Dewan Pariwisata Afrika Asosiasi Warta Breaking Travel negara | wilayah Tujuan Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News Mbangun maneh Romania Spanyol Pariwisata News Wire Plancongan Trending Ukraine USA Maneka Warta WTN

Scream kanggo Ukraina!!! Ivan Liptuga, Pasuryan Anyar Pariwisata Ukraina

SKAL ROMANIA
SKAL International Romania
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ivan Liptuga, kepala ing Organisasi Pariwisata Nasional Ukraina, lan anggota saka World Tourism Network pengin Pariwisata njerit lan ora meneng babagan kedadeyan ing negarane.

WTN Ketua Juergen Steinmetz ngandika, dina iki kabeh kita ing industri travel lan pariwisata kudu Ukrainians.

Ivan pasuryan saiki Pariwisata Ukraina ing Krisis lan gabung ing World Tourism Network lan video Q&A SKAL karo Burchin Turkkan, Presiden SKAL Internationa, lan Frank Tacu Buch, kepala SKAL International Bucharest, Romania. SKAL Romania wis aktif lan mimpin inisiatif SKAL kanggo mbantu Pengungsi Ukraina. Dheweke kandha yen dheweke pancen rumangsa pentinge nindakake SKAL lan konsep industri pariwisata kanca kerja bareng.

Iku inisiatif pisanan dening organisasi pariwisata global dening SKAL International Romania sing bakal nuduhake engagement aktif saka paseduluran lan kebecikan SKAL stands kanggo tumindak urgently needed: Njupuk care saka akeh pengungsi saka Ukraina.

Iki minangka inisiatif pisanan dening organisasi pariwisata global SKAL sing bakal nuduhake keterlibatan aktif persahabatan lan kebecikan ing ngurus akeh pengungsi saka Ukraina.

WTN Ukraine

Tuan rumah kanggo katelu World Tourism Netwacara ork ing Ukraina padha ketua Juergen Steinmetz, lan presiden Dr. Peter Tarlow.

TRANSCRIPT: Ivan Liptuga, Wajah Pariwisata Ukraina mbukak rapat iki kanthi tembung-tembung sing obah saka Odesa, Ukraina.

Maturnuwun atas undangannya, sugeng sonten, sugeng siang, saha sugeng enjing kagem sedoyo peserta acara dinten menika. Ya, aku saiki ing Odessa. Iki kutha ing Segara Ireng, ing sisih kidul Ukraina.

Luwih utawa kurang iku kahanan tenang yen dibandhingake karo kutha-kutha lor karo Kyiv karo Kharkiv.

Dheweke dibom suwene sawetara dina lan bengi. Saka wektu kanggo wektu kene ing Odessa kita mung duwe cangkang teka sawise weker udhara.

Kadhang-kadhang kita mlayu menyang ruang paling ngisor, nanging dibandhingake karo kutha liyane, ora apa-apa.

Nanging, luwih umum kahanan ing Ukraina elek. Mbokmenawa kabeh sampeyan ngerti saka kabeh warta.

Kita wis duwe luwih saka rong yuta pengungsi.

Rong yuta wong ninggalake Ukraina. 1.2 yuta kanggo Polandia. 190,000 kanggo Hongaria, 140000 kanggo Slovakia, 83,000 kanggo Moldova lan Romania, lan bab 99000 kanggo Rusia uga.

Lan wong sing lunga yaiku wanita lan bocah-bocah. Kabeh wong kudu ana ing kene kabeh dina iki.

Saiki kita bisa ndeleng kepiye United Ukraine dadi. Iku ora bisa dipercaya.

Nanging ing rong minggu iki, perang iki nindakake perkara sing ora bisa ditindakake sajrone 30 taun kamardikan pungkasan.

Negara kita dadi kaya kulawarga gedhe. Lan iku bener lair saka bangsa, Aku bakal ngomong.

Sadurunge iki, sanajan kita wis kabeh revolusi iki lan Maidan, kita wis pamisah wong dadi rong sudut pandang.

Nanging saiki nalika invasi iki kedaden, ora ana sing pracaya nganti wayahe pungkasan iku bisa.

Malah nalika krungu kabar lan nalika Amerika Serikat lan Inggris ngandhani yen Rusia bakal nyerang kita, kita ora ngandel.

Kita ora bisa mbayangno manawa ora bisa kedadeyan.

Nanging saiki, rong minggu, kita manggon ing kasunyatan iki ing tengah Eropah lan saben dina lan saben wengi kita ngenteni roket lan bledosan liyane lan ewonan wong mati wis ewonan militèr lan sipil, bocah-bocah, wanita lan apa sing kedadeyan. ing sisih lor?

Iku ora bisa dipercaya ing kutha, dadi produktif carane katon saiki lan tirani kutha kuna Kyiv. Cruise karo pasamuwan-pasamuwan, karo nyawang budaya, iku kabeh ngrusak.

Iku ora bisa dipercaya. Ya, kita wis sawetara rapat.

Mesthine, industri pariwisata ora bisa mbantu ing kahanan iki amarga konflik militer lan perang nyata.

Nanging ing kabeh tingkat, saben saka Ukraina nyoba kanggo narik kawigaten manungsa waé saka partners lan perusahaan supaya ora ketemu, ora tetep aside saka kahanan iki, lan kanggo nindakake soko kanggo pengaruhe wong Rusia amarga wong Rusia wuta.

Padha ora krungu.

Dheweke mung ngrungokake TV. Ing Rusia, atusan perusahaan ninggalake pasar.

 Aku ora ngerti. Aku ora bakal nelpon sampeyan merek, nanging misale jek 100 persen kabeh merek internasional wis ninggalake negara kasebut utawa ditutup utawa diblokir utawa nundha operasi ing kana.

Lan YouTube, Facebook, TikTok. Kabeh media sosial wis diwatesi utawa ditutup layanan ing Rusia, mula mung entuk informasi saka saluran propaganda.

Dheweke terus pirang-pirang minggu ujar manawa dheweke duwe operasi demilitarisasi lan de-Nazifikasi.

Lan sajrone rong minggu, dheweke ora bisa tekan kutha gedhe.

Padha amarga padha samesthine kanggo nindakake iku mung ing sawetara jam, lan padha ngomong bab iki kanggo sawetara sasi.

Kita kabeh ngguyu babagan iki, nanging pancen bener visi dheweke bakal tekan Kyiv mung wolung jam ing dina pisanan operasi kasebut.

Lan saiki, rong minggu, luwih saka 12000 prajurit saka Tentara Rusia tiwas ing kene. Dheweke ora nglaporake ing saluran Rusia. Mesthi, padha ngomong yen mung 400 wong.

Lan akeh, mesthi, sing tatu lan saka njaba uga, lan warga sipil mati.

Dadi siji-sijine cara sing dakkarepake yaiku kanggo industri pariwisata donya yaiku njerit lan tetep ndhukung dhukungan kanggo kita.

 Aku ora ngerti sanksi apa sing bisa mbantu ing kahanan iki luwih saka saiki.

Saiki, saiki kita kudu nutup langit ndhuwur amarga kita bisa dilindhungi yen ora ana roket sing tiba kaya udan ing saindenging negara. Lan padha ngalahake ora mung pangkalan militer kaya sing dijanjekake, nanging uga ngalahake ing supermarket, bioskop, ora ana omah sipil, ing sektor swasta lan mung kutha gedhe, lan liya-liyane.

Dadi aku mung arep matur nuwun World Tourism Network lan SKAL kanggo undhangan, kanggo tresno lan manungsa waé liyane kanggo kita, kanggo apa kita duwe kene.

Kita mbukak. Saiki kita duwe akeh sukarelawan. Saiki kita duwe akeh yayasan sing mbantu. Kita wis duwe masalah kamanungsan babagan panganan, obat-obatan, lan akeh perkara liyane ing kutha-kutha, utamane sing sebagian dikuwasani.

Nonton video kasebut lan tanggapan lan inisiatif sing luar biasa dening SKAL Romania.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar