Kabar Kawat

Perpindahan COVID saka Pandemi menyang Endemik

ditulis dening editor

Minangka profesional kesehatan masyarakat nimbang cara paling apik kanggo ngajari masarakat babagan owah-owahan saka COVID minangka pandemi menyang endemik, EmblemHealth, salah sawijining perusahaan asuransi kesehatan nirlaba paling gedhe ing negara, ngrilis asil saka Riset Living With COVID-19 nasional. Panaliten kasebut nliti interpretasi masarakat babagan prilaku pandemi vs endemik lan sing ana gandhengane lan persepsi umum babagan istilah perawatan COVID liyane. Temuan bakal menehi informasi marang komunitas medis babagan pemahaman umum babagan konsep kasebut lan mbantu ningkatake komunikasi babagan pandhuan lan kemajuan kesehatan masyarakat.            

"Ngadhepi sentimen sing saya tambah akeh babagan 'kelelahan COVID,' EmblemHealth nglatih manawa masarakat wis siyap pindhah saka posisi krisis kesehatan global; kanggo nrima COVID minangka normal jangka panjang sing anyar, "ujare Dr. Richard Dal Col, MD, lan Kepala Petugas Medis EmblemHealth. "Panaliten kita ngandharake manawa masarakat bakal nindakake prilaku pencegahan sing luwih sithik ing endemik, ing wektu sing padha masarakat umume ndeleng lan dipercaya para ahli klinis kanggo arah, lan tembung-tembung kaya "booster" [piyambak] ora nyebabake proaktivitas umum.

Nalika vaksin COVID-19 kanthi efektif mbantu nyuda rawat inap lan tingkat kematian, negara kasebut uga ndeleng tingkat vaksinasi diwasa mandheg - 76% wong diwasa wis divaksinasi kanthi lengkap, lan mung 49% sing nampa booster COVID, miturut Pusat Penyakit AS. Pelacak Data COVID-2022 Kontrol lan Nyegah April 2022. Data kasebut, ditambah karo apa sing katon ing lapangan, nyebabake EmblemHealth njelajah apa sing kudu ditimbang dening industri kesehatan ing tahap sabanjure penyakit kasebut. Panliten asile - sing ditindakake ing wulan Februari XNUMX - nemokake manawa wong duwe persepsi sing positif nanging campuran babagan "pendorong." Dheweke ndeleng istilah kasebut sinonim karo proteksi lan pangopènan ekstra nanging kurang nyegah tinimbang "imunisasi" lan "vaksinasi."

Menapa malih, nalika dijaluk njlèntrèhaké apa endemik kanggo kanca utawa anggota kulawarga, panliten kasebut nemokake manawa kurang pangerten babagan istilah "endemik" beda-beda ing antarane responden. Adhedhasar kesalahpahaman umum babagan tembung kasebut, mayoritas nyatakake yen dheweke luwih cenderung nyuda partisipasi ing prilaku pencegahan ing endemik, utamane kemungkinan entuk booster. Kangge, responden uga ujar manawa luwih seneng ngetutake lan ngetutake langkah-langkah pencegahan tambahan nalika ngadhepi ayat pandemik sing endemik.

Panliten kasebut nliti meh 1,000 responden ing saindenging negoro, fokus ing New York Tri-State Area, ing ngendi EmblemHealth utamane beroperasi. Antarane temuan utama saka survey:

• Ketaatan konsumen marang prilaku kesehatan masyarakat - kayata nganggo topeng, tes, karantina lan liya-liyane bakal luwih murah ing klasifikasi endemik vs.

• Istilah "pandemi" dipahami banget. Nalika ditakoni kanggo nemtokake "endemik," udakara 1 saka 4 wong nyatakake dheweke ora ngerti istilah kasebut. Tema sing isih diterangake yaiku nalika pandemi / penyakit ana ing wilayah geografis tartamtu, ngidini wong urip luwih umum, kaya flu.

• Luwih saka setengah responden ngrancang nganggo topeng ing endemik, yaiku penurunan 30% dibandhingake karo pandemi. Ing pandemik, 1 saka 2 wong ngrancang entuk booster, dene mung 37% rencana njaluk booster ing endemik.

• Konsumen ngerti istilah "booster", nanging luwih digandhengake karo "ekstra" utawa "pangopènan." "Imunisasi" digandhengake karo "pencegahan," "efektif," lan "aman," malah dening kelompok sing luwih ragu-ragu.

• Prilaku utama sing nyegah panyebaran penyakit - kalebu quarantining lan ngindhari wong liya yen dites positif - ndeleng penurunan drastis ing endemik dibandhingake karo pandemi, mung 2 saka 5 ujar yen ora bakal weruh wong liya yen dites positif utawa dikarantina yen padha ngalami gejala.

• Umume responden percaya yen COVID-19 bakal dadi penyakit musiman kaya flu lan bakal luwih gampang nampa booster taunan sing digandhengake karo imunisasi musiman/taunan tinimbang entuk, yen kabeh, yen COVID-19 dadi endemik.

"Panemuan EmblemHealth minangka gambar sing apik babagan pendapat umum lan kepiye cara perawatan kesehatan bisa ketemu wong ing ngendi wae," ujare Beth Leonard, Kepala Pejabat Urusan Perusahaan EmblemHealth. "Nalika maju, kita kudu kerja bareng lan nganggo basa sing padha ing sistem lan kabijakan kesehatan kanggo mesthekake yen kita ora bakal kelangan kemajuan kanggo ngalahake virus."

Kanthi dosis vaksin COVID kaping papat sing disetujoni dening FDA, lan saiki ahli penyakit infèksius paling dhuwur sing nyatakake AS wis metu saka fase pandemi, Leonard sing tim ngawasi komunikasi kanggo EmblemHealth lan praktik medis, AdvantageCare Physicians, nyaranake ahli medis lan komunikator ndhukung vaksin. rollouts kanthi nyambungake pentinge "pendorong" kanggo njaga vaksinasi COVID-19.

Kajaba iku, wong njero kesehatan kudu nimbang nambah panggunaan istilah kaya "imunisasi lan vaksinasi" tinimbang mung ngirimake menyang "boosters," "nembak," utawa "jabs ing lengen" - istilah sing bisa nyebabake rasa wedi, pain, lan efek sisih potensial, utamané ing antarane populasi mangu-mangu. Kajaba iku, para pemangku kepentingan ing perawatan kesehatan kudu ati-ati nalika nggunakake tembung "endemik" kanggo ningkatake prilaku safety umum ing fase COVID-19 saiki lan mbesuk.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar