasebut bisa uga mbutuhake panggunaan oksigen, rawat inap, lan bisa nyebabake kualitas urip sing ora apik, lan umur sing luwih cendhak.

"Salah sawijining masalah sing nyebabake diagnosis sing luwih dawa yaiku pasien bisa nuduhake gejala sing uga umum ing kahanan pernapasan liyane, kayata wheezing, angel ambegan, watuk lan kesel," ujare anggota CHEST lan profesor asosiasi ing Kedokteran Pulmonary karo Universitas Universitas. Utah, Mary Beth Scholand, MD. "Tanpa diagnosa sing tepat, pasien ILD, khususe sing duwe PF, bisa didiagnosa salah karo bronkitis, COPD, COVID-19, utawa asma lan asring ngalami serangkaian ujian, tes, lan terapi nganti pirang-pirang wulan. Nutup jurang kasebut kritis supaya terapi bisa diwiwiti kanggo ngatur gejala lan kemajuan penyakit kasebut.

"Minangka katalis kanggo owah-owahan ing komunitas PF, kita ngomong karo pasien, profesional kesehatan, dokter, lan kelompok advokasi kanggo ngembangake pemahaman babagan pengalaman diagnostik PF," ujare Dana Ball, direktur eksekutif Three Lakes Foundation. "Kita nyedhaki CHEST nalika dadi nyata yen dokter perawatan primer bisa nggunakake alat khusus kanggo ngenali pasien berisiko tinggi kanthi kondisi paru-paru. Kolaborasi iki minangka asil saka kabutuhan umum kanggo nambah kesadaran ing antarane para profesional kesehatan lan nambah asil pasien.

"CHEST wis mbangun reputasi global kanggo ningkatake asil pasien sing paling apik liwat pendidikan obat dada sing inovatif, riset klinis lan perawatan basis tim," ujare Robert A. Musacchio, PhD, CEO saka CHEST. "Yayasan Telung Lakes dikenal amarga kerjane kanggo nambah wektu kanggo diagnosa lan nyepetake pilihan perawatan kanggo PF. Liwat kemitraan iki, kita ngarahake ngganti lintasan diagnosis, perawatan lan perawatan kanggo pasien ILD kaya PF.

Three Lakes Foundation nyedhiyakake pendanaan awal kanggo CHEST kanggo miwiti ngrancang intervensi pendidikan sing ngatasi kesenjangan ing kawruh lan praktik lan bakal dadi peran aktif kanggo ngawasi pangembangan program kasebut. CHEST bakal nggabungake panyedhiya kesehatan utama ing perawatan primer, praktik kulawarga, keperawatan lan obat paru-paru kanggo kolaborasi ing ngenali kabutuhan lan strategi kanggo nambah diagnosis lan mbangun kesadaran ILD. CHEST bakal ngevaluasi, riset, lan ngukur dampak program kasebut ing praktik klinis lan perawatan pasien lan ngira-ngira tekan sakabèhé luwih saka 100,000 panyedhiya kesehatan nalika program rampung rampung.

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Aku 61 taun lan wadon. Aku didiagnosa sawetara sasi kepungkur karo COPD lan aku ora wedi! Tes fungsi paru-paruku nuduhake kapasitas 49%. Sawise ngalami flu setahun kepungkur, sesak ambegan, batuk, lan nyeri dada terus sanajan sawise diobati karo antibiotik. Aku wis ngrokok rong bungkus sedina suwene 36 taun. Lair tanpa sternum njalari igaku digulung mung siji inci saka balung mburi, nyebabake paru-paru ora berkembang. Ing umur 34 aku wis operasi lan wis didandani. Sayange, ududku mung nyebabake luwih akeh karusakan ing paru-paruku sing durung berkembang. Masalah sing ana yaiku aku seneng ngrokok lan ora pengin nyerah! Wis nyoba kaping pindho sadurunge lan meh dadi edan lan ora pengin maneh. Aku weruh rasa wedi ing mripate kulawarga nalika aku ngandhani babagan COPD, mula dheweke golek solusi dhewe kanggo mbantu kahananku. Ora dingerteni manawa rokok mbebayani kanggo kita, lan kayane kabeh wong ngrokok, nanging aku bisa nyingkirake kondisi paru-paru COPD kanthi bantuan MULTIVITAMIN HERBAL CURE sing dituku bojoku, [Link dibusak] duwe formula herbal sing tepat kanggo mbantu sampeyan nyingkirake lan ndandani kahanan paru-paru lan ngobati sampeyan kanthi herbal organik alami. Muga-muga sapa wae sing wiwit ngrokok ing umur enom bakal ngerti apa sing bakal kelakon ing awak yen terus tumindak ala sajrone urip.

Share to...