Warta Breaking Travel negara | wilayah Tujuan Warta Pamrentah News Keslametan Somalia Pariwisata WTN

Somalia Anyar, Presiden Anyar minangka Kesempatan kanggo Pariwisata

Presiden Somalia
AU-UN IST FOTO / HARGA STUART.
ditulis dening Juergen T Steinmetz

World Tourism Network Sugeng Presiden Somalia sing mentas kapilih Profesor Hassan Sheikh Mohamud lan ndeleng dina anyar kanggo miwiti maneh lelungan lan pariwisata kanggo tujuan Afrika iki.

Presiden Hassan Syekh Muhammad lair tanggal 29 November 1965. Dheweke dadi pangadeg lan ketua saiki Partai Persatuan Perdamaian lan Pembangunan. Dheweke kapilih dadi Présidhèn Républik Federal Somalia tanggal 15 Mèi 2022, ngalahaké presiden saiki Mohamed Abdullahi Mohamed. Aktivis hak sipil lan politik, Hassan sadurunge dadi profesor lan dekan universitas.

Ing April 2013, Hassan dijenengi ing wektu 100, dhaptar taunan majalah Time saka 100 wong paling berpengaruh ing donya. Upaya kanggo ningkatake rekonsiliasi nasional, langkah-langkah anti-korupsi, lan reformasi sektor sosial-ekonomi lan keamanan ing Somalia kasebut minangka alasan kanggo milih.[

Dheweke lair ing Jalalaqsi, sawijining kutha tetanèn cilik sing dumunung ing tengah Hiran ing Somalia saiki, nalika jaman perwalian, lan asalé saka latar mburi kelas menengah. Hassan nikah karo Qamar Ali Omar lan duwe anak 9. Dheweke nganggo basa Somali lan Inggris.

The World Tourism Network seneng karo pemilihan Presiden Profesor Hassan Sheikh Mohamud lan ngucapake selamat.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Somalia kudu nyingkirake masa lalu sing keganggu, lan pemilihan Presiden anyar katon minangka cara sing positif. Kepemimpinan ing World Tourism Network (WTN) wis ngetutake perkembangan ing Somalia lan saiki ngucapake sentimen pangarep-arep kanggo budhal anyar kanthi tentrem lan keamanan kanggo Somalia lan rakyate.

World Tourism Network (WTN) bangga duwe Asosiasi Agen Perjalanan lan Pariwisata Somalia (SATTA) ing antarane anggotane.

WTN Wakil Présidhèn Alain St. Ange ngandika: "Tantangan kalebu masalah Al Shabab akeh, nanging kekarepan lan tekad rakyat kudu diwenehi kesempatan kanggo nggawe stabilitas lan tentrem kanggo entuk manfaat kanggo kabeh wong.

"Afrika saiki diluncurake maneh sawise rong taun ngunci amarga pandemi Covid-19. Benua gedhe mbutuhake kabeh negara individu kanggo numpak kendaraan kanggo lelungan kebangkitan iki kanggo sesuk lan taun-taun sing bakal teka. Ing Kepresidenan sampeyan, kita ngarepake Somalia uga bakal numpak kendaraan iki kanggo kamakmuran sing luwih gedhe.

Alain St.Ange, Wakil Presiden Hubungan Internasional ing World Tourism Network adhedhasar ing Seychelles.

Anggota mung saka Somalia yaiku SATTA:

Asosiasi Agen Perjalanan lan Pariwisata Somalia (SATTA) minangka asosiasi sing makili agensi perjalanan lan pariwisata sing beroperasi ing Somalia, lan kita pengin nggedhekake layanan lan sesambungan karo asosiasi internasional liyane, lan dadi anggota organisasi iki. World Tourism Network entuk pengalaman saka sampeyan.

Asosiasi Agen Perjalanan lan Pariwisata Somalia (SATTA) minangka asosiasi sing makili agensi perjalanan lan pariwisata sing beroperasi ing Somalia.
Diadegake ing taun 2013 kanthi tujuan dhasar kanggo ningkatake sektor lelungan lan pariwisata. SATTA iku sawijining pribadi, organisasi independen didegaké ing Somalia liwat persetujuan resmi antarane agensi travel pribadi negara, kanggo ngidini organisasi kanggo makili kapentingan travel lan pariwisata ing tingkat nasional uga internasional.

Somalia, resmi Republik Federal Somalia, iku sawijining negara ing Tanduk Afrika. Negara iki wewatesan karo Ethiopia ing sisih kulon, Djibouti ing sisih lor-kulon, Teluk Aden ing sisih lor, Samudra Hindia ing sisih wétan, lan Kenya ing sisih kidul-kulon. Somalia nduweni garis pantai paling dawa ing daratan Afrika. 

Miturut Somalia Kementerian Informasi, Dinas Pariwisata negara wis kabeh potensial panggonan wisata mangsa

Sadurungé pamaréntahan pusat Somalia ambruk ing taun 1990-an, Somalia duwé Industri Pariwisata sing cukup gedhé. Akeh lokasi Pariwisata sing wiyar wis dikembangake wiwit saka lokasi pedalaman, pesisir, lan satwa. Industri Pariwisata kasebut ora padha karo sing kena pengaruh perang sipil sing rame ing Somalia sajrone meh 30 taun kepungkur.

Nanging, saiki ana akeh kesempatan pariwisata ing bidang pertumbuhan ekonomi negara kanggo njamin nggawe lingkungan pariwisata sing berkualitas, mula kudu nyiyapake kabijakan pariwisata ing negara kasebut. Lokasi Pariwisata sing biyen dikenal bisa diuripake maneh lan departemen pariwisata wis wiwit kerja kanthi bantuan saka Pamrentah Federal Somalia utamane Kementerian Informasi, Kebudayaan lan Pariwisata.

Kabijakan Pariwisata warta wis dikembangake dening kementerian lan bakal diwenehake menyang kabinet Pamrentah Federal Somalia kanggo disetujoni. Kabijakan iki nemtokake regulasi, manajemen, lan urip maneh industri pariwisata kanthi konsultasi karo kabeh pemangku kepentingan kalebu sektor swasta.

Visi Kebijakan Pariwisata Nasional yaiku "Somalia dadi tuan rumah turis internasional ing taun 2030 " tegese negara kasebut kudu nggayuh tingkat pengakuan kanggo pariwisata ing Afrika.

Sektor pariwisata adhedhasar visi sing dawa, diwiwiti saka pangembangan lan kebangkitan sektor pariwisata ing negara nganti taun 2030. Kanggo mujudake visi jangka panjang sektor pariwisata penting kanggo reformasi lan rebranding sektor pariwisata negara.

Dinas Pariwisata rencana kanggo konsultasi karo kabeh stakeholder kanggo bebarengan netepake tujuan wisata sing bisa narik kawigaten Wisatawan Internasional sesuai karo Rencana Pembangunan Nasional (NDP), kang ngenali perlu kanggo wutah ekonomi Somalia, nambah kahanan Employment, perang mlarat lan income generasi karo kesetaraan wilayah ing negara lan umume ningkatake ekonomi negara.

Kamentrian Informasi Budaya lan Pariwisata ngakoni dampak signifikan saka kabijakan kasebut ing pembangunan sosial-ekonomi lan masyarakat lan rencana ngembangake Pariwisata Somalia menyang tingkat Internasional.

World Tourism Network gegandhengan wis siyap karo sumber daya kasedhiya kanggo bantuan Somalia ing mbangun maneh travel lan industri pariwisata.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...