Tinta Rumania lan Zambia mbukak langit karo Singapura

Merlion Wengi
Merlion Wengi
ditulis dening editor

Lelungan saka Singapura menyang Rumania lan Zambia wis dadi luwih gampang, amarga telu kasebut wis nggawe rong Perjanjian Open Skies (OSA) sing kapisah kanggo ngidini keluwesan lengkap babagan layanan udara.

Print Friendly, PDF & Email

Lelungan saka Singapura menyang Rumania lan Zambia wis dadi luwih gampang, amarga telu kasebut wis nggawe rong Perjanjian Open Skies (OSA) sing kapisah kanggo ngidini keluwesan lengkap babagan layanan udara.

Miturut Otoritas Penerbangan Sipil Singapura, OSA antarane Singapura lan Romania ngidini operator Singapura ngoperasikake penerbangan penumpang lan kargo ing antarane Singapura lan titik ing Romania, uga ngluwihi Romania menyang kutha liyane ing donya. Kajaba iku, operator Romania bisa ngoperasikake penerbangan menyang lan ngluwihi Singapura. Kanthi iki, Singapura wis nutup OSA karo 16 negara ing Uni Eropa.

"OSA Singapura-Zambia uga ngidini operator penumpang lan kargo saka Singapura lan Zambia ngoperasikake sawetara penerbangan ing antarane lan ngluwihi negara kasebut menyang kutha liyane ing saindenging jagad," ujare CAAA. "Iki OSA pisanan ing Singapura karo negara Afrika."

Loro-lorone perjanjian langit terbuka kasebut ditandatangani sajrone Konferensi Negosiasi Layanan Udara Internasional Organisasi Penerbangan Sipil (ICAO) sing dianakake ing Dubai, Uni Emirat Arab, wiwit tanggal 24-27 November 2008. Acara peresmian kasebut minangka bagean saka upaya ICAO kanggo ngleksanakake "one-stop". shop” kanggo ningkatake efisiensi proses negosiasi bilateral liwat papan patemon pusat ing ngendi negara bisa nindakake sawetara konsultasi layanan udara bilateral karo siji liyane.

"Upaya ICAO wis nyedhiyakake platform sing trep kanggo nggampangake negara-negara kaya Singapura ngupayakake liberalisasi layanan udara," ujare direktur jenderal lan CEO CAAA Lim Kim Choon.

Dheweke nambahake: "Persetujuan kasebut bakal nyedhiyakake operator saka negara kasebut kanthi keluwesan lengkap kanggo nanggapi kanthi cepet babagan kesempatan pasar, nalika kedadeyan. Kesimpulan sing sukses saka rong perjanjian kasebut uga minangka refleksi sing jelas babagan hubungan bilateral sing disenengi Singapura karo Zambia lan Romania, uga komitmen kuat negara kita kanggo ningkatake liberalisasi ing industri penerbangan.

Kanthi rong perjanjian kasebut, Singapura wis ngrampungake OSA karo luwih saka 30 negara.

Nganti saiki, Bandara Changi dilayani dening 82 maskapai penerbangan sing dijadwalake ngoperasikake luwih saka 4,470 penerbangan jadwal mingguan menyang 189 kutha ing 60 negara.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.