Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis negara | wilayah budaya Education EU Warta Pamrentah Industri Hospitality Hak-hak manungsa wong Keslametan Swiss Pariwisata News Wire Plancongan

Swiss nolak nglarang swastika, simbol Nazi liyane

Swiss nolak nglarang swastika, simbol Nazi liyane
Swiss nolak nglarang swastika, simbol Nazi liyane
ditulis dening Harry Johnson

Wong sing menehi salam marang Hitler ing umum utawa nggunakake swastika wis makili ideologi anti-Semit sing mapan. Percaya manawa dheweke bisa dibuwang dening program pencegahan minangka salah sawijining pratelan sing gedhe.

The Dewan Federal Swiss, Papan pitu-anggota, kang serves minangka Swiss's kolektif kepala negara, ing kaputusan disebut "ora dingerteni" dening aktivis Yahudi, wis rek proposal kanggo nglarang tampilan umum saka swastika lan simbol Nazi ing negara.

Swiss badan panguwasa ndhukung sing, nalika "ngageti" lan "banget distressing", nampilake simbol sengit ing umum bisa "mung ora langsung mengaruhi kamulyan manungsa lan katentreman umum,"Lan sing "Nyegah luwih cocog tinimbang nindhes pidana" ing curbing panyebaran extremism.

The dewan ngandika sing gambar kuwi bisa ilegal yen ditampilake kanggo "tujuan propaganda,"Istilah sing bisa diputusake dening panguwasa ing basis cilik-by-cilik nanging maintained sing Nyegah iku pendekatan sing luwih apik kanggo dealing with paling kedadosan.

Iki uga nuduhake hukum kasus Mahkamah Agung Federal, sing bisa ditampa "yen pandangan sing ora cocog uga diwakili, sanajan ora bisa ditindakake kanggo mayoritas."

The dewanKeputusan kasebut teka sawise nampa telung gerakan kapisah sing njaluk penerbitan pidana kanggo nampilake simbol "Nazi," "rasis," lan "ekstremis". Putusan pungkasan dewan kasebut dudu sing sepisanan, amarga wis nembak pirang-pirang gerakan kanggo nggawe swastika ilegal sajrone dasawarsa pungkasan. 

Putusan kasebut nggawe nesu Federasi Komunitas Israel Swiss (SIG), kang makili Swiss20,000 utawa luwih wong Yahudi. 

"Sikap Dewan Federal iki ora bisa dimangerteni," waca statement saka SIG, sing nyatakake amarga "Wong sing menehi salam marang Hitler ing umum utawa nggunakake swastika wis makili ideologi anti-Semit sing mapan ... dissuaded dening program pencegahan iku misjudgment massive.

SwissNegara-negara tanggane njaga kabijakan sing luwih angel babagan simbol Nazi.

Jerman lan Austria nglarang nampilake simbol-simbol kasebut, kanthi para pelanggar ing loro negara kasebut bakal didenda utawa dipenjara.

Prancis nglarang tampilan gendera, seragam lan lencana Nazi ing umum, bebarengan karo simbol kelompok kriminal liyane.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...