Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Education News wong Teknologi Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

Kacilakan kapal paling jero ing donya ditemokake 4.3 mil ing ngisor segara

Kacilakan kapal paling jero ing donya ditemokake 4.3 mil ing ngisor segara
Kacilakan kapal perusak Angkatan Laut AS Samuel B. Roberts
ditulis dening Harry Johnson

Penjelajah samudra miliarder AS Victor Vescovo ngumumake dina iki yen Faktor Watesan submersible, sing dioperasikake dening dheweke lan ahli sonar Jeremie Morizet, wis nemokake kacilakan kapal penghancur Angkatan Laut AS Samuel B. Roberts meh 4.3 mil ing sangisore segara.

"Kanthi spesialis sonar Jeremie Morizet, aku pilot Submersible Limiting Factor kanggo kecelakaan Samuel B. Roberts (DE 413). Ngaso ing 6,895 meter (4.28 mil), saiki dadi kapal karam paling jero sing tau ditemokake lan ditliti. Iku pancen 'pengiring perusak sing perang kaya kapal perang, "tweet Vescovo dina iki.

Gambar sing digawe dening Faktor Watesan nuduhake struktur awak, bedhil lan tabung torpedo kapal uga bolongan saka cangkang Jepang.

"Katon gandhewo dheweke nyerang dhasar laut kanthi kekuwatan, nyebabake sawetara tekuk. buritan dheweke uga misahake babagan 5 meter ing impact, nanging kabeh wreck bebarengan. Kapal cilik iki nglawan Angkatan Laut Jepang sing paling apik, nglawan dheweke nganti pungkasan.

'Sammy B,' sing diluncurake ing Januari 1944, dicemplungake mung sawetara wulan sabanjure, ing Pertempuran Samar ing Filipina sing asring diarani minangka salah sawijining papan paling gedhe ing sejarah angkatan laut.

Pangrusak kasebut minangka bagéan saka armada AS cilik sing, sanajan kalah jumlah lan ora siyap, bisa adaptasi karo kahanan lan ngemot pasukan Jepang sing luwih kuwat. Saka 224 kru Samuel B Roberts, 89 tiwas.

"Sammy B melu kapal penjelajah abot Jepang ing jarak kosong lan murub kanthi cepet nganti kesel amunisi; iku mudhun kanggo njupuk cangkang kumelun lan babak katerangan mung kanggo nyoba kanggo nyetel geni ing kapal Jepang, lan terus murub. Iku mung tumindak kepahlawanan sing luar biasa. Wong-wong mau - ing loro-lorone - padha perang nganti mati, "tambah panjelajah samudra.

Panemuan kapal karam paling jero ing donya nandhani mung siji rekor sing digawe dening Vescovo.

Ing Maret 2021, dheweke pilot kapal selam menyang USS Johnston sing uga ambruk nalika Pertempuran Samar. Loro nyilem wolung jam sing kapisah "dadi nyilem kacilakan paling jero, diawaki utawa tanpa awak, ing sejarah."

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...