Slovenia: Tuku siji tiket transportasi lan gunakake kabeh jinis transportasi umum

PRS
PRS
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ing 1 September, Slovenia bakal ngenalake sistem transportasi penumpang umum terintegrasi (IPPT), sing bakal ngidini pangguna nggunakake macem-macem jinis transportasi umum tanpa kudu ngganggu

Print Friendly, PDF & Email

Ing tanggal 1 September, Slovenia bakal ngenalake sistem transportasi penumpang umum terintegrasi (IPPT), sing bakal ngidini pangguna nggunakake macem-macem jinis transportasi umum tanpa kudu tuku tiket dhewe-dhewe. Tiket transportasi penumpang multilateral saéngga nyedhiyakake sistem transportasi umum modern, efisien, lan ramah pangguna ing Slovenia.

Tiket transportasi penumpang multilateral bakal nggabungake panggunaan macem-macem cara transportasi, lan nggabungake panggunaan transportasi reguler lan transportasi bis antar-kutha ing Slovenia lan transportasi kutha ing rong kutha Slovenia paling gedhe ing sawijining sistem. Ing praktik, iki tegese ing Slovenia, penumpang bisa milih mode transportasi umum, sing bakal digunakake ing rute tartamtu kanthi kertu siji. "Proyek ngenalake transportasi penumpang umum sing terintegrasi utawa tiket transportasi penumpang multilateral minangka tahap pungkasan saka proyek kompleks 15 wulan, sing diprentahake dening Menteri Infrastruktur lan sing bakal nyederhanakake panggunaan transportasi penumpang umum ing Slovenia," ujare MSc Boštjan Koren, direktur Sepur Slovenia - Transportasi penumpang, mitra utama ing proyek IPPT, negesake pentinge sistem anyar kasebut.


Ing prakteke, tiket transportasi penumpang multilateral bakal digunakake ing bis lan sepur ing transportasi antar-kutha lan kutha, wiwit tanggal 1 September 2016. Tahap pertama bakal ngenalake tiket siji subsidi kanggo siswa, siswa, lan siswa diwasa. "Iki minangka klompok pangguna transportasi umum paling gedhe; mulane, kita mutusake yen luwih dhisik bakal menehi layanan tiket transportasi penumpang multilateral kanggo dheweke. Banjur, sistem kasebut bakal ditambah karo produk IPPT, sing ditujokake kanggo kategori penumpang transportasi umum liyane ing Slovenia, "jarene MSc. Suzana Habjanič saka Layanan Kebijakan Mobilitas lan Transportasi Berkelanjutan ing Menteri Infrastruktur Slovenia.

Proyek iki ora mung fokus ing babagan teknis tiket transportasi penumpang multilateral, nanging uga panyiapan organisasi pangiriman lan manajemen sistem - saka desain konsep, pangembangan solusi sistemik lan teknologi, pengujian, lan implementasi pungkasan. sistem ing laku. Sistem IPPT adhedhasar solusi informasi sing ngidini nglumpukake tarif otomatis lan manajemen elektronik kanthi data ing sistem kasebut.

Transportasi penumpang umum sing integral nawakake pangguna aksesibilitas lan efektifitas sarana transportasi umum, lan layanan sing luwih apik lan ramah. "Kabutuhan mobilitas warga Eropa luwih dhisik; mulane aku komitmen kanggo nyukupi kabutuhan mobilitas masarakat. Sekaligus, kita ndhukung solusi sing nyuda rame, polusi (kalebu emisi gas omah kaca), lan konsumsi energi, lan kalebu sumber energi alternatif. Mobilitas berkelanjutan bisa ditampa kanthi lingkungan, adil sosial, lan ngrangsang ekonomi. Aku seneng yen proyek tiket transportasi penumpang multilateral kanggo transportasi penumpang umum diwujudake ing Slovenia, amarga minangka langkah penting kanggo mobilitas berkelanjutan. Tiket transportasi penumpang multilateral kanggo transportasi penumpang umum bakal ngaktifake pendekatan multi-modal dadi luwih gampang lan andal.

Muga-muga layanan kasebut bisa ditrapake nganti kabeh Pasar Tunggal Eropa, "ujare Violeta Bulc, Komisioner Mobilitas lan Transportasi Eropa nalika ngenalake sistem kasebut. 85% saka total nilai proyek ngenalake transportasi penumpang umum terintegrasi (IPPT) dibiayai liwat dana Eropa.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.