Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Tujuan News Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Uganda

Darurat RwandAir Amarga Cuaca Buruk ing Entebbe

gambar duweni saka monitor.co.ug
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Pesawat RwandAir WB464 nyimpang saka landasan pacu amarga cuaca ala ing Bandara Internasional Entebbe ing Uganda.

Kedadeyan kasebut kedadeyan ing wayah esuk jam 5:31 nalika pesawat RwandAir CRJ 9 nyimpang saka landasan pacu nalika arep ndharat.

Kabeh 60 penumpang lan kru pesawat mabur kanthi aman tanpa cedera.

Ngandika Bugingo Hannington ing twitter, "pilot ora bisa ndeleng lampu landasan pacu ing Bandara Entebbe esuk iki, mula dheweke ndharat pesawat ing rawa cedhak bandara."

Upaya kanggo mbusak pesawat saka jalur landasan pacu supaya landasan pacu utama bisa digunakake maneh. Ing sawetoro wektu, landasan pacu alternatif kapindho 12/30 beroperasi kanggo pesawat cilik lan entheng.

Penyelidikan awal sing ringkes nuduhake tandha-tandha sing ora apik ing landasan pacu lan visibilitas sing sithik amarga udan deres. Landasan pacu utama Entebbe, 17/35, bubar direnovasi minangka bagéan saka rencana pangembangan bandara.

Ing pratelan menyang media lokal, Rwandair ngonfirmasi kedadeyan kasebut kanthi pratelan iki:

"RwandaAir bisa konfirmasi sing pesawat WB464 iki melu ing kedadean ing 05:31 esuk iki, kang mimpin kanggo pesawat veering saka landasan pacu nalika landing menyang Entebbe nalika cuaca ala. Kabeh pelanggan lan kru padha dievakuasi kanthi aman, lan ora ana ciloko sing dilaporake. Kahanan kasebut dikendhaleni lan RwandAir sesambungan karo kabeh pelanggan sing kena pengaruh. Pesawat kasebut lagi dipulihake, mula landasan pacu Entebbe bisa digunakake maneh.

"Kru Penerbangan kita wis dilatih banget kanggo kabeh kemungkinan, kalebu mabur ing kahanan cuaca sing ala. Kita kerja sama karo panguwasa lokal, kalebu Otoritas Penerbangan Sipil Uganda, sing bakal nyelidiki kahanan sekitar kedadeyan kasebut. Kaslametan para pelanggan lan kru tansah dadi prioritas utama.

Miturut Asosiasi Pengangkutan Udara Internasional (IATA), skiding ing landasan pacu minangka jinis kacilakan sing paling kerep. Dheweke isih arang banget lan ora ana kunjungan landasan pacu sing abot ing taun 2021.

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar

Share to...