Kabar Kawat

Terapi Dikenal Awal ing Perawatan Kanker Payudara Nawakake Pangarep-arep

ditulis dening editor

Sacara global, R&D babagan kanker payudara ing kabeh bentuke terus berkembang kanthi cepet sajrone sawetara taun kepungkur lan bakal terus ing taun-taun sabanjure. Kanker payudara minangka kanker paling umum nomer loro ing donya lan kanker paling umum ing wanita ing saindenging jagad.

Kanker payudara faktor pertumbuhan epidermis manungsa 2-positif (HER2+) kalebu kira-kira 20% kasus kanker payudara lan historis digandhengake karo prognosis sing ora apik yen ora ana perawatan sing efektif. Kesadaran yen ngenalake terapi sing ditargetake HER2 sadurunge menyang strategi manajemen penyakit bisa ningkatake kaslametan tanpa penyakit (DFS) wis nggawe pasar gedhe kanggo terapi sing diarahake HER2. Saiki, pasien kanker payudara HER2+ umure luwih suwe karo penyakite, amarga strategi manajemen penyakit sing nggunakake regimen. Miturut Riset Pasar Stats, pasar HER2 + dikira bakal tuwuh dadi $ 12.1B ing taun 2030, kanthi Tingkat Pertumbuhan Tahunan Senyawa (CAGR) 1.5%. Laporan saka Mordor Intelligence nambahake manawa pasar terapi kanker payudara bakal tuwuh ing CAGR 8.3% sajrone ramalan, 2022-2027. 

Laporan kasebut ujar: "Amarga wabah COVID-19, pasar ngalami kemunduran amarga telat diagnosis, kekurangan obat, lan ora kasedhiya profesional kesehatan. Contone, miturut artikel sing diterbitake ing Jaringan JAMA ing Agustus 2020, ana penurunan sing signifikan ing diagnosis kanker payudara (nganti 51.8%) ing Amerika Serikat wiwit 1 Maret 2020, nganti 18 April 2020. , wektu tundha ing diagnosa kanker payudara wis impact ing perawatan saka padha. Mangkono, pandemi COVID-19 duwe pengaruh negatif ing pasar terapi kanker payudara ing tahap wiwitan. Nanging, pasar samesthine bakal entuk daya tarik sajrone taun-taun sing bakal teka amarga perawatan diterusake ing saindenging jagad. Perusahaan bioteknologi lan farmasi aktif ing pasar minggu iki kalebu Oncolytics Biotech® Inc., Clovis Oncology, Inc., Belite Bio Inc., Endo International plc, Pfizer Inc.

Riset Pasar Stats terus: "Salajengipun, faktor utama sing nyebabake tuwuhing pasar yaiku kedadeyan lan tingkat prevalensi kanker payudara ing saindenging jagad, nambah investasi ing riset lan pangembangan, lan kemajuan ing biologi kanker lan farmakologi sing ningkatake pangembangan obat. Tingkat insiden lan prevalensi kanker payudara sing dhuwur ing saindenging jagad minangka faktor utama sing nyebabake tuwuhing pasar. Ing Amerika Utara, Amerika Serikat samesthine bakal ndominasi pasar sakabèhé sajrone ramalan. Faktor utama sing nyebabake tuwuhing pasar yaiku beban kanker payudara sing saya tambah ing negara kasebut lan nambah kesadaran babagan kanker payudara uga peluncuran produk sing mundhak.

Oncolytics Biotech® lan SOLTI Nyedhiyakake Data Biomarker Klinis Anyar sing Nduduhake Potensi Pelareorep kanggo Ngapikake Prognosis Pasien Kanker Payudara ing Rapat Kanker Payudara ESMO - Oncolytics Biotech® lan Riset Kanker SOLTI-Inovatif dina iki ngumumake data biomarker klinis anyar sing nuduhake efek imunoterapi pelareorep, sinergi. inhibisi checkpoint, lan potensial kanggo nambah prospek kanggo pasien kanker payudara HR +/HER2-. Data kasebut, sing ditampilake ing presentasi poster ing 2022 European Society for Medical Oncology (ESMO) Rapat Kanker Payudara, yaiku saka kohort 1 lan 2 saka AWARE-1 ​​window-of-opportunity study ing pasien kanker payudara tahap awal.

Patients ing rong kelompok pisanan AWARE-1 ​​diobati karo pelareorep lan letrozole inhibitor aromatase tanpa (kelompok 1), utawa karo (kelompok 2), inhibitor checkpoint PD-L1 atezolizumab kira-kira 21 dina sadurunge operasi reseksi tumor. Kohorts 1 lan 2 saka AWARE-1 ​​sing didaftarake sacara eksklusif karo penyakit HR +/HER2-, subtipe kanker payudara sing arep diteliti dening Oncolytics ing studi registrasi ing mangsa ngarep. Asil sing dilapurake sadurunge nuduhake AWARE-1 ​​ketemu titik pungkasan translasi utama, kanthi kohort 2 entuk kritéria sukses sing wis ditemtokake kanggo paningkatan sing diakibatake perawatan ing skor CelTIL (link menyang PR). Skor CelTIL minangka metrik kanggo inflamasi tumor lan seluler lan digandhengake karo asil klinis sing luwih apik ing pasien kanker payudara.

"Data paling anyar saka AWARE-1 ​​luwih nduduhake potensial pelareorep kanggo ningkatake asil klinis ing pasien kanker payudara liwat kemampuan kanggo ngaktifake sel T lan ngowahi lingkungan mikro tumor," ujare Thomas Heineman, MD, Ph.D., Kepala Petugas Medis Oncolytics. . "Notabene, perawatan pelareorep nambah tandha pati sel tumor lan, bisa uga luwih nyengsemake, 100% pasien sing diobati pelareorep sing dievaluasi duwe Resiko Kambuh (ROR-S) sing luwih apik dibandhingake karo 55% ing awal. Bebarengan, asil AWARE-1 ​​paling anyar iki nggawe kemampuan pelareorep kanggo nyerang tumor liwat macem-macem mekanisme.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar