Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Warta Pamrentah Health Hak-hak manungsa News wong Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan USA

Roe v Wade digulingake dening Mahkamah Agung AS

Roe v Wade digulingake dening Mahkamah Agung AS
Roe v Wade digulingake dening Mahkamah Agung AS
ditulis dening Harry Johnson

Ing keputusan penting dina iki, Pengadilan Tinggi AS ngilangi proteksi aborsi federal ing Amerika Serikat.

Ing keputusane kanggo nyerang Roe v Wade - putusan pengadilan taun 1973 sing nglindhungi hak wanita kanggo aborsi ing tingkat federal, hakim Mahkamah Agung AS nyerahake kabeh tanggung jawab kanggo legalisasi utawa nglarang aborsi menyang negara-negara individu.

"Konstitusi ora nglarang warga saben Negara kanggo ngatur utawa nglarang aborsi. Roe lan Casey arrogated wewenang sing. Saiki kita nolak keputusan kasebut lan mbalekake wewenang kasebut menyang masarakat lan wakil sing dipilih, "tulis Hakim Samuel Alito ing pendapat kasebut.

Hakim Konservatif Clarence Thomas, Neil Gorsuch, Brett Kavanaugh, lan Amy Coney Barrett sisih karo Alito ing pendapat mayoritas pengadilan.

Hakim Liberal Stephen Breyer, Sonia Sotomayor lan Elena Kagan ora setuju karo pendapat mayoritas.

Kepala Kehakiman John Roberts ujar manawa dheweke bakal mandheg mungkasi hak aborsi nanging bakal ndhukung hukum Mississippi ing tengah kasus awal sing fokus ing konstitusionalitas hukum negara sing nglarang aborsi sawise 15 minggu pisanan ngandhut. 

Nalika keputusan kanggo nggulingake Roe dijamin bakal nyebabake protes sing nyebar ing saindenging negara, nanging ora kaget, amarga konsep pendapat Alito bocor ing awal taun iki.

Sawetara negara duwe proteksi aborsi dhewe ing siyaga kanggo nunggu Roe diserang, dene liyane wis njupuk keputusan sing ditundha minangka lampu ijo kanggo maju babagan larangan aborsi.

Ngilangi proteksi federal nyebabake kurang saka setengah negara bagian AS kanthi undang-undang sing mbatesi aborsi.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...