SADC: Regime Visa Anyar minangka Langkah Mundur kanggo Pariwisata Namibia

SADC: Regime Visa Anyar minangka Langkah Mundur kanggo Pariwisata Namibia
SADC: Regime Visa Anyar minangka Langkah Mundur kanggo Pariwisata Namibia
ditulis dening Harry Johnson

Liberalisasi visa ing Afrika wis kabukten nduwe pengaruh positif ing macem-macem aspek kayata pariwisata, investasi asing, lan pertumbuhan ekonomi sakabèhé.

Rezim visa mbatesi sing diusulake ing Namibia nyebabake keprihatinan serius ing antarane Aliansi Pariwisata Dewan Bisnis Afrika Selatan (SADC). Pamindhahan iki duweni potensi kanggo ngalang-alangi pertumbuhan industri pariwisata lan pembangunan ekonomi sakabèhé. Utamane kuwatir amarga diluncurake strategi "Air Connect Namibia" Namibia Airports Company, sing tujuane nambah penerbangan lan konektivitas internasional. Penegakan syarat visa sing luwih kenceng bisa mengaruhi macem-macem sektor NamibiaEkonomi, kayata pariwisata, perhotelan, transportasi, lan ritel, kabeh gumantung banget marang pengunjung internasional.

Liberalisasi visa ing Afrika wis kabukten nduwe pengaruh positif ing macem-macem aspek kayata pariwisata, investasi asing, lan pertumbuhan ekonomi sakabèhé. Rwanda lan Zambia wis muncul minangka crita sukses, nuduhake keuntungan saka kabijakan visa sing luwih mbukak. Kanthi narik kawigaten macem-macem pengunjung kalebu lelungan bisnis, investor, lan turis, ekonomi dirangsang liwat belanja tambah, nggawe lapangan kerja, lan revenue pajak. Indeks Keterbukaan Visa Afrika 2023 negesake pentinge keterbukaan visa kanggo nyopir industri pariwisata Afrika lan dadi katalis kanggo pangembangan ekonomi.

Natalia Rosa, Pimpinan Proyek kanggo Fauna Business Council Tourism Alliance, nandheske yen kabeh chain nilai pariwisata bisa nandhang sangsara marga saka efek salabetipun saka regime visa mbatesi. Iki ora mung ngalangi lelungan luang nanging uga ngalangi lelungan bisnis, konferensi, acara, pendidikan, lan perdagangan. Akibaté, iki sacara signifikan nyuda wutah lan pembangunan ekonomi sakabèhé.

Akeh negara Afrika, kayata sing dadi anggota Komunitas Pembangunan Afrika Kidul (SADC), maju menyang peraturan visa sing luwih entheng. Yen Namibia milih ngetrapake langkah-langkah sing luwih ketat, ana risiko ketinggalan ing negara-negara tanggane lan nyuda daya tarik kasebut minangka hotspot wisata.

Rosa nandheske pentinge pamrentah Namibia ngevaluasi maneh langkah-langkah pembatasan kasebut lan miwiti diskusi karo pihak sing relevan kanggo nemokake resolusi sing efektif ngatasi masalah keamanan nalika uga ningkatake pertumbuhan ekonomi lan daya saing regional. Rosa luwih nyoroti pentinge nyelarasake kabijakan visa karo strategi akses udhara kanggo entuk manfaat saka kaluwihan pilihan penerbangan sing ditambahi lan narik luwih akeh pengunjung. Namibia bisa narik inspirasi saka kedadeyan sing sukses kayata Rwanda, ing ngendi liberalisasi visa lan investasi infrastruktur wis nyebabake pertumbuhan substansial ing sektor pariwisata MICE (Meetings, Incentives, Conferences, and Exhibitions).

Keputusan Namibia kanggo mbalikke rezim visa lan ngenalake visa kerja jarak jauh, ngakoni panjaluk pasca-COVID, mbingungake, utamane nimbang pilot Univisa sing bakal teka dening SADC.

Tinimbang ngetrapake watesan visa sing luwih ketat, Namibia duwe kesempatan kanggo nimbang pendekatan alternatif. Iki bisa uga kalebu ngleksanakake sistem pangolahan visa sing luwih ramping, kayata e-visa, menehi pambebasan visa sing ditargetake kanggo klompok tartamtu, utawa ningkatake langkah-langkah keamanan ing wates.

Rosa nyimpulake manawa penting banget kanggo nganalisa lan ngatasi alangan sing ngalangi pengunjung internasional mlebu, supaya bisa nginep luwih suwe, ngedongkrak belanja ekonomi, lan nyepetake pemulihan sektor pariwisata.

Alliance Pariwisata Dewan Bisnis SADC tetep darmabakti kanggo nyengkuyung industri pariwisata Namibia lan nyengkuyung kabijakan sing ningkatake pertumbuhan lan pembangunan sing lestari.

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
1 komentar
Gambar
Selanjute
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
1
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...