Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Tujuan Warta Pamrentah Health News Keslametan Thailand Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Watesan COVID anyar sing kaget ing Thailand diwiwiti dina Minggu

Watesan COVID anyar sing kaget ing Thailand diwiwiti dina Minggu
ngempet
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ing Thailand nguwatirake watesan COVID-19 anyar sing diwiwiti dina Minggu.

  • Thailand bubar nggawe upaya gedhe kanggo mbukak maneh industri pariwisata lan pariwisata, lan paningkatan infeksi paling gedhe yaiku warta ala.
  • Pengumuman dina iki kanggo nguatake watesan COVID-19 kaget lan nguwatirake
  • Apa tegese watesan anyar sing dirangkum ing artikel sing nerangake katetepan sing ditindakake dening pamrentah pusat Kerajaan

Thailand nyathet infeksi paling gedhe ing sawijining dina wiwit wabah COVID-19

Jumuah 1547 wong kena infeksi ing Kerajaan, 2 wong tiwas ing negara kasebut udakara 70 Yuta wong. Secara global Thailand mung nomer 194 ing infeksi, lan nomer 200 wong mati ing jagad iki, dadi negara sing aman banget. Pejabat kesehatan ing Thailand ora njupuk kesempatan.

Pamrentah Thailand ngumumake zona kontrol paling dhuwur ing 18 provinsi, kalebu Wilayah Metropolitan Bangkok, lan ngetrapake zona kontrol dhuwur ing provinsi liyane sing isih ana ing saindenging negara, Juru bicara CCSA, Taweesilp Visanuyothin, ngumumake sore iki, tanggal 16 April.

Provinsi sing diarani zon abang yaiku Bangkok, Khon Kaen, Chonburi, Chiang Mai, Tak, Nakhon Pathom, Nakhon Ratchasima, Nonthaburi, Pathum Thani, Prachuap Khiri Khan, Phuket, Rayong, Songkhla, Samut Prakan, Samut Sakhon, Sa Kaeo, Suphan Buri, lan Udon Thani.

Miturut pawarta kasebut, kabeh propinsi kudu nindakake peraturan sing ketat kaya ing ngisor iki:

  • Penutupan kelas lan bangunan ing kabeh sekolah lan institusi pendhidhikan, kajaba ujian ing sekolah internasional lan panggunaan potensial liyane miturut syarat Undhang-undhang Kontrol Penyakit
  • Tutup lokasi hiburan lan hiburan ing saindenging negara, kalebu pub, bar, lan salon pijet (sabun), ing kabeh propinsi paling ora 14 dina
  • Penutupan department store lan mall blanja jam 9:00 PM.
  • Penutupan taman hiburan uga zona game, taman bermain, lan atraksi sing padha ing kabeh department store
  • Ora ana piwulang lan pamulangan ing kelas ing institusi pendhidhikan
  • Ora ana pertemuan lan acara gedhe kanggo luwih saka 50 wong tanpa ijin saka kantor propinsi kesehatan umum
  • Ora adol omben-omben alkohol ing kabeh papan / restoran
  • Kabeh restoran kudu matesi jumlah pelanggan miturut langkah-langkah jarak sosial lan kudu ngetrapake watesan jarak sosial kanthi ketat

Provinsi zona abang kudu nindakake peraturan sing ketat kaya ing ngisor iki:

  • Tutup kabeh restoran kanggo mangan ing 9:00 PM. Takeaway bisa diijini nganti 11:00 PM.
  • Tutup pasar swalayan lan toko ing 11:00 PM. Papan-papan kasebut bisa dibukak maneh jam 4:00.
  • Penutupan pusat kebugaran, stadion olahraga, lan gym ing 9:00 PM. Kompetisi bisa ditindakake nanging kudu diwatesi karo jumlah pamirsa miturut langkah-langkah jarak sosial
  • Larangan adol omben-omben ing kabeh panggonan sing dilayani

Provinsi zona jeruk kudu nindakake peraturan sing ketat kaya ing ngisor iki:

  • Mirip karo peraturan zona abang, kajaba penutupan kabeh restoran kanggo mangan ing 11:00 PM.

Kabeh langkah-langkah bakal dileksanakake dina Minggu iki, tanggal 18 April, lan wiwitane bakal ditindakake paling ora rong minggu, nganti pungkasan wulan April. Sanajan ora ngetrapake watesan larangan utawa lelungan, masarakat luwih disaranake supaya matesi gerakane lan nindakake “Work From Home” sabisa-bisa.

Gubernur duwe kemampuan kanggo ngiyatake aturan nanging ora ringkih banjur gubernur ngarep-arep bisa ngrembug babagan kasebut ing dina mbesuk. Minangka asil, sawetara provinsi bisa duwe aturan tambahan.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Share to...