negara | wilayah Tujuan Hotel & Resor News wong Resorts Sustainable News Wire Plancongan Trending USA Vietnam WTN

Pariwisata duwe Pahlawan Anyar: Anthony Barker, pimpinan ing Konservasi Margasatwa Vietnam

Anthony Barker
Anthony Barker, Pahlawan Pariwisata
ditulis dening Dmytro Makarov

Anthony Barker minangka salah sawijining tokoh utama konservasi satwa Vietnam ing industri perhotelan lan ahli ing pangayoman saka douc langur abang-shanked, spesies primata asli sing diklasifikasikake minangka "ancam punah" dening International Union for Conservation of Alam (IUCN).

Dheweke Resident Zoologist ing InterContinental Danang Sun Peninsula Resort ing Vietnam lan pahlawan pariwisata.

The World Tourism Network ngakoni Anthony Barker minangka paling anyar Pahlawan Pariwisata.

Nampa penghargaan Anthony Barker ngandika:

"Aku banget ngormati kanggo nampa WTN Penghargaan Pahlawan Pariwisata. Ing InterContinental Danang Sun Peninsula Resort, kita duwe tanggung jawab kanggo ngurus cagar alam murni lan pedunung, kalebu lutung douc abang sing kaancam kritis. Dadi, aku seneng mimpin proyek kanggo njaga lingkungan lan melu komunitas lokal kanggo nggayuh iki.

Kabeh bisnis kudu sinau kanggo nyetak piyambak ing lokasi alam, tinimbang nyoba kanggo meksa alam kanggo cetakan watara wong. Mung yen kita entuk kelestarian lengkap, kita bisa nggayuh potensi lengkap.

Juergen Steinmetz, ketua World Tourism Network ngandika:

"Kita seneng banget nampa Anthony Barker minangka Pahlawan Pariwisata paling anyar. Juri kita khusus kesengsem karo pendiriane nglawan perburuan lan perdagangan satwa liar lan pikirane babagan kelestarian lengkap.

Ing jaman sing durung mesthi saiki, wong kaya Anthony kudu njaga bagean sing apik lan apik tenan ing industri kita ing sorotan lan dilindhungi. Pengakuan kasebut pancen pantes.

Reputasi lan bakat Anthony ditemokake dening InterContinental Danang Sun Peninsula Resort. Dheweke direkrut minangka zoologist penduduk kanggo mimpin program konservasi hotel lan ngawasi IHG Green Engage, platform kelestarian lingkungan sing inovatif.

Wiwit gabung karo tim kasebut ing awal 2019, Anthony wis ngrevolusi carane resort bintang lima iki nyedhaki tanggung jawab lingkungan. Dheweke wis nambah kabeh aspek konservasi lokal, kalebu nambah keamanan saka pemburu, kolaborasi karo LSM, lan ngajari komunitas lokal, staf lan tamu.

Karya Anthony karo douc abang sing nggawe dheweke dadi pahlawan sejati.

Dheweke ngawasi wolung zona sing dilindhungi ing resort sing dadi papan kanggo wit almond tropis - godhonge minangka panganan favorit douc.

Wit-witan iki direksa lan diawasi kanggo mesthekake nyedhiyakake panganan sing akeh ing saindhenging taun. Iki penting banget nalika musim kemarau nalika sumber panganan liyane bisa diwatesi.

Anthony uga koordinasi nggawe lan pengawetan kreteg alam utawa tangga tali, supaya doucs bisa pindhah bebas ing saindhenging Resor lan ngakses papan pakan tanpa ndemek lemah lan kontak karo manungsa.

Perburuan lan perdagangan satwa minangka salah sawijining ancaman paling gedhe kanggo alam ing Vietnam.

Pamburu ilegal tetep akeh sanajan ing Semenanjung Son Tra, sanajan status cadangan sing dilindhungi. Njupuk kauntungan saka negara-saka-saka-gambar 24/7 keamanan Resor, Anthony wis nggawe zona pangayoman ketat ing taman nasional, lan rawuh lan budhal kabeh personel wis didokumentasikan kanthi lengkap.

Dheweke kanthi pribadi nganakake mlaku-mlaku kanthi rutin kanggo mesthekake yen ora ana dalan utawa jebakan sing dipasang dening para pemburu.

Minangka asil saka langkah-langkah ndjogo iki, komunitas doucs abang-shanked ing resort iki dilindhungi kanthi apik.

Pendidikan minangka unsur kunci karya Anthony; dheweke dadi tuan rumah lokakarya satwa gratis lan tur dipandu ing cadangan kanggo nambah kesadaran spesies lan konservasi lokal.

Tur dheweke wis dadi bagian sing paling populer ing pengalaman tamu resort, kanthi akeh review bintang lima ing TripAdvisor.

Tamu sadurunge ngucapake semangat lan kawruh Anthony, nyebat dheweke minangka "panduan wisata sing apik" sing "bener-bener peduli karo kewan".

Anthony uga ana ing mburi pangembangan The Discovery Centre, pusat konservasi ing papan anyar.

Setel dibuka ing pertengahan 2022, pusat iki bakal ngidini para tamu, staf, lan kelompok masyarakat - kalebu bocah sekolah lokal - sinau luwih akeh babagan upaya konservasi resort. Uga bakal dadi tuan rumah macem-macem program lan pameran immersive sing nyoroti lingkungan lokal, uga dadi papan kanggo bengkel kewan liar biasa Anthony.

Courtesy: InterContinental Danang Sun Peninsula Resort, Vietnam

Tujuan saka proyek The Discovery Center yaiku kanggo ngajari lan ngowahi prilaku wong supaya luwih njaga lingkungan lan bebarengan ngumpulake dana kanggo LSM lokal.

Anthony wis ngembangake pirang-pirang kemitraan karo organisasi non-pemerintah lokal lan global kanggo nuduhake keahlian lan ningkatake tingkat keberhasilan inisiatif.

Aula Pahlawan Pariwisata Internasional mung mbukak kanthi nominasi kanggo ngenali sing wis nuduhake kepemimpinan, inovasi, lan tumindak sing luar biasa. Pariwisata Pahlawan pindhah langkah ekstra. Ora ana biaya utawa biaya kanggo dadi pahlawan pariwisata.

Kanggo crita liyane babagan pariwisata, pahlawan klik kene.

Nominasi wong minangka pahlawan pariwisata klik kene

About penulis

Dmytro Makarov

Ninggalake Komentar

Share to...