Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Jerman Investment News wong tanggung jawab Sustainable Teknologi Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

Fraport Group: Revenue mundhak kanthi lalu lintas penumpang

gambar duweni saka Fraport
ditulis dening Harry Johnson

Pendapatan Fraport Group mundhak 66.3 persen dadi €1,348.5 yuta ing periode Januari nganti Juni taun bisnis saiki 2022

Sawise nyebarake larangan lelungan sing gegandhengan karo pandemi, bandara ing Fraport Group nyathet mbalek maneh lalu lintas penumpang. Sawetara bandara Yunani Fraport sing nglayani tujuan liburan - kalebu Rhodes, Santorini lan Kerkyra ing pulo Corfu - malah ngluwihi tingkat penumpang pra-krisis 2019 sajrone nem wulan pisanan 2022. Didhukung dening kenaikan sakabèhé ing panjaluk lelungan, pendapatan Fraport Group mundhak. dening 66.3 persen dadi €1,348.5 yuta ing periode Januari nganti Juni taun bisnis saiki 2022.

FraportCEO Dr. Stefan Schulte ujar: "Wiwit Maret, kita wis ngalami tren munggah sing kuat ing lalu lintas penumpang ing Grup kita amarga wong bisa lan semangat kanggo lelungan maneh. Ing Bandara Frankfurt, saiki kita ngarepake antarane 45 yuta lan 50 yuta penumpang kanggo taun lengkap 2022. Mangkono, volume lalu lintas sing luwih dhuwur tinimbang sing diarepake ing awal taun. Angka finansial operasi utama kita uga saya apik - sanajan nyetel efek positif siji-sijine taun kepungkur kayata ganti rugi sing ditampa kanggo njaga operasi Bandara Frankfurt sajrone kunci, uga ganti rugi pandemi sing dipikolehi ing Yunani. Faktor utama sing ndhukung pangembangan sing apik iki kalebu kinerja sing kuat saka bandara ing portofolio internasional kita lan kontribusi positif amarga divestasi investasi Xi'an kita. Nanging, kita isih adoh saka tekan level sing katon ing 2019.

Lalu lintas penumpang didorong dening permintaan sing kuat kanggo lelungan liburan

Ing nem wulan pisanan taun 2022, meh 21 yuta penumpang lelungan liwat Bandara Frankfurt (FRA) asale Fraport. Nalika iki isih 38 persen ing ngisor volume lalu lintas sing diraih ing pra-pandemi 2019, angka kasebut nuduhake tingkat pertumbuhan 220 persen dibandhingake karo periode sing padha ing 2021. Kanggo pisanan wiwit wiwitan pandemi, FRA nampani meh 5 yuta. penumpang ing Juni 2022 - sing ngluwihi 75 persen lalu lintas sing didaftar ing sasi sing padha ing taun rekaman 2019.

"Pemulihan sing kuat lan dinamis ing lalu lintas penumpang nyebabake sawetara tantangan operasional utama kanggo kita. Sayange, iki uga nyebabake penundaan sing terus-terusan, "ujare CEO Schulte sing nuduhake kahanan saiki ing Frankfurt. "Nanging, kanthi wiwitan liburan sekolah musim panas ing Jerman, kita bisa njaga operasi sing stabil lan dipercaya. Iki nandheske efektifitas langkah-langkah sing wis ditindakake ing Frankfurt, kanthi kerjasama karo mitra. Nanging, isih ana cara sing kudu ditindakake nganti kita bisa nyukupi syarat kualitas dhewe maneh.

Volume kargo ing Frankfurt suda 11.5 persen saben taun dadi udakara 1.0 yuta metrik ton ing separo pisanan 2022. uga efek saka pirang-pirang kunci sing ditindakake ing China minangka bagean saka strategi nol-Covid. Bandara Fraport Group ing njaba Jerman entuk pertumbuhan penumpang sing luwih dhuwur tinimbang Frankfurt amarga entuk manfaat luwih akeh saka fungsi utama minangka gerbang pariwisata lan mundhake lelungan liburan. 

tokoh operasi Key nambah noticeably

Didhukung dening wutah penumpang dinamis, revenue Fraport Group tambah noticeably dening 66.3 persen kanggo € 1,348.5 yuta. Diatur kanggo revenue saka langkah-langkah konstruksi lan ekspansi ing anak perusahaan Fraport ing saindenging jagad (salaras karo IFRIC 12), revenue Group mundhak 67.7 persen dadi € 1,211.8 yuta. Penjualan saham lengkap Fraport ing perusahaan bandara Xi'an ing China nyumbang total € 53.7 yuta, sing diakoni ing neraca minangka penghasilan operasi liyane. 

Fraport's Group EBITDA (penghasilan sadurunge kapentingan, pajak, panyusutan lan amortisasi) tambah 21.8 persen saben taun dadi € 408.3 yuta. Mangkono, EBITDA tansaya luwih alon tinimbang pendapatan, amarga EBITDA kuartal kaping pindho taun kepungkur kena pengaruh sawetara efek positif. EBIT grup mundhak dadi €181.9 yuta (saka €116.1 yuta ing separo pisanan 2021).

Grup nyebabake wilayah negatif amarga efek siji-siji

Kanthi minus €290.8 yuta, asil finansial Grup kasebut jelas negatif kanggo separo pisanan taun 2022. Iki utamane amarga pambusakan lengkap utang utangan €163.3 yuta saka Thalita Trading Ltd., perusahaan sing nyekel saham minoritas Fraport. ing operator Bandara Pulkovo St. Petersburg (LED). CEO Schulte nerangake: "Miturut perkembangan sanksi sing ana gandhengane karo perang Rusia nglawan Ukraina, kita wis ngilangi utang utangan iki. Ing wektu sing padha, kita kanthi lengkap njaga klaim sing ana gandhengane karo utangan. Penghapusan kasebut ora ateges divestasi, amarga, miturut perjanjian konsesi saiki, adol saham kita ing Pulkovo terus diilangi nganti 2025.

Ing latar mburi iki, Grup EBT mudhun nganti minus €108.9 yuta ing nem wulan pisanan 2022 (6M 2021: €19.9 yuta). Asil Grup utawa bathi net mudhun nganti minus €53.1 yuta (6M 2021: €15.4 yuta).

Outlook

Sawise rampung ing separo pisanan 2022, dewan eksekutif Fraport ngowahi prospek penumpang setaun kanggo Bandara Frankfurt munggah. Pusat penerbangan paling gedhe ing Jerman saiki bakal nampa sekitar 45 yuta nganti 50 yuta penumpang ing taun 2022 (ramalan sadurunge: 39 yuta nganti 46 yuta penumpang).

Nganggo tren lalu lintas sing positif lan rong efek siji-sijine sing signifikan, Fraport uga nyetel prospek kanggo sawetara tokoh finansial utama Grup. Khususé, EBITDA kanggo taun lengkap saiki samesthine bakal tekan kisaran sing luwih dhuwur antara € 850 yuta lan € 970 yuta, sawise kesimpulan divestiture Xi'an (prakiraan sadurunge: € 760 yuta nganti € 880 yuta). Kajaba iku, Group EBIT saiki dijangkepi kira-kira €400 yuta nganti €520 yuta (prakiraan sadurunge: €320 yuta nganti €440 yuta). Ing kontras, Fraport mbenakake prospek sadurunge kanggo asil Group taun lengkap (laba net) mudhun kanggo sawetara antarane €0 lan €100 yuta, amarga nulis-mudhun lengkap utang utang saka Thalita Trading Ltd. (ramalan sadurunge: € 50 yuta nganti € 100 yuta). 

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...