China Warta cepet

Kutha Rizhao dadi magnet kanggo pariwisata pesisir

Kanthi sumber daya alam sing nyenengake lan iklim sing nyenengake, Rizhao, sawijining kutha pesisir ing provinsi Shandong, China Timur, dadi tujuan wisata pantai sing saya populer.

Dumunung ing Segara Kuning, Rizhao wis nyenengake para turis saka omah lan luar negeri kanthi lingkungan sing sehat, pemandangan pesisir sing apik, lan akeh panganan laut. Wanpingkou Seaside Scenic Spot ngendi siji bisa seneng wisata utama kutha.

Nduweni garis pantai sing dawane 5 kilometer, wilayah sing nggabungake wisata pantai, rekreasi, lan olah raga minangka papan sing cocog kanggo turis santai lan dolanan ing pantai sing ora ana watese. Menara Chaoxi minangka landmark papan sing apik banget. Ing sisih ndhuwur menara, sampeyan ora mung bisa ndeleng kabeh wilayah sing apik, nanging uga bisa ndeleng segara.

Pulo Taigong, Taohua lan Shanhou uga Pantai Liujiawan minangka papan sing paling apik kanggo nyekel panganan laut sing akeh banget ing pantai nalika pasang surut. 

Ing dina pisanan lan kaping limalas saben sasi lunar Cina, pasang laut ing pesisir Pulo Taigong mundhak nganti tingkat sing luwih dhuwur. Panemon sing ora dikarepke bisa ditemokake sing ndhelik ing watu ing pantai nalika banyu surut. Pancing lan garu digunakake dening nelayan lokal kanggo ngumpulake panganan laut kayata kerang, kepiting, udang, lan kerang, sing mesthi bakal ngasilake panen sing akeh.

"Rizhao minangka kutha pesisir kanthi pesona langit biru, segara sing cetha, lan pesisir pasir," ujare Liu Dezhong, wakil direktur biro budaya lan pariwisata kotamadya Rizhao. Liu nyathet yen kutha iki ganti saka tujuan wisata menyang resort pantai internasional kanggo turis liburan.

Kanggo ngenalake atraksi sing luwih apik, pamrentah kotamadya Rizhao nggawe sawetara program perbaikan pariwisata butik.

Dalan ijo sing dawane 28 kilometer dibangun ing sadawane segara sing nyambungake atraksi pesisir kutha. Alas pinus, pesisir, terumbu karang lan rawa isih dilestarekake kanthi apik, nggawe "pita ijo" ing garis pantai. Greenway sing nggabungake jogging lan jalur sepeda dadi papan sing cocog kanggo turis kanggo nikmati lelungan santai ing pinggir segara.

Pejabat ujar manawa Rizhao bakal ngembangake macem-macem produk pariwisata kanthi proyek utama sing bakal teka ing mangsa ngarep. Iku plans kanggo ngedongkrak butik kluster industri pariwisata pesisir lan nganyarke konotasi saka wisata bahari kanggo mbangun resort wisata pesisir internasional modern.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Dmytro Makarov

Ninggalake Komentar

Share to...