Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Warta Pamrentah Industri Hospitality News Thailand Pariwisata News Wire Plancongan

Skal Bangkok nedha awan karo mangsa Thailand PM duwe pengarep-arep

gambar duweni saka Skal Bangkok

Korn Chatikavanij ngumumake rencana kanggo mbatalake laporan 90 dina, ngenalake resort kasino terpadu menyang Thailand, lan ngupayakake pasar LGBTQ +

Skal Internasional Bangkok dikempalken omah karo ngarep-arep PM Thailand Korn Chatikavanij ngandika candidly ing sawetara saka sudhut topik pariwisata related. Iki minangka acara luar biasa sing ditindakake wingi, Selasa, 14 Juni 2022, ing hotel Hyatt Regency Bangkok Sukhumvit. Dhiskusi Makan Siang Bisnis karo mantan Menteri Keuangan didhukung kanthi apik dening para influencer industri.


Speaker:
Korn Chatikavanij, politisi, penulis laris, lan mantan bankir investasi

Topik:
Arah Ekonomi Thailand kanggo Pariwisata Thailand ing 2022-2023

Biografi Speaker:
Wiwit taun 2008 nganti 2011, Korn Chatikavanij dadi menteri keuangan nalika Perdana Menteri Abhisit Vejjajiva. Ing Januari 2020 dheweke nggawe partai Kla dhewe. Minangka pimpinan partai Korn Chatikavanij, dianggep dadi perdana menteri potensial mangsa karo generasi wirausaha enom. Lair ing London lan sinau ing St John's College Oxford, politisi Thailand sing umur 58 taun iki duwe pangerten unik babagan makro-ekonomi lan ora asing karo pidato umum. Dheweke dianggep akeh, wicaksana lan pinter.

The Skal Bangkok nedha awan jaringan mbuktekake minangka pambuka mata amarga mantan menteri keuangan Korn Chatikavanij ngrembug babagan inflasi, ekonomi, resort terpadu, pariwisata LGBTQ +, lan proyek jembatan Surat Thani / Koh Samui.

Ora ana topik sing ora ana ing diskusi dinamis iki amarga Khun Korn menehi wawasan unik lan saran bijak kanggo para pimpinan pariwisata Thailand.

Khun Korn ing wiwitan presentasi kasebut ngerteni manawa ekonomi global ora apik.

Thailand ora pangecualian, dheweke ujar, "Kita ora apik ..."

Pariwisata Pasca-Covid kena banget. "Iki minangka industri sing paling tantangan kabeh," ujare. Pariwisata bali kanthi cepet, nanging.

Tantangan saiki kanggo ekonomi yaiku wutah sing kurang ditambah karo inflasi sing luwih dhuwur. Dheweke rumangsa yen inflasi bakal nyebabake kenaikan suku bunga. Pasar ngandika wis dikarepake Tambah dhisikan antarane 50 basis TCTerms nganti siji persen lan mengko luwih siji persen Tambah.

Korn ngrembug babagan tekanan inflasi kayata mundhake utang rumah tangga - sing paling dhuwur ing 90% PDB - sing bakal duwe pengaruh negatif maneh kanggo pemulihan ekonomi. Nanging, dheweke percaya yen utang umum sing saiki ana ing 70% saka PDB tetep lestari lan ngidini ruang fiskal amarga isih ana sumber daya kanggo nyilih dana luwih akeh kanggo pamrentah kanggo nyuntikake ekonomi.

Dheweke percaya yen dana minyak sing saiki regane Thailand 20 milyar baht saben wulan, kanthi baht sing luwih ringkih nganti 35 baht nganti dolar AS, ora lestari lan bakal duwe efek jangka panjang saka rega bahan bakar sing luwih dhuwur ing Thailand suwene sawise rega global. wiwit nolak.

Khun Korn ujar manawa bakal ana pemilu ing awal Maret utawa April taun ngarep 2023 - ora ana sing ngarepake pamrentahan saiki bakal urip maneh kanggo periode liyane, lan bisa uga parlemen bakal dibubarake sawise rapat APEC ing November 2022. kursi minangka tuan rumah.

Khun Korn ngrembug babagan dana ekuitas properti minangka cara kanggo nyuntikake modal menyang bisnis kanthi aset properti. Dheweke ngomong babagan rencanane ora bakal mbalekake pajak properti langsung dadi 100% (padha mudhun dadi 10% amarga pandemi). Dheweke luwih seneng ndeleng program langkah-langkah 5 taun kanthi bertahap, mung nalika bisnis pulih.

Ngomong babagan masalah imigrasi, dheweke ngumumake yen bakal nyingkirake laporan 90 dina kanggo warga Thailand sing wis suwe.

Dheweke uga ngumumake manawa kanggo ndeleng investasi lan kesempatan anyar kanggo industri lelungan lan pariwisata, kita ora bisa ngarep-arep bali cepet saka 40 yuta turis sing kacathet sadurunge Covid ing taun 2019, nanging kita kudu kerja keras kanggo mesthekake. kita duwe industri pariwisata sing sukses.

Minangka partai politik kita ngenali sing Thais seneng Gamble; padha Gamble ing panyiapan ilegal utawa lelungan menyang negara tetanggan ngendi casino wis legalized lan kasil ngenalaken minangka resort terpadu. Khun Korn percaya yen kita kudu duwe dhewe, lan iki bakal nggawe Thailand kompetitif banget kanggo bisnis kaya iki. Wis ana subkomite sing ngrembug babagan iki ing parlemen.

Donyane wis diganti, lan kita kudu katon kanggo kesempatan regional kanggo berkembang casino legal lan dijupuk bagean saka pasar pariwisata gambling ngandika.

Dheweke uga ngrembug babagan toleransi sosial Thailand lan rasa welas asih wong Thai marang komunitas LGBTQ + lan kanthi global kira-kira mbuwang lelungan lan pariwisata ing sektor iki regane US $ 4.5 triliun. Dheweke ngusulake yen Thailand kudu ngetung 5 persen pasar iki sing bakal narik 7.9 triliun baht saben taun ing tambahan revenue pariwisata. Khun Korn uga ujar manawa Thailand saiki lagi ngrembug babagan legalisasi perkawinan homo. Thailand nyengkuyung sosial babagan perkawinan sing padha karo jinis, ujare, mung undang-undang Thailand durung kejiret.

Dheweke percaya yen ndhukung iki bakal ngirim gambar positif Thailand menyang komunitas LGBTQ +. Semono uga kanggo warga sing wis suwe sing efektif kudu nglaporake menyang polisi saben 3 wulan. Iki ngirim pesen sing salah lan bisa dibenerake kanthi gampang tanpa perlu laporan 3 wulan.

Gagasan kanggo mbangun jembatan sing nyambungake Koh Samui menyang daratan ing Surat Thani diangkat nalika dheweke bubar ngunjungi Koh Samui. Khun Korn mikir iku idea gedhe karo keuntungan financial positif, ngandika iku uga bakal break monopoli transportasi. Sinau babagan dampak lingkungan sing ati-ati bakal dibutuhake sing bisa ditindakake.

Khun Korn percaya yen jembatan kasebut bakal mbantu hotel cilik supaya bisa entuk akses luwih akeh menyang klien, bakal entuk manfaat kanggo 2 bandara ing daratan (Surat Thani lan Nakon Si Thammarat), lan bakal ningkatake standar urip, ujare.

About penulis

Andrew J. Wood - eTN Thailand

Ninggalake Komentar

Share to...