Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

negara | wilayah Tujuan Warta Pamrentah Health Industri Hospitality News Mbangun maneh Keslametan Thailand Pariwisata Rahasia Plancongan Trending Maneka Warta

Sepira gunane umpluk lelungan?

Sepira gunane umpluk lelungan?
gelembung lelungan

Akeh negara sing wis ngupayakake nggawe gelembung lelungan karo negara liya, utamane karo wong sing divaksinasi.

  1. Kanthi COVID-19 sing isih rame ing jagad iki, umpluk bisa ana nanging kepiye gunane?
  2. Sanajan gelembung perjalanan wis ana, amarga strategi penghapusan virus sing konservatif banget ing umume negara, gelembung kasebut durung digunakake.
  3. Gelombang virus sing sukses ing Eropa wis ngrembug babagan gelembung perjalanan ing njaba wates Uni Eropa.

Menteri Olahraga lan Pariwisata Thailand Phiphat Ratchakitprakarn wis negesake diskusi anyar karo pamrentah Singapura babagan gelembung perjalanan. Dheweke negesake manawa Singapura duwe pengalaman gelembung kaya ngono karo Australia lan Selandia Baru, sanajan saiki durung bisa amarga strategi penghapusan virus sing konservatif banget ing Australia. Malah kasus coronavirus tunggal ing kana bisa nyebabake penutupan tapel wates internal uga gangguan gelembung internasional.

Mario Hardy, kepala eksekutif Asosiasi Perjalanan Pasifik Asia, percaya manawa Thailand lan Vietnam bisa dadi dhasar gelembung perjalanan sabanjure kanthi alesan manawa negara kasebut duwe rekam jejak sing ngemot virus pesky. Uga ana diskusi informal karo Taiwan sing bubar mbukak gelembung perjalanan karo kepulauan Pasau sing kondhang ing Palau.

Nanging, kemungkinan Thailand sukses mbukak gelembung perjalanan karo negara sing duwe tujuan wisata adoh banget. China lan Rusia, sing nyedhiyakake mayoritas pengunjung internasional menyang Thailand sadurunge pandemi, ora cepet-cepet ngirim warga negara ing luar negeri supaya ora nggawa virus varian uga tunjangan bebas bea.

Gelombang virus sing sukses ing Eropa wis ngrembug babagan gelembung perjalanan ing sanjabane wates Uni Eropa, dene Inggris saiki nggawe ilegal kanggo para paspor kanggo liburan. Kesepakatan pribadi antarane Thailand lan India uga ora ana gandhengane amarga kasus anyar ing bawana rata-rata udakara 80,000 saben dina.

Alternatif gelembung lelungan karo masing-masing negara yaiku nyuda wektu, utawa malah nglirwakake, watesan karantina kanggo saben wong lelungan. Panguwasa Thailand saiki wis nyuda karantina sing diawasi ing hotel kanggo turis sing divaksinasi wiwit 14 dina nganti 7 dina. Umume para turis liyane bakal weruh pengirangan nganti 10 dina, sanajan 14 isih ana ing kertu kasebut yen teka saka wilayah sing nular ing Afrika utawa Amerika Latin.

Gagasan Sandbox, nalika para plancong sing divaksinasi bakal ngindhari karantina, dijadwalake bakal pilot ing Phuket wiwit wulan Juli. Iki nganggep yen paling ora 70 persen populasi pulau kasebut bakal divaksinasi sadurunge bedhil wiwitan sing, nalika nulis, durung mesthi jelas. Yen kabeh apik, Bangkok lan sawetara propinsi sing duwe tujuan wisata liyane bakal duwe Sandboxes ing wulan Oktober. Entri tanpa karantina kanggo kabeh wong asing sing divaksinasi dijadwal wiwit Januari 2022.

Apa skenario optimis iki kedadeyan ing praktik gumantung ing sawetara faktor, utamane manawa Thailand (utawa donya) ngadhepi klompok infeksi varian serius antara saiki lan pungkasan taun. Birokrasi sing ana gandhengane karo visa Thailand ing luar negeri ing kedutaan Thailand, kajaba diganti, isih rumit karo sawetara ijin, nanging ora kabeh, mbutuhake asuransi medis umum uga tutup COVID. Isih isih awal banget kanggo ngramal kapan pariwisata Thailand internasional bakal rebound.

#bajangbali

Berita sing gegandhengan

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Share to...