budaya News Pariwisata News Wire Plancongan Trending Anggur & Roh

Rum luwih saka wedang karo roh

Rum duwe pesaing anyar kanggo mlebu pasar

Rum. Ing awal

Rum luwih saka wedang karo roh. Rum nduwe peran penting ing ekonomi lan politik donya. Rum wis digunakake minangka mata uang, minangka bagéan saka ritual agama, simbol gadhah debauchery antarane tentara salib Temperance, lan minangka bagéan sehat saka regime pangan lan wedang saka Angkatan Laut Inggris.

Rum minangka ekspor utama saka kolonial New England lan wis dadi bagean penting saka masyarakat wirausaha. Iku lenga proses budaya, lan ekonomi sing digawe lan bahan bakar perdagangan budak, mlumpat-miwiti mutinies marang kapten sing withheld lan gubernur sing nyoba kanggo ngatur. Rum wis dirayakake dening penulis, digunakake ing roti panggang dening politisi, lan menehi comfort lan ganjaran kanggo buruh sing Cut tebu lan, sawise ngombe iku, bali menyang sawah kanggo nggawe liyane rum.

Nganti abad kaping 21

Tebu pisanan dibudidayakake ing Papua, New Guinea, lan pisanan difermentasi ing -350 SM ing India ing ngendi omben-omben digunakake utamane minangka obat. Iki ditanem lan diangkut menyang Afrika, lan Spanyol. Ing taun 1400-an, para panjelajah mbukak rute perdagangan lan pulau-pulau sing adoh nawakake iklim sing sampurna kanggo tuwuh tebu lan entuk akses menyang banyu sing akeh. Ing Azores, Kapuloan Canary lan budak Karibia nyedhiyakake tenaga kerja.

Budak Afrika nampa macem-macem bentuk pembayaran kanggo nyuplai budak menyang penjajah Eropa lan pembayaran sing paling digoleki yaiku alkohol. Barbados, ing awal 1600s, wis iklim sampurna kanggo tebu, lan panjelajah Richard Ligon nggawa keahlian tebu saka Brasil, kalebu peralatan, budak, lan teknik distilasi menyang pulo kasebut. Thanks kanggo Ligon, ing sangisore 10 taun, baron gula ing Barbados dadi sawetara sing paling sugih ing donya, kanthi industri ekspor gula lan rum sing makmur.

Ing pertengahan abad kaping 17 (1655) Laksamana Penn saka armada Inggris ngrebut Jamaika saka Spanyol lan ngalih jatah bir kanggo diganti karo roh tebu sing digawe sacara lokal. Nalika dheweke ninggalake Jamaika, dheweke nemokake yen rum nduweni keuntungan alami kanggo tetep manis ing tong sampah luwih suwe tinimbang banyu utawa bir.

Ing abad kaping 18 (1731) Dewan Angkatan Laut nggawe rum minangka jatah resmi saben dina, siji pint anggur utawa setengah pint rum kanggo ditanggepi ing rong jumlah sing padha saben dina. Iku hak lan hak istimewa prized sing shielded wong saka squalor lan brutal gesang ing ombak segara. Ing abad kaping 19 (1850) jatah rum tetep ing kawolu pint nganti dibubarake ing taun 1970.

Jeksa Agung bisa ngetokake Angkatan Laut pungkasan ana ing Juli 31, 1970, dikenal minangka "Black Tot Day" lan First Sea Lord nyathet, "tot gedhe ing tengah dina dudu obat paling apik kanggo wong-wong sing kudu nangani misteri elektronik Angkatan Laut. .”

Apa iku Rum

Rum diprodhuksi ing luwih saka 80 negara lan campuran unik ditemokake ing Afrika, Asia, Amerika Selatan, Karibia, Filipina, Amerika Serikat, Eropa, lan negara-negara Skandinavia. Bubar versi lawas saka rum wis revisited lan redesigned lan akeh sing saiki nampa keplok padha lan pertimbangan minangka wiski Scotch nggoleki sing nyatet sing rum minangka Komplek minangka anggur.

Jinis rum sing paling dhasar yaiku jus tebu murni sing difermentasi lan diarani Rhum Agricole utawa Cachaca lan diprodhuksi ing Brasil uga bekas koloni Prancis. Penyuling butik ing bagean liya ing donya saiki ngembangake gaya lan nggunakake produk morphed iki kanggo mlebu pasar anyar.

Ora ana istilah umum umum kanggo rum adhedhasar jus tebu sanajan penyuling ing Karibia Prancis mbantah manawa mung produk sing kudu dijenengi Rhum Agricole lan hukum Brasil nyatakake yen Cachaca mung bisa diprodhuksi ing negara kasebut.

Rum tebu mung bisa digawe nalika tanduran gula wis mateng lan ngasilake jus seger; Nanging, rum adhedhasar molase bisa digawe ing saindhenging taun saka produk sing disimpen. Penyuling sing nggunakake molase minangka bahan mentah ora mungkin nganggo istilah Prancis kanggo rum, Rhum Industriel.

Molase yaiku sisa endapan saka jus tebu sing digodhog sawise gula kristal diekstrak. Apa sing ora digawe rum bisa dibotol kanggo panggunaan kuliner utawa ditambahake ing pakan kewan. Molase mentah duwe macem-macem rasa gumantung saka tebu, lemah, lan iklim.

Penyuling rum luwih seneng nggunakake tong minyak sing sadurunge digunakake kanggo anggur utawa bourbon supaya bisa ngasilake produk kanthi rasa sing luwih kompleks sajrone proses penuaan; sawetara negara mbutuhake rum kanggo cellared minimal 8 sasi kanggo disebut umur; liyane mbutuhake 2 taun lan liyane nyetel ora pedoman.

Distilasi minangka proses konsentrasi esensi saka campuran fermentasi sing disebut wort lan asring dikreditake marang alkemis Arab lan Persia ing Abad Pertengahan. Nanging, asumsi iki dibatalake nalika terakota lengkap isih diidentifikasi ing museum ing Taxila, Pakistan. Iki isih alembic (asline digunakake 5000 taun kepungkur), minangka pot lempung sing ditutupi kubah kanthi spout sing bisa dicopot sing mlebu ing mangkuk sing ditutupi lan saiki ditemokake ing pabrik penyulingan modern.

Rums Entuk biji

Sawetara rum nggambarake rasa lokal nalika liyane diarahake menyang pasar global. Tingkat lan variasi gumantung marang lokal: 

o Rum putih utawa bening. Paling didol ing 80 bukti (40 persen alkohol volume); asring umur 1+ taun; disaring kanggo mbusak werna.

o Gold utawa Pale Rum. Asring umur pirang-pirang taun; pewarna bisa ditambahake kanggo nyedhiyakake konsistensi; goleki roso subtle saka vanilla, almond, jeuk, karamel utawa klapa gumantung ing jinis tong minyak digunakake ing proses tuwa.

o Rum peteng. Kerep umur ing tong kayu oak kanggo wektu lengkap; luwih flavorful saka rum putih, overproof Rum lan Mungkin spiced.

o Rum Ireng. Digawe saka molase; nahan akeh molase sing sugih lan rasa karamel; bisa diwarnai karo karamel sing diobong kanggo entuk konsistensi hue; penting ing baking lan Candy-making; ngirimake rasa pedhes manis kanggo kue, permen, panganan cuci mulut, lan saus; tong minyak sing kerep charred utawa murub akeh banget imparting akeh saka kayu kang kuwat roso kanggo Cairan.

o Rum Angkatan Laut. Rum peteng tradisional, lengkap karo Angkatan Laut Kerajaan Inggris.

o Rum Umur Premium. Asring dicap "Anejo" ing wilayah Spanyol; seneng rapi utawa ing watu; njupuk werna sing luwih peteng lan luwih sugih amarga wektu sing dienggo ing tong; bisa ngemot statements ing AS lan negara liyane referring kanggo umur referensi rum paling enom ing campuran.

o Rum Vintage. Umume rum sing didol ing AS dicampur saka macem-macem sumber sadurunge dibotol; sawetara rum unik dibotol saka produksi taun vintage tartamtu; label karo taun padha disaring lan lokasi asalé.

o Overproof. Paling Rum for sale ing AS 80-100 bukti (40-50 persen alkohol).

o Rhum Agricole. Fermentasi lan disaring saka jus tebu sing murni lan seger; disaring kanggo kira-kira 70 persen alkohol saéngga Rhum kanggo nahan liyane saka roso asli saka jus tebu lengkap; kategori tartamtu saka Rhum nggawe utamané ing wilayah Prancis Karibia, utamané Martinique.

o Rhum Vieux. Rum Prancis lawas

Iso dipercoyo. Kepemimpinan Rum Profesional

Eric Holmes Kaye karo latar mburi musik lan iklan, lan Maura Gedid, karo pengalaman ing hubungan investor lan komunikasi perusahaan, nggawa latar mburi unik kanggo industri Rum / roh. Semangat kanggo rum lan nggoleki pengalaman rasa anyar sing ora bisa dirasakake ngidini para neophytes uga para penggemar rum bisa ngerti babagan Rum sing anyar lan unik liwat usaha wirausaha liwat Holmes Cay Rum. Liwat Holmes Cay, konsumen bisa entuk rum edisi winates sing kalebu campuran luar biasa saka macem-macem lokal kalebu Afrika Kidul lan Fiji,

Holmes Cay ngilangake rum edisi winates kelompok cilik paling apik sing disuling lan dibotol tanpa aditif. Edisi Single Cask umure ing casks lan edisi Single Origin nggabungake pirang-pirang casks lan gaya produksi kanggo nggawe ekspresi asli saka panyulingan utawa wilayah tartamtu.

Supaya kanggo appreciate koleksi Holmes Cay, langsung mbusak kabeh pemanggih sadurungé apa Rum, ora, lan / utawa bisa. Mbukak mata, irung, tutuk, lan pikiran, lan siyap kanggo Transformasi Rum:

1. Mhoba 2017 Afrika Kidul. Rum Afrika Selatan pisanan sing didol ing Amerika Serikat. Goleki aroma gula tebu sing digabungake karo rasa nanas panggang, lada putih, lan woh tropis sing ditambah karo saran adas. Rampung rata-rata minangka kejutan sing dadi luwih unik ing latar mburi kumelun.

2. Rum Fiji. 2004 Edisi Asal Tunggal. Iki minangka campuran pot molase sing wis tuwa lan rum suling kolom saka Pabrik Distilleries Pasifik Kidul ing Lautoka, Fiji. Botol tanpa adulteration ngluwihi tambahan banyu lan botol ing batch cilik 2260 gendul. Ati-ati amarga Rum Fiji dibotol kanthi bukti sing luwih dhuwur tinimbang rum campuran biasa.

Werna kuning cahya nemtokake pengalaman mripat. Aroma kang sorot Cut suket, jeuk (utamané linglang zest, lan pait orange pil), jarum pinus, lan mrico ganjaran irung nalika roso pengalaman cloves lan madu lan surprise Rampung (?) – tutul saka HAY lan mrico.

3. Uitvlgut. 2003. Guyana. Mung papat casks (858 gendul) saka Rum iki wis diprodhuksi. Umur 2 taun ing Guyana lan 16 taun ing Inggris ing tong bekas bourbon sadurunge dibotol ing laras bukti 102 ing New York State ing 2012.

Aroma / rasa sing unik digawe tanpa gula, warna, utawa rasa liyane; botol ing bukti tong minyak, utawa 51 persen alkohol volume.

Basis molase, rum kolom isih menehi aroma sing sugih madu emas sing diencerake karo bau banyu segara. Langit nemokake woh-wohan tropis, almond, jamu, lan coklat sing wis mateng.

© Dr. Elinor Garely. Artikel hak cipta iki ora bisa direproduksi tanpa idin tinulis saka penulis.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dr. Elinor Garely - khusus kanggo eTN lan editor utama, anggur. Lelungan

Ninggalake Komentar