Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Kuliner Tujuan Industri Hospitality Hotel & Resor News Blanja Thailand Pariwisata News Wire Plancongan

Rawuh ing Thailand: Kutha Bandara

gambar duweni saka archello

Kabinet Thailand nyetujoni proyek Bandara Bandara sing bakal ditindakake ing Koridor Ekonomi Timur.

Kabinet Thailand nyetujoni proyek Airport City sing bakal dileksanakake ing Koridor Ekonomi Timur lan bakal nglayani wisatawan lan pebisnis kanthi layanan wisata lan aktivitas rekreasi sing komprehensif.

Perdana Menteri Thailand, Jenderal Prayut Chan-o-cha, ngandika Airport City bakal dibangun ing plot tanah 1,032-rai ing proyek Eastern Airport City (EECa) kanggo nggawe zona perdagangan bebas ing Koridor Ekonomi Wétan ( EEC), sing bakal dadi zona perdagangan bebas.

Rencana kanggo Kutha Bandara kalebu fasilitas kanggo layanan sak jam kalebu hotel bintang lima, department store, toko bebas bea, restoran bintang MICHELIN, ruang pameran lan konvensi lan kompleks hiburan.

Kutha Bandara lagi dirancang kanggo narik kawigaten mbuwang antarane pengunjung sing bakal dadi penumpang transit, pengusaha mapan, lan warga Bandar Udara.

Perdana menteri ujar manawa bakal ana insentif kanggo promosi proyek kasebut. Dheweke nyebutake insentif sing ana gandhengane karo pajak pertambahan nilai lan pajak penghasilan pribadi uga layanan siji-mandeg kanggo aplikasi visa lan ijin kerja lan peraturan sing gampang kanggo para pekerja asing ing lapangan sing dibutuhake Thailand.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Bandara Internasional U-Tapao entuk upgrade utama

Bandara Internasional U-Tapao cedhak Pattaya, Thailand, lagi ngalami upgrade utama kanggo dadi salah siji saka bandara paling inovatif lan hub transportasi multi-modal ing wilayah Asia.

Proyèk pembangunan, sing dijuluki Bandara Internasional U-Tapao lan Proyek Pembangunan Kota Bandara Timur, minangka bagéan saka Skema Koridor Ekonomi Timur (EEC) Thailand sing ngupaya ngembangake provinsi wétan negara kasebut.

Proyèk upgrade bakal nglibatake investasi kira-kira THB290bn ($9bn) lan nggawe 15,600 proyek setaun ing 5 taun pisanan. Bandara sing ditambahi iki samesthine bakal miwiti operasi komersial ing 2025.

Bandara U-Tapao bakal dadi bandara internasional katelu ing Bangkok lan disambungake karo Bandara Internasional Don Mueang lan Bandara Internasional Suvarnabhumi liwat layanan sepur kacepetan dhuwur.

Proyèk ekspansi uga bakal nggawe pusat pangembangan Pusat Industri Pariwisata lan Logistik lan Penerbangan EEC lan Aerotropolis Wétan. Bandara kasebut bakal diowahi dadi hub penerbangan sing bakal ndhukung macem-macem industri, pariwisata, lan logistik EEC.

Rincian ekspansi

Jembaré 1,040 ha, bandara iki minangka bandara sipil-militer gabungan sing dumunung ing distrik Ban Chang ing provinsi Rayong. Dumunung udakara 30km saka Pattaya, Chonburi lan Kawasan Industri Peta Ta Phut. Proyek upgrade bakal ngidini bandara bisa nangani pesawat penumpang lan kargo. Iki bakal kalebu pambangunan terminal penumpang katelu, logistik lan kompleks kargo, pusat transportasi darat 30,000m² sing disambungake menyang bangunan terminal liwat macem-macem pilihan transportasi, desa kargo 470,000m² lan zona perdagangan bebas kanthi kapasitas telung yuta ton saben taun. , lan pusat komersial.

Ekspansi kasebut bakal nyedhiyakake 450,000m² bangunan terminal penumpang kanthi kapasitas kanggo nangani 60 yuta penumpang saben taun lan 124 stand pesawat. Fasilitas canggih kayata automated people mover (APM), self-check-in lan self-bag drop system uga bakal digawe.

Rencana pangembangan bakal ditindakake ing patang tahap. Kanggo rampung ing 2024, tahap siji bakal nggawe 157,000m² bangunan terminal penumpang, ruang komersial, area parkir, 60 stand pesawat, lan pusat transportasi darat. Bakal bisa nampung 15.9 yuta penumpang saben taun.

Fase kapindho bakal nambah 16 stand pesawat lan 107,000m² bangunan terminal penumpang kanthi APM lan trotoar otomatis. Dijadwalake rampung ing taun 2030, bakal nambah kapasitas penumpang dadi 30 yuta saben taun.

Ing fase katelu, terminal penumpang loro bakal ditambahi 107,000m² lan APM bebarengan karo 34 stand pesawat bakal dikembangake. Kapasitas penumpang bandara kasebut bakal ditambah dadi 60 yuta, sawise rampung tahap katelu ing 2042.

Proyèk iki uga nyakup gerbang komersial 400,000m² sing kalebu area bebas bea lan fasilitas liyane kayata hotel, arcade blanja, lan restoran. Taman bisnis lan Kutha Bandara sing ambane siji yuta meter persegi bakal nampilake bangunan kantor, area pameran, lan pusat perbelanjaan.

Bandara iki wis duwe landasan pacu sing dawane 3.5km lan ambane 60m. Landasan pacu kapindho kanthi dawane 3.5km, sing bisa nampung kabeh model pesawat, bakal siap ing taun 2024. Landasan kasebut saiki ana ing tahap desain lan penilaian dampak kesehatan lingkungan (EHIA).

Kutha Bandara Timur

Ekspansi daratan bandara (Kota Bandara Timur) bakal ngembangake gateway komersial anyar kanggo nyumbang kanggo pangembangan ekonomi wilayah kasebut. Masterplan Kutha Bandara utawa Aerocity nimbang kabutuhan para wisatawan lan nggambarake pangembangan omah modern, kantor lan papan blanja, pasar, dalan pejalan kaki, uga hotel lan restoran.

Rencana kasebut nduweni tujuan kanggo nyedhiyakake konektivitas intermodal liwat pusat transportasi darat lan stasiun sepur kacepetan dhuwur, nyengkuyung panggunaan transportasi sing lestari.

Kajaba iku, proyek kasebut bakal nggawe pusat perbaikan lan perbaikan (MRO), pusat pelatihan penerbangan, pembangkit listrik, lan fasilitas tambahan liyane kalebu pabrik produksi banyu, pabrik pengolahan limbah, lan layanan bahan bakar penerbangan. Iku bakal ndherek karya sipil lan pangembangan menara kontrol lalu lintas udhara kapindho sing bisa ngatur 70 penerbangan saben jam.

Listrik bakal diasilake nggunakake sistem hibrida saka pembangkit listrik co-generasi sing didhukung dening gas alam lan energi surya. Dikarepake rampung ing 2024, sistem produksi listrik hibrida bakal duwe kapasitas 95MW, dene sistem panyimpenan energi cerdas duwe kapasitas panyimpenan 50MW.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...