Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Kabar Kawat

Siji langkah nyedhaki terapi anyar kanggo Cystic Fibrosis

ditulis dening editor

Entrisic Bioscience lan sing duwe lisensi Nuvara Therapeutics ngumumake yen wis selangkah luwih cedhak nggunakake formulasi RxAA minangka terapi kanggo pasien kanthi mutasi Cystic Fibrosis Class I. Peneliti Universitas Florida Dr. Sadasivan Vidyasagar, pangadeg lan ketua dewan penasehat ilmiah perusahaan, bubar nuduhake pendekatan alternatif kanggo mulihake sekresi anion saluran napas ing konferensi Biologi Eksperimen 2022 sing dianakake ing Philadelphia.      

Vidyasagar lan timnya, sing kalebu peneliti saka UF lan Bioscience Entri, nuduhake yen formula VS-009 Nuvara bisa migunani kanggo pasien kanthi mutasi Cystic Fibrosis Class I uga mutasi Kelas II lan III. Terapi kasebut bisa digunakake dhewe utawa dikombinasikake karo terapi liyane kanggo nambah sekresi klorida.

Stephen J. Gatto, Ketua Eksekutif Nuvara Therapeutics, congratulated Astrid Grosche lan liyane saka Dr. Vidyasagar tim kanggo prasetya terus ing nyopir cara inovatif kanggo netepke fungsi epitel ambegan.

"Aku arep kanggo thank Astrid, Dr. Vidyasagar lan liyane saka tim kanggo prasetya tireless kanggo ngatasi mutasi Kelas I ing Cystic Fibrosis, mutasi kang bisa mengaruhi nganti 18% saka populasi CF,"Sa Stephen J. Gatto.

"Loro abstrak iki nuduhake yen manipulasi saluran ion bisa ditindakake ing epitelium ambegan nggunakake formulasi asam amino sing disesuaikan," Gatto terus. "Disfungsi saluran ion minangka pusat kanggo akeh penyakit, kayata CF lan penyakit sing ana produksi mukosa tambah, kalebu asma lan COPD. Pendekatan/perawatan kasebut bakal ngidini kita ngowahi panyebaran ion lan banyu menyang saluran napas ing tingkat sel kanthi efek samping sing minimal.

"Isih ana karya sing kudu ditindakake, nanging kesempatan kasebut pancen nyenengake lan bisa dadi terobosan ing manajemen channelopathies lan penyakit sing gegandhengan," ujare Gatto.

Vidyasagar uga nampilake poster babagan alat sing wis dikembangake ing laboratorium kanggo ngukur peristalsis usus lan interaksi tekanan intraluminal, kontraksi otot, lan owah-owahan volume cairan.

"Loro abstrak iki unik amarga nuduhake kemampuan kanggo modulasi protein transmembrane epitel (eTMPs) kanthi formulasi selektif amino SAA (RxAAs)," ujare Dr William Denman, Kepala Penasihat Medis kanggo Nuvara Therapeutics. "Iki mbukak lawang kanggo terapi sing efektif lan ora beracun ing tingkat sel dhasar, preduli saka etiologi."

Dr. Denman terus, "Perawatan mbesuk saiki bisa ditemtokake lan disesuaikan kanggo saluran lan penyakit individu - obat pribadi sing bener. Perlu luwih akeh pakaryan, nanging iki bisa uga ngidini alternatif perawatan ing tingkat sel ing spektrum penyakit kanthi efek samping sing minimal.

Entrisic Bioscience minangka wiwitan UF sing ana ing UF Innovate | Akselerasi ing Sid Martin Biotech ing Alachua. Perusahaan ngembangake formulasi alami tanpa glukosa kanggo hidrasi klinis, kesehatan usus lan kesejahteraan, alergi, lan perawatan kulit.

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...