SUNx Malta Ndhesek Tindakan Iklim Pariwisata Saiki ing SIDS 2024

SUNx Malta Ndhesek Tindakan Iklim Pariwisata Saiki ing SIDS 2024
SUNx Malta Ndhesek Tindakan Iklim Pariwisata Saiki ing SIDS 2024
ditulis dening Harry Johnson

Inisiatif SUNx Malta, kanthi kolaborasi karo Otoritas Pariwisata Malta, fokus ing negara-negara miskin lan pulo cilik ing donya.

SUNx Malta lan China Biodiversity and Green Development Foundation (CBCGDF) dadi tuan rumah sesi sing fokus ing Perubahan Iklim lan Pariwisata ing KTT 4 Negara Berkembang Pulo Cilik PBB (SIDS2024). Kolaborasi kasebut, sing diilhami dening kanca lan mentor, almarhum Maurice Strong, uga negesake peran kritis sing bakal ditindakake China ing tanggapan global babagan krisis iklim eksistensial.

Profesor Geoffrey Lipman, Presiden SUNx Malta, ngaturake pidato intine sing nyoroti kebutuhan mendesak kanggo aksi iklim ing sektor Pariwisata, utamane ing negara-negara sing paling rawan ing donya. Dheweke nedahake manawa krisis kasebut katon ing frekuensi lan keruwetan kebakaran liar, banjir, polusi udara, mundhake permukaan laut, kekeringan sing saya tambah, lan pola cuaca ekstrem sing mengaruhi tujuan pariwisata lan pasar asal.

Lipman negesake manawa krisis kasebut paling tantangan lan langsung kanggo Negara-negara Pulo Cilik, sing menehi kontribusi paling ora kanggo masalah kasebut nanging paling akeh kena pengaruhe. Dheweke njaluk supaya industri Pariwisata langsung tumindak, ngutip rekomendasi Panel Antarpemerintah babagan Perubahan Iklim (IPCC) kanggo puncak emisi gas omah kaca ing taun 2025 supaya bisa mbatesi pemanasan global nganti 1.5 ° C ing taun 2050.

Inisiatif SUNx Malta, kanthi kolaborasi karo Otoritas Pariwisata Malta, fokus ing negara-negara miskin lan pulo cilik ing donya. Iki kalebu nggawe Diploma pasca lulusan Climate Friendly Travel (CFT) pisanan ing donya, nggawe Registry for Climate Action Plans, lan ngluncurake perusahaan sosial kanggo ngiyataken bunderan virtuous saka Climate Friendly Travel - Paris1.5: SDG linked: Nature positive.

Lipman nandheske bebaya sing ditimbulake dening para penolakan owah-owahan iklim lan apologists status quo, njaluk realis lan pimpinan sing terhormat lan jelas sing ngutamakake prinsip pencegahan lan kesejahteraan generasi mbesuk. Dheweke ngandhakake rasa senenge bisa kerja sama karo CBCGDF, ngerteni potensial China dadi pimpinan jagad ing transformasi sing dibutuhake lan penting.

Sesi kasebut minangka pangeling sing kuat babagan kabutuhan langsung tumindak kolektif kanggo ngatasi krisis iklim lan pengaruhe ing sektor Pariwisata, utamane ing Pulo Cilik lan Negara Berkembang.

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...