Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Plancongan Bisnis Tujuan Industri Hospitality Hotel & Resor Investment News Mbangun maneh Thailand Pariwisata Rahasia Plancongan Trending Maneka Warta

Setengah hotel Thailand bisa dipateni wulan Agustus

Setengah hotel Thailand bisa dipateni wulan Agustus
Setengah hotel Thailand bisa dipateni wulan Agustus

Bank of Thailand (BOT) nganakake survey hotel lan ngumumake bakal ngarepake gelombang virus corona kaping telu ing negara kasebut bisa ngirangi tingkat hunian ing hotel kasebut mung 9 persen ing wulan iki

  1. Survei kasebut nuduhake tarif hotel hunian udakara 18 persen ing wulan kepungkur lan mung setengah wulan iki.
  2. Wolung puluh persen operator hotel ujar manawa gelombang COVID-19 kaping telu iki malah luwih ala tinimbang sing nomer loro.
  3. Saiki udakara 39 persen hotel isih mbukak nanging kurang saka 10 persen penghasilan normal.

BOT ujar manawa survey nuduhake tingkat hunian 18 persen ing wulan April lan mung 9 persen ing wulan Mei. Kanthi tarif kasebut, 47 persen hotel Thailand bakal metu saka bisnis sajrone 3 wulan. Wolung puluh persen operator nganggep gelombang katelu saiki luwih ngrusak tinimbang sing liyane, sing diwiwiti saka Natal nganti pungkasan Januari.

Amarga luwih saka 51 persen reservasi dibatalake ing wulan April, biasane umume Thailand acara Songkran kabukten kurang sukses tinimbang sing diramalake, survey gabungan Asosiasi Hotel BOT-Thai rampung. Mung 46 persen hotel ing negara kasebut sing saiki mbukak biasane, kanthi 13 persen ditutup sementara lan liyane duwe jam utawa kapasitas sing dibatasi.

Survei Asosiasi Hotel BOT-Thai gabungan nyimpulake 51 persen reservasi dibatalake ing wulan April, nggawe Songkran luwih sukses tinimbang sing diramalake. Kangge, udakara 39 persen hotel sing isih mbukak nglaporake kurang saka 10 persen penghasilan normal lan luwih saka 25 persen setengah penghasilan normal.

THA bola-bali njaluk bantuan pemerintah, kalebu subsidi gaji pegawai, moratorium utang lan rencana stimulus pariwisata supaya diperjuangake efek COVID-19.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Share to...