Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Warta Pamrentah Health Industri Hospitality Hotel & Resor News wong Mbangun maneh Resorts Keslametan Saudi Arabia Blanja Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Trending

Arab Saudi ngangkat kabeh larangan mlebu COVID-19 kanggo turis saiki

Arab Saudi ngangkat kabeh larangan mlebu COVID-19 kanggo turis saiki
Arab Saudi ngangkat kabeh larangan mlebu COVID-19 kanggo turis saiki
ditulis dening Harry Johnson

Pamrentah Arab Saudi wis ngilangi kabeh larangan mlebu sing gegandhengan karo COVID kanggo sing duwe visa pariwisata, nggawe tujuan kasebut minangka salah sawijining sing paling gampang diakses para wisatawan ing saindenging jagad.

Efektif langsung, pengunjung kanggo Saudi Arabia ora perlu maneh menehi bukti vaksinasi utawa tes PCR kanggo mlebu ing negara kasebut. Keperluan karantina institusi bakal dicopot, lan kabeh wong sing lelungan saka negara sing saiki kadhaptar bakal diidini mlebu. Aturan jarak sosial bakal diangkat ing saindenging negara, kalebu Mekah lan Madinah, lan topeng mung dibutuhake ing papan umum sing ditutup.

Pembatasan larangan kanggo pengunjung luang, bisnis lan religius iki menehi tandha nganyari paling lengkap babagan peraturan lelungan wiwit Saudi pisanan dibukak kanggo wisatawan internasional ing September 2019.

"Kita nampani keputusan iki saka pamrentah pusat, sing nglindhungi urip lan mata pencaharian nalika nampi tamu bali menyang Saudi," ujare Ahmed Al Khateeb, Menteri Pariwisata kanggo Kerajaan Arab Saudi. Saudi Arabia. "Bali menyang tingkat keterbukaan pra-pandemi bisa ditindakake kanthi program vaksinasi ambisius negara kita lan upaya sukses liyane kanggo nyuda panyebaran virus. Kanthi nyuda biaya lan rasa ora nyaman kanggo wong sing lelungan, kita uga nyengkuyung ewonan wong sing gumantung ing pariwisata, nalika nyopir penghasilan menyang perusahaan sing kena pengaruh pandemi.

Ragad kanggo kabeh kategori visa bakal kalebu ragad nominal kanggo asuransi medis kanggo COVID-19.

Saudi Arabia minangka salah sawijining negara pisanan sing nutup tapel watese sawise muncule COVID-19. Wiwit kuwi, pamrentah wis ngetrapake protokol kesehatan lan safety sing ketat ing kabeh papan umum, kalebu hotel, restoran, bangunan umum lan kantor.

Sadurunge easing peraturan, pengunjung diwajibake ngirim tes PCR negatif sing ditindakake ora luwih saka 48 jam sadurunge tekan, dene karantina dibutuhake kanggo pengunjung saka sawetara negara lan liya-liyane wis kadhaptar amarga prevalensi COVID-19.

Saudi Arabia uga ngluncurake program vaksinasi nasional, nyedhiyakake 61.3 yuta vaksin. Sangang puluh sanga persen populasi sing umure luwih saka 12 taun saiki wis divaksinasi kanthi lengkap. Program vaksinasi Arab Saudi bakal diterusake ing mangsa ngarep.

Ing babagan total kasus COVID saben yuta ing populasi, Saudi rangking 152nd ing donya, nyata ing ngisor rata-rata global lan luwih murah tinimbang negara OECD liyane.

Saudi Arabia dibukak kanggo lelungan internasional ing September 2019, kurang saka nem sasi sadurunge watese ditutup amarga pandemi. Negara kasebut ngalih strategi pariwisata kanggo fokus ing mbangun kunjungan domestik, mbukak 11 tujuan lan nggawe luwih saka 270 paket wisata. Akibaté, Saudi nyathet pertumbuhan rong taun berturut-turut ing lelungan luang tanpa ndeleng lonjakan kasus COVID.

Kajaba iku, ing nem sasi pungkasan Saudi wis dadi tuan rumah sawetara acara umum paling gedhe ing donya. Festival tari elektronik MDLBeast narik kawigaten luwih saka 720,000 pengunjung lan Riyadh Festival hiburan musim wis nampa luwih saka 11 yuta.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar