Kabar Kawat

dandan pinunjul ing keruwetan penyakit kanggo Dermatitis atopik

ditulis dening editor

Ing 16 minggu, 70 persen pasien kanthi dermatitis atopik (AD) moderat nganti abot sing nampa lebrikizumab digabungake karo kortikosteroid topikal standar-of-care (TCS) entuk paling sethithik 75 persen perbaikan ing keruwetan penyakit sakabèhé (EASI-75*) ing nyoba ADhere, Eli Lilly lan Company (NYSE: LLY) ngumumake dina iki ing Konferensi Revolutionizing Atopic Dermatitis (RAD) Tahunan kaping 4. Lebrikizumab, inhibitor IL-13 sing diselidiki, uga nuduhake paningkatan gatal, gangguan turu, lan kualitas urip nalika digabungake karo TCS, dibandhingake karo plasebo plus TCS.

"Data ADhere dina iki, bebarengan karo asil saka studi monoterapi ADvocate, nduduhake potensial lebrikizumab kanggo nyuda beban penyakit lan nyedhiyakake relief kanggo wong sing duwe dermatitis atopik sing ora bisa dikontrol nalika digunakake piyambak utawa digabungake karo topikal," ujare Eric Simpson, MD, MCR, Profesor Dermatologi lan Direktur Riset Klinis ing Oregon Health & Science University ing Portland, lan peneliti utama ADhere. "Lebrikizumab khusus target jalur IL-13, sing nduwe peran utama ing penyakit inflamasi kronis iki. Asil kasebut nguatake pangerten babagan lebrikizumab ing dermatitis atopik lan mbantu netepake minangka pilihan perawatan anyar.

Lebrikizumab minangka novel, antibodi monoklonal (mAb) sing ngiket protein interleukin 13 (IL-13) kanthi afinitas dhuwur kanggo nyegah pembentukan IL-13Rα1 / IL-4Rα (reseptor Tipe 2) sing ngalangi sinyal hilir liwat IL. -13 pathway.1-5 IL-13 main peran utama ing inflammation Tipe 2 ing AD.6,7 Ing AD, IL-13 ndasari pratandha lan gejala kalebu disfungsi alangi kulit, gatel, infèksi lan hard, thickened wilayah kulit. .8

Antarane pasien sing njupuk lebrikizumab plus TCS, 41 persen entuk kulit sing cetha utawa meh cetha (IGA) ing 16 minggu dibandhingake karo 22 persen pasien sing njupuk plasebo plus TCS. Ing 16 minggu, 70 persen pasien sing njupuk lebrikizumab plus TCS entuk respon EASI-75 dibandhingake karo 42 persen njupuk plasebo plus TCS. Bedane antarane pasien sing nampa lebrikizumab ing kombinasi karo TCS lan plasebo karo TCS diamati wiwit patang minggu kanggo EASI-75.

Pasien sing diobati karo lebrikizumab plus TCS uga entuk dandan sing signifikan sacara statistik ing titik pungkasan sekunder kalebu ngresiki kulit lan gatel, gangguan gatel nalika turu, lan ukuran kualitas urip, dibandhingake karo plasebo karo TCS. Beda klinis sing signifikan diamati wiwit patang minggu kanggo gatal, gangguan gatal nalika turu, lan ukuran kualitas urip.

Asil safety konsisten karo studi lebrikizumab sadurunge ing AD. Patients njupuk lebrikizumab plus TCS, dibandhingake placebo plus TCS, kacarita frekuensi luwih saka salabetipun (lebrikizumab plus TCS: 43%, placebo plus TCS: 35%). Umume kedadeyan sing ora dikarepake yaiku entheng utawa moderat lan ora serius lan ora nyebabake perawatan mandheg. Efek samping sing paling umum kanggo lebrikizumab yaiku konjungtivitis (5%) lan sirah (5%).

"Lilly kerja kanggo nguatake wong sing nandhang penyakit kulit, kayata dermatitis atopik, supaya bisa urip kanthi maksimal," ujare Lotus Mallbris, MD, Ph.D., wakil presiden pangembangan imunologi global lan urusan medis ing Lilly. . "Kita ngerteni kabutuhan kritis kanggo luwih akeh pilihan kanggo wong sing penyakite ora bisa dikontrol nganggo topikal. Kita ngarep-arep bisa ndeleng asil lengkap saka program Fase 3 sing luwih amba lan ngembangake lebrikizumab ing saindenging jagad.

Lilly bubar ngumumake data 16 minggu saka studi ADvocate sing lagi ditindakake, lan presentasi asil encore ditampilake ing RAD 2022. Kajaba iku, data jangka panjang saka pasinaon ADvocate bakal diumumake ing sawetara wulan sabanjure.

"Asil kasebut minangka langkah luwih saka komitmen kita kanggo ngirim terapi inovatif sing nggawe bedane penting kanggo pasien. Kita ngarep-arep ngumumake tonggak-tonggak anyar sing nyenengake ing wulan-wulan sing bakal teka, ”komentar Karl Ziegelbauer, Ph.D., Kepala Petugas Ilmiah Almirall SA.

Lilly nduweni hak eksklusif kanggo pangembangan lan komersialisasi lebrikizumab ing Amerika Serikat lan liyane ing njaba Eropa. Almirall wis menehi lisensi hak kanggo ngembangake lan komersialisasi lebrikizumab kanggo perawatan indikasi dermatologi, kalebu AD, ing Eropa.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar