Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Hak-hak manungsa News wong Rusia Keslametan teror Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Ukraine Inggris USA

Sir Richard Branson ngandika kanggo ndhukung kedaulatan Ukraina

Sir Richard Branson ngandika kanggo ndhukung kedaulatan Ukraina
Sir Richard Branson ngandika kanggo ndhukung kedaulatan Ukraina
ditulis dening Harry Johnson

Sir Richard Branson ngandika kanggo ndhukung kedaulatan Ukraina:

Nalika invasi Rusia ing Ukraina wis mlebu minggu kaping pindho, gambar sing asring nggegirisi sing kita deleng saiki minangka pangeling banget yen kita ora ngurusi "operasi militer khusus", kaya sing diarani Presiden Putin. Iki kabeh-metu perang agresi, serangan unprovoked diwiwiti dening siji bangsa marang tetanggan tentrem. 

Aku ora mangu-mangu babagan posisiku iki. Aku kanthi mantep ndhukung kedaulatan Ukraina minangka bangsa sing merdika, hak rakyat kanggo milih nasibe dhewe, bebas saka campur tangan njaba. Dadi, aku wis milih sanksi sing paling kuat marang Rusia, pimpinan lan ekonomi. Donya sing bebas kudu nindakake apa sing bisa kanggo meksa Putin lan konco-konco kanggo ngganti dalan lan mungkasi iki perang. Pertumpahan getih kudu mandheg saiki. Kadurjanan perang kudu mandheg. Pasukan Rusia kudu mundur. 

Kanggo kedadeyan kasebut, Rusia kudu ngrasakake kekuwatan ekonomi lan sosial. Aku cukup tuwa kanggo ngelingi kepiye sanksi internasional lan boikot sing konsisten pungkasane nyebabake rezim Apartheid Afrika Selatan menyang dhengkul. Tantangan sadurunge kita minangka salah sawijining ukuran sing luwih gedhe, nanging bisa ditindakake yen kita kabeh, kanthi bebarengan lan individu, nggawe pilihan sing ngerti babagan produk sing dikonsumsi lan layanan sing digunakake.

Nalika aku nonton komunitas global nanggapi panggilan iki kanggo konsekuensi ing saben wilayah urip sipil, saka olahraga nganti budaya, saka akademisi nganti bisnis, aku pengin jelas manawa dhukunganku kanggo sanksi sing efektif lan keras ora nyuda rasa empatiku. wong Rusia, akeh yuta sing wis ora takon confrontation iki, lan sing saiki ndeleng urip saben dina uprooted lan diganti, bisa kanggo dangu banget. 

Mesthine, wong Rusia ora wedi yen bom kluster sing nyuwek dheweke ing dalan. Ora ana rudal sing bakal nyerang omah-omah nalika njagong nedha bengi karo wong sing ditresnani. Iki minangka teror saben dina sing kudu ditindakake dening Ukrainia ing wektu iki. Iki jenis teror sing bakal traumatis nganti pirang-pirang taun. 

Nanging aku katon ing pasuryan boyish saka tentara Rusia dijupuk tearfully nelpon ibu sing, lan aku katon ing ewu defying oppressor lan demonstrating kanggo tentrem ing St Petersburg lan Moscow, lan apa aku ora weruh ngendi wae iku semangat kanggo perang Putin. Kabeh sing dakdeleng yaiku rasa wedi, kuatir lan frustasi wong sing ditindakake ing perjalanan sing ngrusak awake dhewe, sanajan sawetara cheerleaders Putin sing paling konsisten ora tau mlebu. 

Kanca-kanca Ukrainia bisa ngerti aku takon ing ngendi wong-wong Rusia sing kuwatir kasebut ing taun-taun wiwit taun 2014, nalika maksud sejatine Putin dadi jelas kanggo kabeh wong. Nanging perange uga tansah dadi perang nglawan bangsane dhewe, nglawan swara-swara sing ngelingi ambisi lan ngajak dalan sing luwih tentrem. Luwih saka rong puluh taun, Putin wis nggawe sistem kontrol, intimidasi, penindasan, lan disinformasi sing mung nggawe bisu, yen ora mateni, para kritikus lan nggawe kabeh Rusia dadi kenceng sing saiki ngancam bakal nyedhot sisa-sisa masyarakat sipil. lan pers bebas. Iku cetha kanggo ndeleng: minangka Ukrainians sing dirampok kamulyan dening medeni saben dinten perang, Rusia biasa wis dilucuti alon-alon nanging terus-terusan nalika negara kasebut mlebu totalitarianisme. 

Ing wekdal ingkang kados makatên punika, kula kèngêtan dhatêng pangandikanipun kalih juru damêl raseksa ingkang kula kagumi. Almarhum Uskup Agung Desmond Tutu, kanca sing ditresnani sing ngabdiake urip kanggo tujuan rekonsiliasi lan pangapura, ujar: "Yen sampeyan pengin tentrem, priksa manawa martabat kabeh wong tetep utuh." Lan mantan Presiden Finlandia Martti Ahtisaari, piyambak ora liyo konflik karo Rusia, wis tansah ditekan sing tentrem langgeng lan kamulyan kanggo kabeh loro-lorone saka duwit receh padha. Ukrainians pantes kamulyan saka kadhaulatan lan tentrem. Wong Rusia pantes martabat kamardikan lan kamardikan. Nalika jagad golek cara kanggo mungkasi konflik iki kanthi becik lan njaga katentreman, kita kudu golek cara kanggo nggayuh loro-lorone. 

Aku bangga kita ndhukung wong Ukraina, kalebu liwat sumbangan Virgin Unite kanggo Palang Merah lan Tabletochki, lan nggusah kabeh wong kanggo nindakake apa padha bisa kanggo ndhukung. https://www.withukraine.org/en

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Matur nuwun kanggo nerbitake pesen Sir Richard Branson sing elok lan penting. Donya sing beradab butuh pimpinan sing duwe akal, berpengalaman, lan manusiawi kanggo nglawan Putin sing bodho lan rakus sing mung ngerti carane numpes lan ninggalake apa-apa, mung pati lan karusakan. Sapa sing butuh yacht multi-yuta dolar nalika kita bisa ngrangkul anget, mangan seger, pendidikan ing sajarah donya, ilmu, tari lan musik, lan panggonan kanggo turu tentrem liwat wengi.

Share to...