Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Dewan Pariwisata Afrika Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News Nigeria wong tanggung jawab Keslametan Sustainable Teknologi Pariwisata Wisata transportasi News Wire Plancongan Trending

Soaring prices bahan bakar lemah maskapai Nigerian

Biaya bahan bakar jet sing dhuwur kanggo maskapai Nigerian
Biaya bahan bakar jet sing dhuwur kanggo maskapai Nigerian
ditulis dening Harry Johnson

Asosiasi Operator Maskapai Penerbangan Nigeria ngumumake manawa operator udara negara kasebut bakal mungkasi kabeh operasi wiwit dina Senin, 9 Mei, nganti kabar luwih lanjut.

"Operator Maskapai Penerbangan Nigeria (AON) ... ngandhani masarakat umum manawa maskapai anggota bakal mandhegake operasi ing saindenging negoro wiwit Senin 9 Mei 2022, nganti kabar luwih lanjut," ujare grup kasebut ing rilis kasebut.

Penerbangan domestik Nigeria wis kaganggu wiwit Maret amarga sawetara maskapai uga miwiti mbatalake jadwal internal, dene liyane nundha operasi amarga biaya bahan bakar maskapai saya mundhak.

Invasi Rusia ing Ukraina nyebabake lonjakan ing pasar minyak mentah, ngirim bahan bakar jet prices soaring lan kenek operator udhara lan penumpang maskapai karo mundhak cetha ing biaya operasional.

Operator Maskapai Penerbangan Nigeria nglaporake manawa rega bahan bakar jet mundhak saka 190 naira ($0.46) dadi 700 naira ($1.69) saben liter ing Nigeria sajrone wektu sing cendhak.

Miturut asosiasi kasebut, biaya penerbangan siji jam wis tikel kaping pindho dadi 120,000 naira ($ 289.20), sing ora lestari.

Asosiasi kasebut ujar manawa kenaikan biaya bahan bakar jet wis nggawe tekanan operasional sing bisa dadi pitakonan babagan finansial.

Penumpang maskapai ing Nigeria mbayar tarif ing naira, sing wis weakened drastis amarga devaluasi.

Nanging, panyedhiya bahan bakar dibayar nganggo dolar AS - mata uang sing langka ing ekonomi paling dhuwur ing Afrika.

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...