Shootout ing Ethiopia Mago National Park Asil ing 4 Mati

Toni Espadas
Toni Espadas - gambar duweni X
ditulis dening Linda Hohnholz

Kamentrian Pariwisata kanggo Ethiopia ngonfirmasi manawa operator tur Spanyol lan 3 wong Ethiopia tiwas sawise tembak-menembak ing Taman Nasional Mago.

Adebo Meles, kepala Taman Nasional Mago, nglapurake yen kekerasan diwiwiti kanthi mateni sopir taman saka suku Ari dening militan.

Toni Espadas, operator tur lan fotografer perjalanan, ora anyar ing Ethiopia. Dheweke wis 11 taun kerja ing industri pariwisata ing negara kasebut. Espadas minangka pangadeg agensi travel Rift Valley ing Sabadell ing ngendi wisata khusus ing Afrika.

Espadas lagi syuting Suku Mursi ing dina Senin kanggo seri dokumenter kanthi irah-irahan Partners of the World. Koran Spanyol Sur nglaporake manawa 2 wong nembak kru film nalika Toni ditembak mati ing papan kasebut.

Ora diyakini yen penyerang kasebut minangka anggota suku Mursi, nanging kedadeyan kasebut mundhak dadi konflik karo suku lokal. Para panyerang mlebu ing desa Mursi ing kono padha tukaran tembak antarane 2 suku.

Kamentrian kasebut nyatakake yen kedadeyan kasebut ora ditujokake marang turis lan nglaporake manawa klompok wisata liyane aman lan pihak sing tanggung jawab kanggo tiwas kasebut ditahan.

Kepala Departemen Perdamaian lan Keamanan Ari, zona administratif ing Negara Daerah Ethiopia Kidul, Matado Berbi, ujar manawa langkah-langkah keamanan wis dikuatake ing wilayah taman lan "ora ana ancaman langsung kanggo keamanan umum."

Kepala Taman Nasional Mago ujar manawa ana keprihatinan keamanan ing Taman Nasional Mago, lan dheweke njaluk pamrentah supaya bisa ngatasi masalah kasebut kanggo njamin keamanan kanggo para pekerja lan pengunjung.

Mayit Espadas diangkut menyang Addis Ababa, dene para korban Ethiopia dikubur ing wilayah desane.


WTNGABUNG | eTurboNews | eTN

(eTN): Shootout ing Ethiopia Mago National Park Asil ing 4 Mati | lisensi re-post isi kirim


 

About penulis

Linda Hohnholz

Editor ing pangareping kanggo eTurboNews adhedhasar ing eTN HQ.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...