Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis France Warta Pamrentah Investment News wong Rusia Keslametan Teknologi Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Trending Ukraine Inggris USA

Rusia ngancam bakal 'nasionalisasi' pesawat Boeing lan Airbus sing disewakake

Rusia ngancam bakal 'nasionalisasi' pesawat Boeing lan Airbus sing disewakake
ditulis dening Harry Johnson

Miturut laporan paling anyar, Wakil Menteri Transportasi Rusia Igor Chalik lan pejabat ndhuwur saka Klompok Aeroflot, S7 Group, Ural Airlines, lan Utair wis ngrembug babagan kemungkinan 'nasionalisasi' Airbus sing disewakake lan Boeing pesawat sing saiki ing layanan karo operator udhara Rusia.

Langkah radikal kasebut diusulake kanggo nanggepi larangan adol lan nyewakake pesawat menyang maskapai Rusia, sing diluncurake dening Uni Eropa minggu kepungkur.

Minggu kepungkur, Brussels ngumumake manawa perusahaan leasing duwe nganti 28 Maret kanggo mungkasi kontrak sewa saiki ing Rusia.

"Larangan adol kabeh pesawat, suku cadang lan peralatan menyang maskapai Rusia bakal ngrusak salah sawijining sektor utama ekonomi Rusia lan konektivitas negara, amarga telung perempat armada udara komersial Rusia saiki dibangun ing EU, AS. lan Kanada, "ujare Dewan Eropa ing siaran pers sing diterbitake tanggal 25 Februari.

Maskapai penerbangan Rusia paling gedhe ngoperasikake 491 pesawat sing diprodhuksi dening Airbus, Boeing lan Embraer ing pertengahan Februari 2022. Ing pungkasan taun 2021, dheweke nggawa 80 yuta wong, utawa 72% saka total lalu lintas penumpang maskapai Rusia.

Moscow ngelingake Kulon bakal mbales sanksi sing nargetake industri penerbangan. Kaputusan pungkasan babagan nasionalisasi pesawat manca durung digawe, nanging ana woro-woro samesthine ing akhir minggu, ujare sumber kasebut.

Kanthi operator ora duwe hak nyekel jet nalika lessor njaluk bali, nasionalisasi armada minangka skenario paling 'realistis' kanggo Rusia.

"Ora ana pilihan liyane [kanggo njaga efisiensi] saiki," ujare sumber sing cedhak karo diskusi kasebut.

Sumber kasebut nambahake manawa keputusan kasebut kudu ditindakake dening pamrentah Rusia. Yen dheweke milih tuku liner, kemungkinan kasebut kudu dibahas karo AS lan EU.

Badan Angkutan Udara Federal Rusia ngandhani media manawa masalah kasebut ana ing tahap evaluasi, nalika ditakoni babagan kemungkinan nasionalisasi pesawat manca.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar