Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Industri Hospitality Hotel & Resor News wong Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Pariwisata News Wire Plancongan

Rising expenses ngancam rebound bathi hotel rapuh

Rising expenses ngancam rebound bathi hotel rapuh
Rising expenses ngancam rebound bathi hotel rapuh
ditulis dening Harry Johnson

Februari minangka wulan sing luwih kuat kanggo industri hotel global, nanging biaya item baris sing saya mundhak bisa ngrusak bathi sing wis pulih.

Ing AS, bathi operasi reged saben kamar kasedhiya (GOPPAR) tekan $65.98 kanggo sasi, luwih saka $40 luwih saka Januari lan paling dhuwur iku wiwit Oktober. Iki isih ana ing ngisor bathi pra-pandemi, sing dicathet luwih saka $90 ing Februari 2019.

Wiwit bathi ambruk banget ing April 2020, dadi wilayah negatif, hotel AS terus-terusan mundhak maneh, nanging drive bali menyang tingkat GOPPAR normal wis cocog lan diwiwiti. Penurunan biaya sing kedadeyan ing wulan pertama muncule pandemi - tren ing saindenging jagad - menehi tutup kanggo para pengusaha hotel, berjuang kanggo nyegah bencana bencana. Nanging, nalika sasi lan taun maju, biaya creep dadi ancaman banget.

Payroll, biaya paling gedhe ing hotel, nganti $ 66.60 saben kamar sing kasedhiya ing wulan Februari ing AS, sing paling dhuwur wiwit wiwitan pandemi lan bagean saka uptrend sakabèhé ing metrik. Wiwit nadir, total gaji munggah 192%, sanajan isih $ 30 saka nomer pra-pandemi.

Biaya liyane uga mundhak, kalebu keperluan, sing kanthi basis PAR wis bali menyang tingkat pra-pandemi, amarga inflasi, masalah rantai pasokan lan perang ing Ukraine minangka papan breeding kanggo mundhak luwih ing spektrum biaya.

Sanajan kuwatir babagan biaya, para pengusaha hotel bisa nyenengake kanthi kemampuan kanggo nyekel lan malah nyopir. Ing basis nominal, ADR wis ana ing ndhuwur tingkat pra-pandemi lan $14 luwih dhuwur ing Februari 2022 versus Februari 2019. nganti sasi sing padha ing 23. Total revenue mudhun watara padha, ing 2019%.

Energi Enny

In Eropah, prices energi nggawe seret sanget kanggo hoteliers. Sakabèhé rega sarana wis skyrocketed lan ing € 8 ing basis PAR ing Februari 2022, iku 35% luwih ing basis nominal saka ing Februari 2019.

Tambah ing biaya gaji sing simultan wis ngasilake bathi sing ora apik kanggo Eropa sakabèhé. GOPPAR njupuk nosedive sakwise Oktober lan mbalekake rada ing Februari, nganti € 11.19, sing kaping telu kurang saka ing wektu sing padha ing 2019.

Pakan menyang pemulihan bathi sing alon yaiku panjaluk sakabèhé sing durung dijupuk, utamane volume perusahaan, sing terus ngetutake tingkat pra-pandemi.

Timur Tengah Bisa

Sawise Oktober listrik nganti Desember kanggo Timur Tengah, wilayah kasebut wis mundur sawetara wiwit, nanging isih cocog karo tingkat pra-pandemi. Expo 2020, sing ditindakake nganti 31 Maret, nyedhiyakake hotel-hotel Timur Tengah, utamane ing Dubai, sing dadi tuan rumah acara kasebut. GOPPAR ing wilayah kasebut kacathet ing $73.59 ing Februari, sing isih $2 luwih dhuwur tinimbang ing Februari 2019.

Pendhudhukan Dubai nglayang ing 85% ing wulan Februari lan digabungake karo ADR sisih lor $240, emirat kasebut entuk nomer RevPAR ($206) lan TRevPAR ($302) luwih dhuwur tinimbang tingkat 2019.

Ora kaya Eropa, Timur Tengah durung diguncang biaya sarana sing luwih dhuwur, sing tetep setara karo tingkat 2019 kanthi basis PAR. Nyatane, dheweke wis mudhun banget wiwit Agustus. Yen ana biaya kanggo nonton yaiku gaji, sing mundhak saben wulan luwih dhuwur lan dicathet ing $46.84 ing wulan Februari, yaiku $12 saka Februari 2019, nanging ing tingkat paling dhuwur wiwit wiwitan pandemi.

China Slump

Kangge, kunci maneh ing saindenging China duwe pengaruh ngrusak ing pasar hotel domestik negara kasebut. GOPPAR kacathet ing $9.73 ing wulan Februari, luwih saka kaping pindho kurang saka wektu sing padha ing 2019.

Shanghai ndeleng output bathi paling dhuwur wiwit pandemi ing Mei 2021 ($ 60.46) nanging mudhun dadi $ 12.73 ing Februari 2022. Sing luwih kuwatir amarga Shanghai bakal dikunci sajrone minggu ngarep-plus nalika panguwasa nindakake tes COVID-19. nalika ngadhepi gelombang infeksi anyar. Kunci kasebut bakal kedadeyan ing rong tahap, kanthi sisih wétan kutha diwatesi nganti 1 April lan sisih kulon wiwit 1-5 April.

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...