Thailand Ngluncurake Cakupan Medis $14,000 Kanggo Turis

thailand
Thai Night Life | Pexels David Egon
ditulis dening Binayak Karki

Menteri Sudawan Wangsuphakijkosol negesake manawa kampanye kasebut kanggo njamin para turis manca babagan keamanan ing Thailand lan njamin supaya dheweke entuk perawatan sing tepat.

<

Thailand wis mbukak rencana ambisius kanggo mbujuk turis bali menyang pesisir kanthi menehi jangkoan medis sing akeh yen ana kacilakan.

Skema, announced dening Menteri Pariwisata Sudawan Wangsuphakijkosol, yakuwi kanggo nyedhiyani pengunjung nganti US $ 14,000 ing biaya medical lan kompensasi nganti siji yuta baht (US$ 28,000) ing acara apes pati.

Inisiatif kasebut, sing dikenal minangka Skema Keamanan Wisatawan Thailand, diwiwiti tanggal 1 Januari lan dijadwalake nganti 31 Agustus. angka pandemi sanajan ana upaya kanggo nyegerake industri kasebut.

Menteri Sudawan Wangsuphakijkosol negesake manawa kampanye kasebut kanggo njamin para wisatawan manca babagan keamanan ing negara Asia lan njamin supaya dheweke entuk perawatan sing tepat.

Pamindhahan iki penting banget amarga popularitas Thai ing antarane para backpacker enom sing ditarik menyang pesisir, olahraga petualangan, lan budaya sing sregep.

Nanging, skema kasebut dilengkapi karo caveat. Ora bakal nutupi kacilakan amarga kelalaian, tumindak sing disengaja, tumindak ilegal, utawa aktivitas sing beboyo. Turis sing kasengsem bisa ndhaptar program kasebut liwat situs web Thailand Traveller Safety.

Sanajan ana tantangan sing ditindakake dening pandemi, Thailand tetep optimis babagan pemulihan pariwisata. Ing taun 2023, negara kasebut nampa 28 yuta pengunjung, mundhak signifikan saka 11 yuta taun kepungkur nanging isih kurang saka puncak pra-pandemi 40 yuta ing taun 2019. Para pejabat nargetake 35 yuta pengunjung ing taun 2024, kanthi target revenue ambisius $55 milyar.

APA sing kudu dijupuk saka ARTIKEL INI:

  • The scheme, announced by Tourism Minister Sudawan Wangsuphakijkosol, aims to provide visitors with up to US$14,000 in medical expenses and compensation of up to one million baht (US$ 28,000) in the unfortunate event of death.
  • It comes as Thailand’s tourism sector continues to reel from the impacts of the COVID-19 pandemic, with arrivals still lagging behind pre-pandemic figures despite efforts to reinvigorate the industry.
  • In 2023, the country welcomed 28 million visitors, a significant increase from the previous year’s 11 million but still well below the pre-pandemic peak of 40 million in 2019.

About penulis

Binayak Karki

Binayak - adhedhasar ing Kathmandu - minangka editor lan penulis nulis kanggo eTurboNews.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...