Warta Breaking Travel negara | wilayah Tujuan Hawaii News Pariwisata USA

Sword Attack, tangan disigar mati, sak wengi sibuk ing Waikiki

7 Eleven Waikiki
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Tengah wengi ing Waikiki. A sibuk lan nyenengake wengi kanggo akeh, nanging tragedi, lan ngipi elek kanggo wong sing dibukak toko Waikiki 7-Eleven.

Dadi nggegirisi! A ngipi elek kanggo pengunjung nyekseni serangan iki nalika nglaras Waikiki.

Tangane pengunjung dipotong ing ngarepe Toko 7-Eleven ing Kalakaua Ave, dalan pinggir pantai ing Waikiki, ing Pulo Oahu, Hawaii.

"Aku saka Miami," jlentrehe. "Ana akeh kejahatan ing Miami, nanging aku durung nate weruh kaya iki sadurunge ... pengalaman sing nggegirisi." Iki minangka tembung saka pengunjung saka Miami marang saluran TV KHON lokal.

Pengunjung saka Swiss lan turis liyane dadi saksi nalika blanja ing toko 7-Eleven sing kondhang ing Waikiki ing Kalakaua Beachfront Avenue. 7-Eleven iki tansah kerep dikunjungi turis.

Argumentasi antarane rong pembeli rampung karo korban sing tangane dipotong nalika diserang nganggo pedhang. Iku kedaden tengen sawise tengah wengi ana esuk ing sibuk Waikiki karo pengunjung nglaras wengi panas anget ing Aloha Negara.

Reuni lelungan global World Travel Market London bali! Lan sampeyan diundang. Iki minangka kasempatan sampeyan kanggo nyambung karo profesional industri liyane, jaringan peer-to-peer, sinau wawasan sing penting lan entuk sukses bisnis mung 3 dina! Register kanggo ngamanake panggonan sampeyan dina iki! bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Argumentasi kasebut diwiwiti ing toko lan terus ing njaba ing Kalakaua Avenue ing ngarepe para penonton, biasane pengunjung, nalika mundhak.

Korban digawa menyang rumah sakit lan berjuang kanggo nyawane. Suspect mbuwang Pedhang sawise mlayu bali menyang 7-Eleven lan dicekel Polisi Honolulu.

"Kanggo aku, kedadeyan ing kene kaya jagad iki dadi edan," ujare turis Swiss marang KHON Local TV.

Seksi liyane kandha, "Aku weruh wong kasebut teka kanthi pedhang, lan dheweke mung ngiris tangane wong liya saka bangkekan mudhun, lan ana ing lantai."

Turis Swiss ujar manawa korban mung ngadeg ing kono sedhela sadurunge tiba ing lemah.

Tweets ngandika kedadean iki ngganti perspektif ing Waikiki.

Otoritas Pariwisata Hawaii ora nanggapi, ngetokake pernyataan apa wae, utawa menehi komentar babagan kedadeyan kasebut.

Dr Peter Tarlow, presiden saka World Tourism Network, kontributor kanggo eTurboNews, lan ahli keamanan pariwisata sing dikenal, ujar:

Nyerang turis ing Waikiki dening wong sing nggawa pedhang minangka conto liyane babagan kabutuhan polisi lan keamanan pariwisata sing apik. Mulane, wiwit 1995, aku duwe hak istimewa kanggo nggarap Departemen Polisi Honolulu nggawe unit khusus kanggo patroli Waikiki; unit iki kudu loro latihan lan pendanaan sing tepat.

Waikiki minangka pusat wisata ing Honolulu. Ing taun 2015 Honolulu dianggep minangka salah sawijining kutha paling aman ing Amerika Serikat.

Kiriman media sosial mesthi dikonfirmasi: Anggere sampeyan tetep ing dalan utama lan ora njupuk trabasan liwat alleys, sampeyan kudu nggoleki ing Kalakaua utawa Kuhio kapan. Serangan kekerasan anyar, kalebu serangan brutal marang veteran militer lan pacare minangka kejahatan paling anyar ing distrik wisata.

Ing Maret, Joe Herter lan Amanda Kanada diserang, lan Marqus McNeil, 20 taun, ditembak lan tiwas ing Waikiki. Laporan polisi nyathet yen turis bisa diculik lan dirampok ing wayah awan, sanajan ing papan umum.

Industri pariwisata ora bisa nandhang tumindak kekerasan sing ngrusak citra papan. Kabar babagan kontaminasi banyu ing hotel bermerek Hilton ana masalah sing kudu ditindakake Hawaii bubar.

Ing presentasi menyang Hawaii ing konferensi pariwisata sadurunge wabah COVID, Dr Peter Tarlow ngelingake Otoritas Pariwisata Hawaii:

  1. Ing jagad sing gegandhengan, keamanan pariwisata minangka salah sawijining titik jual utama.
  2. Penjamin pariwisata mbutuhake upaya gotong royong. Ana perlu kanggo kerjasama antar lembaga. Pengunjung ngerti sethithik babagan, utawa ora peduli, saingan utawa perselisihan antar lembaga. Nanging, turis ngarepake lan duwe hak kanggo nyana pengalaman liburan sing aman lan aman.
  3. Penjamin pariwisata mbutuhake kredibilitas. Saka perspektif konsumen, ora ana bedane antarane masalah keamanan lan keamanan. Contone, liburan turis bakal rusak yen dheweke ngombe banyu sing kontaminasi utawa dadi korban kejahatan. Ing kasus loro, pengunjung bakal paling kamungkinan ora bali. Pejabat pariwisata kudu ngelingake pengunjung babagan kahanan nyata lan duwe data kanggo ndhukung pernyataan kasebut.
  4. Pejabat pariwisata kudu nglawan perang taun iki lan ora perang taun kepungkur. Pejabat pariwisata asring banget fokus ing krisis saka taun-taun sadurunge, mula dheweke gagal ngerteni krisis anyar. Pakar keamanan pariwisata kudu ngerti babagan masa lalu nanging ora dadi tahanan. Contone, yen ing lokasi tartamtu, kejahatan nyolong identitas wis ngganti kejahatan gangguan, mula pejabat kudu ngerti kahanan anyar lan njupuk langkah kanggo nglindhungi masarakat sing lelungan.
  5. Jaminan pariwisata mbutuhake visi lan mung rencana sakabèhé. Visi sing dienggo bareng iki kudu ana ing penegak hukum, pemerintah kutha lan negara bagian, lan sistem peradilan lan hukum. Vision kudu praktis lan bisa diwujudake.
  6. Industri pariwisata sing milih ora nglirwakake keamanan pariwisata mbukak awake dhewe ora mung kerugian finansial nanging uga masalah hukum lan masalah tanggung jawab. Ing negara sing seneng nuntut, masalah tanggung jawab ora mung ana ing papan panggonan nanging uga kanggo atraksi lan pusat transportasi. Tinimbang nyuda dhasar, keamanan lan keamanan pariwisata nambahake dimensi pemasaran anyar menyang produk pariwisata.

Klik kanggo maca kabeh presentation dening Dr Peter Tarlow.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...