Somalia sambat babagan "nyolong satwa"

rusa
rusa
ditulis dening editor

Informasi wis disaring saka Somalia babagan tuduhan "nyolong satwa sing nyebar" sing diduga ditindakake dening helikopter militer sing mabur saka kapal perang sing nindakake operasi anti-pembajakan ing sekitar.

Print Friendly, PDF & Email

Informasi wis disaring saka Somalia babagan tuduhan "nyolong satwa liar" sing diduga ditindakake dening helikopter militer sing mabur saka kapal perang sing melu operasi anti-pembajakan ing sekitar Tanduk Afrika.

Sawetara laporan kasebut kasedhiya kanggo koresponden iki, nanging ora bisa diverifikasi kanthi mandiri. Salah sawijining laporan ngomong babagan helikopter sing mabur kanthi "jala kebak rusa" sing ana ing ngisor kerajinan, lan uga "nyemplungake kewan sing mateni ternak."

Yen ora ana wewenang pemerintah pusat, sing secara harfiah mandheg sawise pamrentahan rusak lan pergolakan ing Somalia wiwit taun 1991, angel kanggo netepake inti saka tuduhan kasebut, utawa uga verifikasi, minangka panguwasa "gaya" ing Somalia. wis kerep nggunakake taktik lan statement sing diversionary lan mblusukake kanggo deflect miturut omongane uwong complicity dhewe karo bajak laut lan milisi militan Islam.

Sauntara kuwi, uga diweruhi manawa Uganda njaluk banding marang Perserikatan Bangsa-Bangsa lan Uni Afrika supaya ngowahi mandat pasukan njaga perdamaian ing Somalia, sing saiki diwatesi "tindakan pertahanan", dene kabutuhan operasional pasukan mbutuhake kemampuan melu melu ing lapangan tanpa dipecat dhisik.

Uganda wis kelangan tentara lan perwira polisi ing Somalia lan Darfur ing ngendi negara kasebut nyumbang tenaga kerja kanggo misi kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.