Comoros negara | wilayah Tujuan Warta Pamrentah News Pariwisata

Sugeng dinten kamardikan Comoros

Comoros
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Amerika Serikat ngurmati hubungan sing kuat karo Uni Comoros. Iki pesen saka Antony J. Blinken, Sekretaris Negara.

Comoros minangka kepulauan vulkanik ing pesisir wétan Afrika, ing perairan Samudra Hindia sing anget ing Selat Mozambik.

Uni Comoros minangka klompok telu. Pulo grand comores, moheli lan anjouan. Pulo Mayotte minangka bagéan saka pulo Comoros nanging dudu saka Uni. Dumunung ing saluran Mozambik ing pesisir wétan Afrika, serikat pekerja kasebut minangka anggota Uni Afrika.

Comores uga anggota saka Kapuloan Vanilla
Pariwisata dadi luwih penting to ekonomi Uni.

Kaya flora, fauna kasebut maneka warna lan imbang, sanajan ana sawetara mamalia gedhe. Ana luwih saka 24 spesies reptil kalebu 12 spesies endemik. 1,200 spesies serangga lan satus spesies manuk bisa diamati.

Aktivitas vulkanik ngrancang garis pantai. Mangrove bisa ditemokake ing saindhenging pulo. Dheweke produktif, nyedhiyakake bahan organik lan habitat sing cocog kanggo akeh spesies. Terrestrial, banyu tawar (manuk, lsp.), lan satwa segara (iwak, crustacea, moluska lan macem-macem invertebrata liyane) ana ing bakau.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Terumbu karang narik kawigaten para wisatawan. Padha banget warni, mbentuk habitat sing nyenengake, lan minangka papan kanggo akeh spesies satwa. Terumbu karang minangka jagad sing menarik kanggo dijelajahi nalika nyilem lan dadi daya tarik wisata sing penting kanggo para pengunjung.

ACCUEIL-ECOTOURISME

FAUNA LAUT

Fauna pesisir lan segara Comoros macem-macem lan kalebu spesies sing penting global. Segara lan pesisir pulo kasebut minangka papan kanggo pemandangan sing luar biasa. Ana kira-kira 820 spesies iwak banyu asin, kalebu coelacanth, bebarengan karo penyu laut, paus bungkuk, lan lumba-lumba.

Insularitas Comoros ndadékaké menyang akèh wilayah kaendahan alam lan lanskap luar biasa mboten umum. Tingkat endemisme ing fauna lan flora darat lan segara, kalebu ganggang, dhuwur banget. Dadi bisa dingerteni yen Comoros ndeleng ekowisata minangka prioritas utama.

Pulo paling gedhe ing negara, Grande Comore (Ngazidja) dikelilingi dening pesisir lan lava lawas saka gunung berapi Mt. Karthala sing aktif. Ing saubengé plabuhan lan madinah ing ibukutha, Moroni, ana lawang sing diukir lan masjid bercorak putih, Ancienne Mosquée du Vendredi, ngelingi warisan Arab pulo kasebut.

Pedunung ing taun 2020 ana 869,595 jiwa.

Tanggal 22 Desember 1974, referendum kamardikan dianakake ing Comoros.

Telung pulo milih merdika. Nanging ing Mayotte, 63.8% saka populasi milih tetep dadi bagéan saka Republik Prancis. Tanggal 6 Juli 1975, panguwasa Komoro kanthi sepihak ngumumake kamardikane.

Comoros bisa uga wis dipanggoni wong keturunan Malayo-Polinesia ing abad kaping 5 utawa 6 M lan bisa uga sadurungé. Liyane teka saka Afrika lan Madagaskar sing cedhak, lan wong Arab uga dadi bagean penting saka populasi awal.

Pulo-pulo kasebut ora katon ing peta donya Eropah nganti 1527 nalika digambarake dening kartografer Portugis Diego Ribero. Wong-wong Éropah pisanan sing dikenal ngunjungi Nusantara, kira-kira ing abad kaping 16, katon minangka wong Portugis.

Wong Inggris Sir James Lancaster ngunjungi Grande Comore kira-kira taun 1591, nanging pengaruh asing sing dominan ing pulo kasebut tetep dadi Arab nganti abad kaping 19.

Ing taun 1843 Prancis resmi nguwasani Mayotte, lan ing taun 1886 nempatake telung pulo liyane ing sangisore perlindungan. Sacara administratif ditempelake ing Madagaskar ing taun 1912, Komoro dadi wilayah jaban rangkah Prancis ing taun 1947 lan diwenehi perwakilan ing Majelis Nasional Prancis.

Ing taun 1961, setaun sawisé Madagaskar mardika, pulo-pulo kasebut diwenehi otonomi internal. Mayoritas ing telu pulo kasebut milih kamardikan ing taun 1974, nanging umume pedunung Mayotte seneng karo aturan Prancis sing terus-terusan.

Nalika Majelis Nasional Prancis netepake manawa saben pulo kudu mutusake statuse dhewe-dhewe, Présidhèn Komoro Ahmed Abdallah (sing digulingaké ing pungkasan taun iku) mratélakaké kabèh Nusantara mardika tanggal 6 Juli 1975.

Comoros banjur diakoni ing Perserikatan Bangsa-Bangsa, sing ngakoni integritas kabeh Nusantara minangka bangsa siji. Nanging, Prancis ngakoni kedaulatan mung telung pulo kasebut lan njunjung otonomi Mayotte, kanthi nyebutake minangka "kolektifitas teritorial" (yaiku, dudu wilayah utawa wilayah. departemen) saka Prancis ing taun 1976.

Nalika hubungane rusak, Prancis narik kabeh pembangunan lan bantuan teknis saka Comoros. Ali Soilih dadi presiden lan nyoba ngowahi negara kasebut dadi republik sosialis sekuler.

Ing wulan Mei 1978, kudeta sing dipimpin déning warga Prancis, Kolonel Robert Denard, lan sekelompok tentara bayaran Eropa nggawa Abdallah, mantan presiden sing diasingake, bali menyang kuwasa.

Hubungan diplomatik karo Prancis diterusake, konstitusi anyar digawe, lan Abdallah kapilih maneh dadi presiden ing pungkasan taun 1978 lan maneh ing taun 1984, nalika dheweke mlayu tanpa lawan.

Dheweke slamet telung upaya kudeta, nanging ing November 1989 dheweke dipateni. Pemilu presiden multipartai dianakaké ing taun 1990, lan Saïd Mohamed Djohar kapilih dadi présidhèn, nanging ing September 1995 dhèwèké digulingaké kanthi kudeta sing dipimpin déning Denard. Kudeta iki ditanggulangi nalika campur tangan Prancis ngilangi Denard lan tentara bayaran.

Pemilu anyar dianakaké ing taun 1996. Ing sangisoré présidhèn sing mentas kapilih, Mohamed Abdoulkarim Taki, konstitusi anyar diratifikasi lan upaya ditindakake kanggo nyuda pengeluaran pemerintah lan nambah bathi.

Ing wulan Agustus 1997, gerakan pemisahan ing pulo Anjouan lan Mohéli wis cukup kuwat nganti para pamimpine mratelakake saben pulo bebas saka republik kasebut.

Ing sasi sabanjuré ana upaya dening pamaréntah federal kanggo nyuda gerakan secessionist, nanging pasukan dikirim menyang pulo Anjouan padha rampung routed. Kamardikan loro pulo kasebut ora diakoni dening politik politik ing njaba pulo kasebut, lan upaya kanggo mediasi kahanan kasebut dening organisasi internasional gagal.

Taki seda dumadakan ing November 1998 lan diganti dening presiden interim, Tadjiddine Ben Saïd Massounde.

Konstitusi kasebut njaluk pemilihan anyar, nanging, sadurunge ana sing dianakake, presiden interim digulingake ing April 1999 dening kudeta militer sing dipimpin dening kepala staf tentara, Kolonel Azali Assoumani, sing nguwasani pamaréntahan.

Pamrentahan anyar ora diakoni dening komunitas internasional, nanging ing wulan Juli Assoumani negosiasi persetujuan karo para secessionists ing pulo Anjouan.

Para secessionists nandatangani persetujuan sing netepake istilah presiden sing bakal muter ing antarane telung pulo. Periode presiden puteran disetujoni dening kabeh telung pulo ing Desember 2001, kaya draf konstitusi anyar sing nyedhiyakake otonomi parsial saben pulo lan presiden lokal lan dewan legislatif dhewe.

Pemilu federal pisanan miturut syarat-syarat konstitusi anyar dianakake ing taun 2002, lan Assoumani, saka Grande Comore, kapilih dadi presiden. Ing taun 2006, jabatan presiden diganti menyang pulo Anjouan. Ahmed Abdallah Mohamed Sambi diumumake minangka pemenang pemilihan presiden federal ing Mei lan nguwasani pamaréntahan federal kanthi transfer kekuwatan kanthi tentrem.

Perdamaian sing rapuh diancam nalika taun 2007 nalika pamrentah federal, minangka respon marang kekerasan lan bukti intimidasi pemilih, mrentahake pamrentah Anjouan kanggo nundha pemilihan presiden lokal ing pulo kasebut lan njaluk presiden Anjouan, Kolonel Mohamed Bacar, mundur lan ngidini. presiden interim.

Bacar ora nggatekake pesenan kasebut lan ing wulan Juni 2007 nganakake pemilihan ing ngendi dheweke diumumake minangka pemenang. Asil kasebut ora diakoni dening pamrentah federal utawa Uni Afrika (AU): loro-lorone nuntut pemilihan anyar, sing ditolak Bacar.

Kanthi kahanan ing impasse, AU dileksanakake sanksi marang administrasi Bacar ing Oktober, kang wis sethitik impact ing meksa wong kanggo tundhuk karo panjaluk sing.

Pasukan Komoro lan AU nyerang Anjouan tanggal 25 Maret 2008, lan kanthi cepet ngamanake pulo kasebut; Bacar nyingkiri dijupuk lan mlayu saka negara.

Status Mayotte—sing isih diklaim déning Comoros nanging dikelola déning Prancis—dadi subyek referendum Maret 2009. Luwih saka 95 persen pamilih Mayotte nyetujoni ngganti status pulo karo Prancis saka kolektivitas teritorial menyang departemen luar negeri ing taun 2011, nguatake hubungane karo negara kasebut. Comoros, uga AU, nolak asil pemungutan suara.

Ing taun 2010, jabatan presiden diganti dadi pulo Mohéli, lan Ikililou Dhoinine, salah sawijining Sambi. kosok présidhèn, entuk paling votes ing babak pisanan voting, dianakaké ing November 7. Panjenenganipun tindak ing kanggo menang 26 Desember Pemilu runoff karo 61 persen swara, sanajan kamenangan iki clouded dening panyokro bowo saka penipuan saka oposisi. Dhoinine diresmikake tanggal 26 Mei 2011.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...