Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Industri Hospitality News Pariwisata News Wire Plancongan Trending USA

Wektu kanggo Pariwisata kanggo Mbantu Wisatawan Nggawe Kenangan Anyar lan Nyenengake

Ing jaman Pandemi: Sawetara alasan manawa industri Pariwisata gagal
Dr. Peter Tarlow, Presiden, WTN
ditulis dening Dr. Peter E. Tarlow

Senajan ing sasi Maret akeh donya isih jero ing mangsa, ana pangarep-arep sing paling awon saka hawa adhem pait saiki konco kita. Ana uga pangarep-arep sing potensial industri pariwisata bisa ngluwihi kabeh repot lan kunci amarga COVID-19 lan bali menyang industri pariwisata sing rada normal. Maret minangka wulan nalika para profesional pariwisata kudu ngelingake awake dhewe yen intine pariwisata lan lelungan yaiku semangat nggawe "kenangan-ing-ing-making." Asring banget, profesional lelungan lan pariwisata dadi kaya bisnis nganti lali yen dhasar program pemasaran sing apik yaiku "gairah kanggo keunggulan."

Ing wektu iki nalika COVID wis nggawe akeh peraturan, ngelingi manawa pakaryan industri yaiku nggawe kenangan sing apik luwih penting tinimbang sadurunge. Pemasaran pariwisata gumantung marang papat sing ora nyata: 1) rejeki, 2) kerja keras, 3) integritas, lan 4) semangat kanggo wong. Ana sethitik sing profesional pariwisata bisa nindakake bab luck, nanging telung intangible liyane ana ing kontrol industri. Pariwisata lan lelungan minangka lapangan sing nuntut supaya para panyedhiya teka kerja kanthi eseman lan kepinginan kanggo ngladeni sesama manungsa.

Kanggo mbantu sampeyan nylametake semangat pariwisata utamane kanthi pangarep-arep supaya bisa ngatasi krisis COVID-19, ing ngisor iki:

Sawetara ide kanggo inspirasi profesional pariwisata, staf pariwisata, personel garis depan, lan kabeh komunitas pariwisata.

-Pikirake nilai-nilai sing diwarisake ing industri pariwisata. Takon dhewe, kok mlebu lapangan? Takon saben wong ing staf sampeyan nggawe dhaptar pribadi sing entuk manfaat pariwisata kanggo komunitas sampeyan banjur rembugan dhaptar kasebut ing rapat staf. Gunakake dhaptar minangka cara kanggo nemtokake nilai sing dituduhake dening kabeh wong ing staf sampeyan. Banjur goleki ngerti sebabe sawetara nilai sing dienggo bareng mung sawetara wong sing kerja bareng karo sampeyan. Ing rapat staf, luwih becik miwiti obrolan kanthi pitakonan kayata: "Apa asil sing dikarepake?"  

-Supaya semangat. Ora adil takon salespeople utawa karyawan liyane, kayata keamanan utawa pangopènan, supaya upbeat babagan produk yen manager ora conto saka pariwisata-semangat. Asring para profesional pariwisata lan lelungan dadi marem, mlebu siklus negatif, utawa njupuk kerjane. Nalika pikiran negatif lumebu ing dunyo pariwisata impen pelanggan asring ora temen maujud, lan passion kanggo pariwisata mati. Ora ana sing pengin menyang papan kanggo "tuku ngimpi elek". Coba impen sing pengin digawa menyang ngarep. Contone, apa sampeyan ngedol impen layanan sing apik, wektu sing apik, utawa panganan sing apik? Banjur takon dhewe kepiye carane nggawe atraksi, hotel, utawa komunitas dadi papan kanggo mujudake impen kasebut. 

-Pasar komunitas sampeyan menyang kabeh staf sampeyan. Amarga kunci COVID, gampang banget lali yen ora mung kerja ing lelungan lan pariwisata kudu nyenengake, nanging kita ora bisa promosi apa sing ora disenengi. Kakehan kita lali yen produk kualitas mung bisa dikirim dening wong-wong sing pracaya ing produk. Luangake wektu kanggo nggawe kabeh karyawan rumangsa kepenak babagan pakaryane. Gawe dhaptar kenapa sampeyan seneng kerja ing pariwisata lan lelungan, apa sing sampeyan seneng babagan pakaryan lan cara kerja mbantu sampeyan dadi wong sing luwih apik. Wong kanthi sikap positif babagan pakaryane, nindakake luwih apik, luwih seneng, lan luwih cepet maju.

- Nuduhake, nuduhake, nuduhake! Luangkan wektu kanggo nuduhake conto sukses lan informasi karo kolega, anggota staf lan komunitas. Ing jaman informasi, luwih akeh kita nuduhake, luwih akeh kita entuk. Ing tingkat subconscious, kita bisa mbantah manawa marketing-pariwisata ora liya mung nulungi wong liya supaya bisa nuduhake lan urip semangat kanggo pengalaman sing didol.

-Ngembangake strategi sing bakal nduduhake asil. Asring banget kita nggawe rencana gedhe sing bisa uga rumit nganti anggota staf utawa sesama warga gagal ngerti ngendi sing arep dituju. Inspirasi wong liya kanthi menehi ora luwih saka papat utawa lima gagasan sing bisa ditindakake. Pilih paling ora rong proyek sing gampang ditindakake, lan ora mbutuhake dhukungan teknis lan administratif sing akeh. Ora ana sing menehi inspirasi kanggo operasi marketing kaya sukses.

- Aja kakehan ing nggawe keputusan kolektif. Kerep banget entitas pariwisata setya banget marang kabeh wong sing melu kabeh keputusan sing ora bakal ditindakake. Kepemimpinan nduweni tanggung jawab kanggo ngrungokake lan sinau, nanging uga mutusake lan nggawe keputusan pungkasan. Asring, tanggung jawab pimpinan yaiku mbantu organisasi supaya ora macet ing rincian sing ora ana kedadeyan. Asring apike pimpinan entitas pariwisata nggawe dhaptar persis apa tanggung jawabe lan kepiye carane nindakake tanggung jawab kasebut.

-Aja wedi takon pitakonan hard lan bener ngrungokake jawaban. Isolasi profesional lelungan ngrusak semangat, organisasi, lan karir profesional. Takon rekan kerja kanggo laporan, njaluk saran, lan takon. Kanthi njupuk wektu kanggo takon, ora mung ing kantor nanging ing ngendi tumindak pariwisata, profesional lelungan lan pariwisata mlebu ing jagad lelungan sing nyata. Profesional lelungan kudu ngadeg online, menehi hasil karo layanan hotel utawa atraksi, takon arah, ngomong karo keamanan, lsp. Profesional lelungan ora bisa nambah pengalaman klien yen dheweke ora ngalami. Kanthi mlebu ing jagad nyata lelungan, nikmati lan ngobrol karo klien kita, kita bisa gawe anyar semangat kanggo pariwisata lan maneh ngelingake yen impen pariwisata adhedhasar karep profesional pariwisata. 

Penulis, Dr. Peter E. Tarlow, minangka Wakil Presiden World Tourism Network lan ndadékaké Pariwisata sing luwih Aman program.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Dr. Peter E. Tarlow

Dr. Peter E. Tarlow minangka pamicara lan ahli sing kondhang ing saindenging jagad sing khusus kanggo pengaruh tindak pidana lan terorisme ing industri pariwisata, manajemen risiko acara lan pariwisata, lan pariwisata lan pangembangan ekonomi. Wiwit taun 1990, Tarlow wis nulungi komunitas pariwisata masalah kayata keamanan lelungan lan keamanan, pangembangan ekonomi, pemasaran kreatif, lan pamikiran kreatif.

Minangka panulis kondhang ing bidang keamanan pariwisata, Tarlow minangka penulis kontribusi kanggo macem-macem buku babagan keamanan pariwisata, lan nerbitake akeh artikel riset akademik lan terapan babagan masalah keamanan kalebu artikel sing diterbitake ing The Futurist, Jurnal Riset Perjalanan lan Manajemen Keamanan. Artikel profesional lan ilmiah saka Tarlow kalebu artikel babagan subyek kayata: "pariwisata peteng", teori terorisme, lan pembangunan ekonomi liwat pariwisata, agama lan terorisme lan pariwisata pesiar. Tarlow uga nulis lan nerbitake buletin pariwisata online populer Tidbits Pariwisata sing diwaca dening ewonan profesional turisme lan turis ing saindenging jagad kanthi edisi basa Inggris, Spanyol, lan Portugis.

https://safertourism.com/

Ninggalake Komentar

Share to...