Warta Breaking Travel negara | wilayah Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor Hak-hak manungsa News Rusia Spanyol Pariwisata Trending

RIU Hotels and Resorts 'New Witch-Hunt Against Russian Tourists

Aplikasi Riu
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Perusahaan hotel AS lan Eropa kalebu Marriott, Hyatt, Accor, lan Hilton isih beroperasi ing Rusia, nyebabake njerit.travel kampanye ndhesek padha kanggo nutup operasi.

eTurboNews takon awal minggu iki yen industri travel lan pariwisata global tenan ndhukung Ukraina?

Mallorca, basis Spanyol RIU Hotel & Resor ora ngoperasikake hotel ing Rusia nanging wis mblokir akses menyang situs web kanggo wong Rusia. Klompok hotel sing populer ora nampa pesenan maneh saka turis sing ana ing Federasi Rusia.

Juergen Steinmetz, ketua Organisasi Pariwisata Dunia, sing sijine ing panggonan ing Scream kanggo Ukraina kampanye ngandika:

"Sanadyan kita ndhukung lan nggusah klompok hotel non-Rusia kanggo mungkasi operasi ing Rusia, kita ora bisa nyetujui pamindhahan dening RIU Hotels & Resorts marang pengunjung Russian. Alesan kita nggusah klompok hotel sing diduweni manca kanggo ngrebut operasi ing Rusia yaiku dhuwit sing ditampa kanggo ngoperasikake properti kasebut bakal ngasilake dhuwit kanggo pamrentah Rusia. Dhuwit kasebut kanthi ora langsung bakal ndhukung pendanaan perang tanpa provokasi marang Ukraina.

"Aku ora ngerti carane pengunjung Rusia mbuwang dhuwit ing hotel ing njaba Rusia bisa entuk manfaat saka pamrentah Rusia. Kita ngerti operator tur ing Rusia mbayar pajak marang pamrentahane. Yen iki prihatin, aku bisa ngerti.

“Langsung pesenan piye? RIU kudu mikir maneh kabijakan anyar iki marang Rusia. Miturut UNWO, lelungan, lan pariwisata minangka hak asasi manungsa kanggo kabeh wong, lan ngendhegake tamu supaya ora nginep ing hotel mung amarga bisa nggawa paspor Rusia minangka diskriminasi.

Pariwisata minangka penjaga perdamaian. Ora ana papan kanggo diskriminasi ing pariwisata. Warga Rusia biasa ora dadi mungsuh. Ngidini mburu penyihir marang wong Rusia iku salah. “

"Kita njaluk RIU kanggo nyetel kabijakan lan nampa pesenan langsung dening pengunjung Rusia."

Klompok hotel liyane samesthine bakal ngetutake pimpinan RIU kanggo nyegah pengunjung saka Rusia nginep ing hotel.

Jaringan hotel Spanyol RIU Hotels & Resorts misuwur ing kalangan turis Rusia. Iki beroperasi ing Uni Emirat Arab, Republik Dominika, Jerman, Jamaika, Maladewa, lan Sri Lanka - ing antarane tujuan liburan populer liyane. Ing tanggal 13 April, dheweke mandheg nggarap operator tur berbasis Rusia.  

Surat ing ngisor iki ditampa dening perusahaan perjalanan Rusia tanggal 12 April.

Ora ana pesenan anyar sing bakal ditampa wiwit 13 April nganti kabar luwih lanjut. Perwakilan RIU Hotels & Resorts njamin operator tur Rusia PAKS yen tamu sing duwe voucer RIU ing tangane bakal bisa nglampahi liburan kaya sing wis dipesen. Pesenan anyar saka Rusia ora bakal dikonfirmasi.

Ora bisa dipesen tur, kanggo operator tur lan turis independen. Program bonus uga ditutup.

RIU Hotels & Resorts ora nanggapi eTurboNews kanggo klarifikasi.

Perusahaan wisata Rusia sing diwakili PAKS, Bonus Maladewa, ICS Travel Group, Maldivian, Pantheon, Art Tour, Sletat.ru, lan OSA-travel ngirim layang menyang manajemen RIU Hotels & Resorts.

Stakeholders Pariwisata Rusia nyedhaki RIU Hotels

Kanggo sawetara wektu saiki, pasar pariwisata Rusia wis nampa kabar ngganggu babagan penundaan merek RIU Hotels ing pasar Rusia lan resepsi turis Rusia ing sawetara resort merek.

Kita nganggep langkah iki ora bisa ditampa ing donya modern. Tumindak kasebut nglanggar prinsip kesetaraan lan ngurmati martabat manungsa adhedhasar kewarganegaraan lan nglanggar hak-hak akeh konvensi lan hukum internasional, kayata Konvensi Internasional babagan Penghapusan Kabeh Bentuk Diskriminasi Rasial, Deklarasi Universal Hak Asasi Manungsa, lan Deklarasi Perserikatan Bangsa-Bangsa babagan Penghapusan Kabeh Bentuk Diskriminasi Rasial ”, lan uga menehi kesaksian babagan standar ganda.

Kita pengin ngelingake sampeyan manawa pariwisata lan perhotelan dirancang kanggo nguatake hubungan lan kerjasama internasional, ngadeg ing njaba politik lan ora kalebu prasangka rasial. Hubungan antarane merek lan pasar Rusia wis sukses berkembang sajrone pirang-pirang taun, atusan ewu turis wis ngunjungi resort RIU lan langkah-langkah kasebut bisa uga ora bisa dibatalake, uga mengaruhi reputasi merek kasebut dhewe.

Sadurunge mbentuk posisi final, kita nggusah sampeyan kanggo nggawe kaputusan uga-dianggep sing ora cilaka kerjasama, lan industri lan ora bakal mimpin kanggo krisis ing hubungan antarane account lan pasar Russian.

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Aku dipesen RIU sawise warta iki pecah. Liburan tanpa wong Rusia bakal luwih apik kanggo wong liya. Amarga akeh alasan. Wektu paling apik kanggo pindhah menyang RIU.

Share to...