Thailand, Laos, Australia Ngrayakake Jembatan Persahabatan Thai-Lao

Wakil Perdana Menteri lan Menteri Luar Negeri Thailand Panpree Bahiddha-Nukara (tengah) ing upacara pengetan 21 April karo mitra Laos, Saleumxay Kommasith lan Ibu Robyn Mudie, Asisten Sekretaris Pertama, Divisi Regional lan Daratan Asia Tenggara, Departemen Luar Negeri lan Perdagangan Persemakmuran Australia. Kabeh gambar acara ing kiriman iki diwenehake dening Kementerian Luar Negeri, Thailand
Wakil Perdana Menteri lan Menteri Luar Negeri Thailand Panpree Bahiddha-Nukara (tengah) ing upacara pengetan 21 April karo mitra Laos, Saleumxay Kommasith lan Ibu Robyn Mudie, Asisten Sekretaris Pertama, Divisi Regional lan Daratan Asia Tenggara, Departemen Luar Negeri lan Perdagangan Persemakmuran Australia. Kabeh gambar acara ing kiriman iki diwenehake dening Kementerian Luar Negeri, Thailand
ditulis dening Imtiaz Muqbil

Thailand, Laos lan Australia ngrayakake ulang tahun kaping 30 proyek infrastruktur pisanan kanggo nguatake perdamaian lan ningkatake perjalanan, pariwisata, transportasi lan perdagangan.

Thailand, Laos lan Australia minggu iki nganakake serangkaian kegiatan kanggo menehi tandha ulang taun kaping 30 Jembatan Persahabatan Thai-Lao, proyek infrastruktur pisanan kanggo nguatake perdamaian lan ningkatake perjalanan, pariwisata, transportasi lan perdagangan minangka saluran kanggo ekonomi. pangembangan wilayah Indochina sawise perang.

0 | eTurboNews | eTN
Thailand, Laos, Australia Ngrayakake Jembatan Persahabatan Thai-Lao
00 | eTurboNews | eTN
Thailand, Laos, Australia Ngrayakake Jembatan Persahabatan Thai-Lao
0 | eTurboNews | eTN
Thailand, Laos, Australia Ngrayakake Jembatan Persahabatan Thai-Lao

Jembatan sing dawane 1,170 kilometer iki diluncurake tanggal 08 April 1994, rampung luwih dhisik saka jadwal kanthi biaya $A42 yuta (750 yuta Baht, kanthi kurs saiki), kalebu biaya konstruksi, studi, desain lan fabrikasi. Dibiayai kabeh dening pamrentah Australia, diresmikake dening Yang Mulia almarhum Raja Rama IX Agung, Presiden Laos Nouhak Poumsavanh lan Perdana Menteri Australia Paul Keating.

Publikasi sing diterbitake ing 1994 kanggo menehi tandha acara kasebut (sing wis disimpen kanthi tliti ing arsipku ing ngisor iki) kalebu sawetara pernyataan babagan pangarep-arep lan aspirasi jangka panjang proyek kasebut.

Menteri Pembangunan Luar Negeri Australia, Dr Neal Blewett, ujar manawa jembatan kasebut bakal duwe pengaruh ngluwihi kabutuhan ekonomi lan sosial sing penting ing Laos lan Thailand. Iku bakal, ngandika, cahya dalan menyang jaman anyar ing Indochina.

Janet Holmes a Pengadilan, banjur Ketua Eksekutif Heytesbury Holdings, perusahaan induk saka John Holland Constructions Pty Ltd, sing mbangun jembatan kasebut, ngandhani para delegasi ing konferensi investasi Laos yen dheweke ndeleng jembatan kasebut luwih saka mung baja lan beton. struktur. "Iki pesen kanggo wong Asia," ujare. "Ngandika Australia minangka bagean saka masa depan Asia, lan kanggo wong-wong Australia sing kudu diyakinake yaiku pesen yen Asia minangka papan kamakmuran ekonomi kita."

Nyathet yen upacara groundbreaking ing November 1991 wis ditindakake mung sewulan sawise ditandatangani Perjanjian Damai Paris, sing mungkasi kabeh konflik Indochina, Ms Ellen Shipley, mantan Penasihat, Kerjasama Teknis lan Ekonomi, ing Kedutaan Besar Australia. , ing Bangkok kapratelakake, "Australia duwe maksud supaya jembatan kasebut dadi hadiah kanggo wong Thailand lan Laos, minangka hadiah kanggo tentrem lan pangembangan wilayah kasebut, kanthi pangarep-arep supaya bisa diterusake dening kreteg liyane, loro-lorone. konkrit lan inspiratif."

Kabeh pangarep-arep mau wis kawujud.

0 | eTurboNews | eTN
Thailand, Laos, Australia Ngrayakake Jembatan Persahabatan Thai-Lao
0 | eTurboNews | eTN
Thailand, Laos, Australia Ngrayakake Jembatan Persahabatan Thai-Lao
0 | eTurboNews | eTN
Thailand, Laos, Australia Ngrayakake Jembatan Persahabatan Thai-Lao

Dina iki, iku minangka titik paling penting kanggo mlebu ing Laos. Saka total 4,791,065 pengunjung menyang Laos ing pra-Covid 2019, total 1,321,006 teka liwat jembatan kasebut, luwih saka 574,137 pengunjung liwat jembatan kasebut. Bandara Internasional Wattay ing Vientiane. Kamentrian Luar Negeri Thailand ujar manawa jembatan kasebut uga dadi saluran paling penting kanggo perdagangan lintas wates Thailand lan Laos, nyathet luwih saka 33 persen saka total perdagangan wewatesan.

Tanggal 21 April 2024, pengetan ulang tahun diwiwiti kanthi Wakil Perdana Menteri lan Menteri Luar Negeri Thailand Panpree Bahiddha-Nukara dadi tuan rumah bareng karo mitra Laos, Saleumxay Kommasith lan Ibu Robyn Mudie, Asisten Sekretaris Pertama, Asia Tenggara. Divisi Regional lan Daratan, Departemen Luar Negeri lan Perdagangan Persemakmuran Australia.

Saperangan duta besar Negara Anggota ASEAN, Timor-Leste, Mitra Dialog ASEAN lan para diplomat sing berbasis ing Bangkok diundang kanggo melu acara sing digunakake kanggo nampilake potensi pariwisata lan ekonomi Nong Khai lan provinsi-provinsi ing jejere, uga kanggo nyorot. pentinge strategis jembatan ing transportasi regional lan konektivitas logistik.

MFA ngandika, "Jembatan Persahabatan Thai-Lao 1 ... minangka siji-sijine jembatan persahabatan antarane Thailand lan negara-negara tanggane sing nduweni sistem dalan lan rel. Thailand lan Lao PDR lagi nggarap proyek kanggo mbangun jembatan sepur anyar ing jejere Jembatan sing saiki kanggo ngantisipasi kargo sepur lintas-wates ing mangsa ngarep sing bisa ngluwihi kapasitas rel saiki ing Jembatan Persahabatan 1. Proyek kasebut bakal diwiwiti ing 2026 lan rampung ing taun 2029. Pusat transshipment multi-modal uga bakal dikembangake ing loro-lorone jembatan, ing Stasiun Natha Rail ing sisih Thai, kanggo nangani barang-barang dalan lan rel. Jembatan sepur anyar iki uga bakal nyambung karo ril kacepetan dhuwur ing Thailand saka Bangkok menyang Provinsi Nong Khai.

Ing ngisor iki sawetara gambar saka arsip sajarah sing ora ana tandhingane, uga gambar acara tanggal 21 April. Sapa wae sing ngasilake gambar kasebut dijaluk menehi kredit, kaya ing ngisor iki: Saka arsip Imtiaz Muqbil, Editor Eksekutif, Travel Impact Newswire.

0 | eTurboNews | eTN
Thailand, Laos, Australia Ngrayakake Jembatan Persahabatan Thai-Lao
0 | eTurboNews | eTN
Thailand, Laos, Australia Ngrayakake Jembatan Persahabatan Thai-Lao
0 | eTurboNews | eTN
Thailand, Laos, Australia Ngrayakake Jembatan Persahabatan Thai-Lao
0 | eTurboNews | eTN
Thailand, Laos, Australia Ngrayakake Jembatan Persahabatan Thai-Lao

About penulis

Imtiaz Muqbil

Imtiaz Muqbil,
Editor Eksekutif
Travel Dampak Newswire

Wartawan basis Bangkok ngliputi industri travel lan pariwisata wiwit 1981. Saiki editor lan publisher Travel Impact Newswire, biso dibantah mung publikasi travel nyediakake perspektif alternatif lan kawicaksanan conventional tantangan. Aku wis ngunjungi saben negara ing Asia Pasifik kajaba Korea Lor lan Afghanistan. Lelungan lan Pariwisata minangka bagéyan intrinsik saka sajarah bawana gedhe iki nanging wong-wong ing Asia adoh banget saka nyadari pentinge lan nilai warisan budaya lan alam sing sugih.

Minangka salah sawijining wartawan perdagangan perjalanan paling dawa ing Asia, aku wis weruh industri ngalami akeh krisis, saka bencana alam nganti pergolakan geopolitik lan ambruk ekonomi. Tujuanku yaiku supaya industri sinau saka sejarah lan kesalahane sing kepungkur. Pancen lara kanggo ndeleng sing diarani "visionaries, futuris lan pimpinan pamikiran" tetep nganggo solusi myopic lawas sing ora nindakake apa-apa kanggo ngatasi panyebab krisis.

Imtiaz Muqbil
Editor Eksekutif
Travel Dampak Newswire

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...