Filipina minangka Tujuan Pariwisata Medis Ultimate Anyar

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Sandal lan celana pendek minangka kode busana standar ing Hawaii. Minangka warga ing Aloha Negara luwih saka 30 taun, iki wis dadi norma uga kanggo aku minangka wong Jerman-Amerika.

Nanging, nganggo sandal bisa nyebabake bebaya sing ora dikarepke sing ngancam nyawa, kalebu infeksi bakteri sing mangan daging.

Critaku diwiwiti ing Hawaii kanthi asil sing nyenengake ing Filipina.

Aku kudu matur nuwun kanggo tim pinunjul saka Dewan Wisata lan Pariwisata Dunia lan rumah sakit paling apik aku ngerti ing donya, ing Pusat Kesehatan Makati ing Manila, Filipina, kanggo nylametake nyawaku.

Pahlawan pribadiku ing pusat medis Makati kerja ing pimpinan:

  1. Dr Caoili, Janice Campos, Penyakit Infèksius
  2. Dr. Paul Lapitan, Cardiologist
  3. Dr. Victor Gisbert, Dokter Bedah

Aku sajujure mikir aku wis ing wangun ala yen aku wis gumantung ing Doctors ing negara asal Hawaii. Rawuh ing Summit WTTC ing Manila ndadak nyumbang kanggo kesehatan lan aku ngarep-arep kanggo kualitas gesang mangsa ing cara amba- lan kene kok.

Iki minangka wisata medis sing digawe ing Filipina kanthi tumindak

Kabeh mau diwiwiti dina Jumuah, 15 April 2022. Aku entuk suntikan COVID-XNUMX kaping pindho sadurunge ninggalake Honolulu menyang WTTC Summit ing Manila. Dina Setu, 16 April, aku lunga kanggo njaluk pedicure prasaja ing Pusat Perbelanjaan Ala Moana tengen saka apartemen ngarep ing Honolulu. Pedikur dadi apik kajaba potongan cilik sing wiwit tuwuh dadi monster.

Dina Minggu, 17 April, aku mabur ing United Airlines menyang Guam, ganti pesawat, lan tekan Senin bengi (18 April) ing Manila. Aku ditransfer menyang hotel, ing Grand Hyatt Kab.

Sawise turu sing apik, aku tangi esuk kanthi hawa adhem, mriyang, lan sikil abang sing kena infeksi. Mikir iki bakal waras dhewe, aku teka menyang apotek Watson kanggo njupuk sawetara aspirin. Sing nggawe suhu saya mudhun. Aku entuk tes COVID lan bali negatif. Dina Rebo, aku ditransfer menyang hotel ajang WTTC Summit, ing Marriott Manila. Aku klambi kanggo WTTC Summit sambutan nedha bengi nanging mutusaké kanggo skip iku sawise kabeh. Nyeri ing sikil kiwa saya njupuk.

Ing esuk, aku mlayu menyang Gerald Lawless ing elevator lan marang wong bab sandi wentis. Dheweke njaluk supaya aku dipriksa ing kantor medis ing hotel. Kantor medis dikelola dening Philippine Coast Guard.

Aku menyang kantor, lan butuh 2 jam kanggo ngyakinake aku lan ngrembug babagan kasebut sadurunge aku mutusake kanggo mriksa sikilku ing rumah sakit. Dokter ing telpon kanggo acara WTTC disebut Coast Guard ambulans, lan kita ndamel menyang kamar darurat ing Makati Medical Center ing Manila.

Saka ing kono, kabeh dadi cepet banget. Aku dilebokake ing ruang isolasi kanggo ngenteni asil tes PCR COVID. Saben 2 jam tes liyane ditindakake marang aku. Iki teka bebarengan karo karya getih ekstensif, dijupuk tetanus, lan dilebokake ing dosis dhuwur saka antibiotik liwat IV.

Untunge tes PCR bali negatif ing dina loro, lan aku diwenehi pilihan saka 5 jinis kamar ing rumah sakit. Aku milih kamar pribadi sing gedhe. Iku gedhe, dilengkapi apik, lan luwih kaya kamar hotel tinimbang kamar rumah sakit.

Ing sawetoro wektu, 3 tim dokter independen nindakake kabeh tes sing bisa ditindakake. Saka ultrasonik kanggo dodo x-ray, getih lan feces karya - paling lengkap mriksa-up aku tau.

Asil: Aku didiagnosis bakteri mangan daging ing sikil kiwa - kondisi mbebayani lan arang banget. Panyebab sing paling mungkin yaiku potongan cilik sing aku entuk saka pedikur ing Honolulu.

Kanggo nggawe luwih nyenengake, rong gumpalan getih dideteksi sajrone prosedur ultrasonik ing sikil sing padha, nyegah aku mikir babagan numpak pesawat. Aku dilebokake obat tipis getih.

Asil kabeh tes kasebut menehi gambaran lengkap babagan kesehatanku. Ahli kardiologi ngganti koktail tekanan darah sing wis saya konsumsi pirang-pirang taun, lan tekanan darahku saiki ora apik.

Para perawat dadi kanca apikku. Buruh kesehatan Filipina dikenal ing saindenging jagad ngladeni kanthi semangat. Aku pengin aku elinga jeneng perawat sing nggoleki kabel pangisi daya kanggo iPhone lan nggawa kula karo eseman amba.

layanan Quality karo karep apa Mapati Medical Center wis disetel kanggo goal- lan Clinic ngirim ing ngarep iki.

"We sijine ati ing kabeh sing kita tindakake - manggoni nilai-nilai kita kanthi nindakake apa sing bener kanggo kesehatan lan safety pasien, kesejahteraan rekan kerja, lan kabecikan sing luwih gedhe saka MMC," ana ing statement misi ing rumah sakit. situs web.

“Pusat Medis Makati kanthi rendah hati nampi penghargaan Gawad Bayaning Kalusugan saka pimpinan bisnis lan kesehatan negara. Pangenalan kaya iki ngidini kita ngrayakake crita para pejuang kesehatan sing wani sing terus-terusan ngrusak nyawane kanggo nylametake wong liya.

Dokter utamaku, ahli penyakit infèksius, bubar menang penghargaan iki.

Pusat Kesehatan Makati didegake dening dokter lan pengusaha Filipina sing misuwur ing taun 1969.

Crita kasebut diwiwiti ing awal taun 1960-an nalika Dokter Obstetrik-Gynecologist Constantino P. Manahan, MD, bebarengan karo dokter bedah Jose Y. Fores, MD, lan ahli jantung Mariano M. Alimurung, MD, mutusake kanggo nyiyapake fasilitas medis kelas donya ing Makati.

Ing wektu iku, Makati mung wiwit munggah minangka pusat omah lan komersial rame. Konglomerat Ayala isih ngetrapake fase awal rencana kanggo ngowahi pinggiran kutha Manila dadi distrik bisnis utama negara kasebut. Rencana kasebut mbutuhake rumah sakit modern kanggo nglayani masyarakat.  

Kanggo ngumpulake dana kanggo konstruksi, para pendiri nggoleki dokter lan profesional liyane sing nuduhake impen. Dheweke ngirim utusan, Atty. Artemio Delfino, menyang Amerika Serikat kanggo nggoleki investor liyane.

Tanggal 31 Mei 1969, Pusat Kesehatan Makati resmi mbukak lawang kanggo umum. Kanggo ngedekke, iku nandhani kasenengan saka ngimpi lan culmination saka taun karya hard lan kurban kanggo nyedhiyani kesehatan kelas donya kanggo Filipinos.

Ing tanggal 31 Mei 2019, Makati Medical Center mengeti ulang tahun emas. Komunitas Makati Med mengeti kontribusi sing ora larang regane para pendiri kanggo warisan rumah sakit. Buku meja kopi kanthi irah-irahan "Gintuan" (Emas) diluncurake kanggo nyritakake crita lan warisan institusi sajrone 50 taun ngladeni komunitas Filipina lan global.

Ing Makati Med, Malasakit dilebokake ing Kabijakan Kualitas: "We sijine ati ing kabeh sing kita tindakake - manggoni nilai kita kanthi nindakake apa sing bener kanggo kesehatan lan safety pasien, kesejahteraan rekan kerja, lan luwih apik. saka MMC."

Nilai inti

Keunggulan Layanan

Nyedhiyakake layanan kesehatan sing kompeten, cocok, aman, lan responsif sing ngasilake asil positif pasien lan tingkat kepuasan sing paling dhuwur ing antarane pasien lan kolega.

Integritas

Nduduhake prinsip sing sehat, moral, lan etika ing karya; ora tau kompromi jeneng lan standar etika rumah sakit.

Profesionalisme

Njaga kode etik rumah sakit lan standar etika profesi; terus-terusan nuduhake kompetensi sajrone nindakake tugas.

Mboten

Nuduhake keprihatinan lan empati sing tulus liwat tembung lan tumindak sing bisa ningkatake kesejahteraan pasien lan kolega.

guyub

Kolaborasi kanthi harmonis lan hormat karo tim menyang tujuan umum.

Aku dirilis sawise 5 bengi lan bali menyang Marriott Hotel Manila. Kamarku ora kena, lan rasane kaya mulih.

Aku dijemput dening Sharlene Batin saka Departemen Pariwisata Filipina, lan Verna Covar Buensuceso, Asisten Sekretaris departemen.

Maribel Rodriguez, WTTC

Maribel Rodriguez, VP Senior WTTC mriksa aku saben dina.

Pengalaman iki dikonfirmasi pariwisata babagan persahabatan, hubungan manungsa, lan perdamaian.

Pariwisata luwih saka mung bisnis, iku bisnis karo nyawa.

Aku pulih saiki ing Hyatt Regency Manila, City of Dreams, kanthi lembaran dawa instruksi lan obat-obatan.

Kanca-kanca anyarku saka Dewan Pariwisata Filipina nggawa aku menyang bukaan Festival Kopi Manila ing wayah wengi - seneng banget, lan sapa wae sing ngerti aku ngerti aku seneng kopi.

Juergen Steinmetz & Sharlene Batin, Departemen Pariwisata Filipina

Seneng-seneng sehat kelas kapisan luwih murah ing Filipina!

"Iku rahasia sing bakal dicethakaké lan ing nggawe metu lan dadi virus", Juergen Steinmetz ngandika. "Filipina bakal dadi tujuan nomer siji kanggo pariwisata medis. Kabeh bahan ana ing kene. Dokter lan fasilitas kelas donya sing apik banget, perawat sing njaga standar perawatan sing berkualitas ing saindenging jagad, lan negara sing apik, pesisir sing apik, panganan sing enak, lan kutha sing nyenengake.

Pira tagihane?

Iki minangka bagean sing ora bisa dipercaya. Nalika regane $3000.00 mung kanggo ndeleng njero ruangan darurat rumah sakit AS, kabeh tagihan kalebu kabeh tes, biaya dokter, kamar rumah sakit tunggal sing mewah sajrone 4 bengi, kamar isolasi, kamar darurat, kabeh obat, lan perawatan omah: $5000.00

sing luwih nyenengake-ing-filipina
sing luwih nyenengake-ing-filipina
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Aku seneng banget karo artikel Kedokteran matur nuwun kanggo nuduhake crita lan aku seneng yen sampeyan sehat maneh.
    Embane anakku uga saka Filipina. Lan aku kelingan sawise kabeh taun iki dheweke banget darmabakti lan urip kanggo anakku Happiness saben dina nganti dheweke ninggalake kita nalika dheweke miwiti sekolah. Aku isih kangen karo kancaku lan embane anakku, mula aku bisa ngerti pengabdianmu sing ditresnani kanthi apik.
    Lan aku seneng karo artikel-artikel kasebut supaya sampeyan duwe roti panggang kanggo kesehatan sampeyan.