Westjet: Strike utawa Lockout kanggo Buruh Maintenance?

WestJet Las Vegas, Orlando, Cancun, Montego Bay flights bali
Avatar saka Juergen T Steinmetz
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Mediator Kanada Federal menehi saran marang Westjet lan AMFA manawa serangan dening, utawa ngunci karyawan pangopènan pesawat WestJet bisa diwiwiti tanggal 17 April taun iki.

Tanggal 26 Januari 2024, Federal Mediation and Conciliation Service (FMCS) menehi saran manawa WestJet Airlines wis ngajokake Notice of Dispute miturut Bagean 71 saka Kode Tenaga Kerja Kanada sing ana hubungane karo negosiasi kontrak sing isih ana ing antarane operator lan Insinyur Pemeliharaan Pesawat (AMEs) diwakili dening Asosiasi Fraternal Mekanik Pesawat (AMFA). WestJet ngajokake kabar kasebut, tanpa konsultasi sadurunge karo AMFA, sawise mung telung sesi negosiasi.

Miturut Notice of Dispute WestJet, FMCS wis nyelehake para pihak ing program negosiasi mediasi sing nganti 26 Maret 2024.

Yen para pihak ora setuju karo perpanjangan negosiasi sing ditengahi, wektu cooling-off rong puluh siji (21) dina bakal diwiwiti, sawise iku AME bakal bebas nyerang lan WestJet bakal bebas ngunci AME. 

Ing tanggal 30 Januari 2024, mediator federal menehi pitutur marang pihak loro yen serangan dening, utawa ngunci karyawan pangopènan pesawat WestJet bisa diwiwiti tanggal 17 April taun iki.

"We nimbang pengajuan sepihak WestJet karo FMCS wis durung wayahe diwenehi kita wis ora malah kena marang masalah ekonomi dhasar related kanggo ganti rugi," komentar Presiden AMFA Nasional Bret Oestreich. "Nanging, mbok menawa iki sing paling apik. WestJet durung teka ing meja rembugan. Sawetara usulan operator kasebut bakal nyuda hak karyawan miturut Kode Buruh Kanada. AMEs kudu nambah kahanan kerja, ora dirusak maneh.

Hubungan AMFA-WestJet wis ditondoi dening litigasi lan gangguan ing papan kerja. WestJet wis nantang definisi Canadian Industrial Relations Board (CIRB) saka unit tawar-menawar AME ing tuntutan hukum sing saiki ditundha ing pengadilan banding federal. AMFA wis ngajokake pirang-pirang tuduhan marang WestJet sadurunge CIRB babagan tawar-menawar sing ora apik lan transfer kerja ing njaba unit tawar menyang posisi Manajer Operasi (OM) anyar.

Manajer WestJet wis ngerteni dampak sing ngganggu saka tumindak perusahaan kasebut. Ing email tanggal 10 Nopember 2023, Manajer Senior WestJet, Hubungan Tenaga Kerja, Virginia Swindall, njaluk "campur tangan langsung AMFA kanggo nyuda" minangka "prihatin serius lan muncul" sing ana hubungane karo operasi pangopènan Toronto. Miturut Swindall, WestJet's Manager, Line Maintenance, Darren Cook, nglaporake manawa AME Toronto "semangat menehi saran marang karyawan supaya 'Fuck the OMs,' lsp."

"Ana kekurangan Insinyur Pangopènan Pesawat sing mumpuni lan WestJet wis ngakoni manawa ora bisa ngisi lowongan AME," ujare Oestreich. "WestJet wis miwiti program lembur wajib lan AME kita nglaporake manawa dheweke kepeksa nindakake tugas pangopènan pesawat kanthi kesel. Kayane WestJet golek tawuran. Kadhangkala sampeyan kudu ngati-ati apa sing dikarepake."

The Asosiasi Persaudaraan Mekanik Pesawat punika pakaryan-oriented, aviation union makili dilisensi lan unlicensed engineers / teknisi lan karyawan related aktif melu ing industri penerbangan. Profesional iki kerja langsung ing pesawat lan / utawa komponen, peralatan dhukungan, lan fasilitas. AMFA duwe komitmen kanggo ngunggahake status lan entuk dandan progresif ing upah, tunjangan, lan kahanan kerja para profesional trampil sing diwakili.

About penulis

Avatar saka Juergen T Steinmetz

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...