News

Turis Menuju Hawaii Nanging Mbuwang Kurang

Turis Hawaii nglampahi US $ 1.33 milyar ing wulan Oktober
ditulis dening Harry Johnson

Sanajan mbuwang mbuwang, Direktur Bisnis, Pangembangan Ekonomi lan Pariwisata (DBEDT) Mike McCartney ujar: "Lelungan global mbukak lan kita ndeleng panjaluk. Kita ngarepake musim panas sing kuwat lan ngarep-arep bisa nampa tamu internasional saka Australia, Selandia Baru lan Jepang ing paruh kapindho taun iki.

Sadurunge global Pandemi COVID-19 lan Hawaiisyarat karantina 's kanggo lelungan, Negara Hawaii ngrambah pangeluaran pengunjung tingkat rekor lan rawuh ing 2019 liwat Februari 2020. Januari 2022 mbuwang pengunjung luwih murah dibandhingake $1.73 milyar (-19.0%) ing Januari 2020 lan $1.62 milyar (-13.5 milyar). persen kanggo Januari 2019.

Miturut statistik pengunjung awal sing dirilis dening DBEDT, total belanja pengunjung sing teka ing pulo kasebut ing Januari 2022 yaiku $ 1.40 milyar, dibandhingake $ 397.9 yuta (+251.4%) ing Januari 2021.

Gunggunge 574,183 pengunjung teka ing Januari 2022 lan saka jumlah kasebut 567,179 pengunjung teka kanthi layanan udara, utamane saka AS Kulon lan AS Timur. Kajaba iku, operasi pelayaran diterusake ing Januari 2022 kanthi tekane pitu kapal pesiar sing nggawa 7,004 pengunjung liyane menyang negara kasebut. Yen dibandhingake, 171,976 pengunjung (+233.9%) teka kanthi udhara mung ing Januari 2021 amarga ora ana kegiatan kapal pesiar ing 2021; lawan 857,066 pengunjung (-33.0%) sing teka liwat udhara lan kapal pesiar ing Januari 2020; lan 817,600 pengunjung (-29.8%) sing teka kanthi udhara lan kapal pesiar ing Januari 2019.

Ing Januari 2022, penumpang domestik bisa ngliwati karantina mandiri limang dina wajib negara yen wis divaksinasi kanthi lengkap ing Amerika Serikat utawa kanthi asil tes COVID-19 NAAT negatif sing bener saka Mitra Pengujian Terpercaya sadurunge budhal liwat Safe Travels. program. Penumpang sing teka ing penerbangan internasional langsung tundhuk karo syarat mlebu federal AS sing kalebu bukti asil tes COVID-19 negatif sing dijupuk sajrone 24 jam perjalanan utawa dokumentasi wis pulih saka COVID-19 sajrone 90 dina kepungkur, sadurunge penerbangan kasebut. Kapal pesiar sing teka ing Hawaii wiwit Januari 2022 kudu mlebu Memorandum Persetujuan karo Departemen Perhubungan Negara, Divisi Pelabuhan. Jalur pelayaran kudu ngetutake protokol kesehatan lan safety sing ketat ing program Safe Travels Hawaii kalebu vaksinasi, tes COVID-19, lan duwe staf medis khusus ing kapal, kabin kanggo isolasi, lan rencana kontingensi karo rumah sakit lokal kanggo ngatasi masalah COVID. .

Rata-rata sensus saben dina ana 202,071 pengunjung ing Januari 2022, dibandhingake karo 80,770 pengunjung ing Januari 2021; lawan 268,423 pengunjung ing Januari 2020; lan 262,235 pengunjung ing Januari 2019.

Presiden lan CEO Otoritas Pariwisata Hawaii (HTA) John De Fries ujar: "Hawaii miwiti taun kanthi asil positif saka total belanja pengunjung lan saben wong, saben dina mbuwang pengunjung kanggo Januari, yaiku loro saka Pariwisata Hawaii. Indikator Kinerja Utama sakabèhé Panguwasa kaya sing digarisake ing Rencana Strategis 2020-2025. Kaloro langkah kasebut nyumbang kanggo pertumbuhan ekonomi sing penting sing dibutuhake kanggo pemulihan negara kita.

"Industri pengunjung terus dadi pendorong wutah kerja, kesempatan karir lan diversifikasi ekonomi."

"Kita nerusake misi menyang Malama Kuu Home (ngrawat omah sing ditresnani), kerja keras kanggo nggayuh keseimbangan sing dikarepake dening komunitas kita kanggo kesejahteraan Hawaii lan generasi sing bakal teka."

Ing Januari 2022, 326,496 pengunjung teka liwat udara saka AS Kulon, dibandhingake karo 112,020 pengunjung (+191.5%) ing Januari 2021; lawan 354,115 pengunjung (-7.8%) ing Januari 2020; lan 317,655 pengunjung (+ 2.8%) ing Januari 2019. Pengunjung AS Barat mbuwang $ 705.6 yuta ing Januari 2022, dibandhingake mung $ 225.7 yuta (+ 212.6%) ing Januari 2021; dibandhingake $630.8 yuta (+11.8%) ing Januari 2020; lan $556.7 yuta (+26.7%) ing Januari 2019. Rata-rata belanja pengunjung saben dina sing luwih dhuwur uga nyumbang kanggo nambah pengeluaran pengunjung AS Barat dibandhingake Januari 2020 lan Januari 2019.

Ana 183,964 pengunjung saka Timur AS ing Januari 2022, dibandhingake karo 50,788 pengunjung (+262.2%) ing Januari 2021; lawan 199,815 pengunjung (-7.9%) ing Januari 2020; lan 185,253 pengunjung (-0.7%) ing Januari 2019. Pengunjung AS Timur mbuwang $529.4 yuta ing Januari 2022 dibandhingake $137.9 yuta (+283.8%) ing Januari 2021; lawan $507.9 yuta (+4.2%) ing Januari 2020; lan $462.9 yuta (+14.4%) ing Januari 2019. Rata-rata pengeluaran pengunjung saben dina sing luwih dhuwur lan wektu sing luwih dawa nyumbang kanggo wutah ing pengeluaran pengunjung AS Timur dibandhingake Januari 2020 lan Januari 2019.

Ana 2,850 pengunjung saka Jepang ing Januari 2022; dibandhingake karo 1,165 pengunjung (+144.7%) ing Januari 2021; lawan 117,995 pengunjung (-97.6%) ing Januari 2020; lan 120,418 pengunjung (-97.6%) ing Januari 2019. Pengunjung saka Jepang mbuwang $ 11.6 yuta ing Januari 2022; dibandhingake $4.8 yuta (+141.7%) ing Januari 2021 versus $171.2 yuta (-93.2%) ing Januari 2020; lan $173.4 yuta (-93.3%) ing Januari 2019.

Ing Januari 2022, 23,551 pengunjung teka saka Kanada; dibandhingake karo 2,898 pengunjung (+712.7%) ing Januari 2021; lawan 66,442 pengunjung (-64.6%) ing Januari 2020; lan 69,687 pengunjung (-66.2%) ing Januari 2019. Pengunjung saka Kanada nglampahi $ 69.5 yuta ing Januari 2022 dibandhingake $ 14.9 yuta (+364.9%) ing Januari 2021; dibandhingake $161.7 yuta (-57.0%) ing Januari 2020; lan $165.4 yuta (-58.0%) ing Januari 2019.

Ana 30,318 pengunjung saka Kabeh Pasar Internasional Liyane ing Januari 2022. Pengunjung kasebut saka Oseania, Eropa, Asia Liyane, Amerika Latin, Guam, Filipina, lan Kepulauan Pasifik. Yen dibandhingake, ana 5,105 pengunjung (+493.9%) saka Kabeh Pasar Internasional Liyane ing Januari 2021; lawan 107,769 pengunjung (-71.9%) ing Januari 2020; lan 112,554 pengunjung (-73.1%) ing Januari 2019.

Ing Januari 2022, total 4,943 penerbangan trans-Pasifik kanthi 1,036,109 kursi sing nglayani Kapuloan Hawaii; dibandhingake karo 2,856 penerbangan kanthi 593,981 kursi ing Januari 2021; lawan 5,419 penerbangan kanthi 1,202,300 kursi ing Januari 2020; lan 5,158 penerbangan kanthi 1,134,182 kursi ing Januari 2019.

McCartney nambahake: "Kita seneng ndeleng tonggak sejarah liyane ing pemulihan industri pengunjung kanthi luwih saka 7,000 pengunjung pelayaran ing Januari 2022 sawise penundaan 21 wulan. Aktivitas pelayaran minangka bagéyan penting saka pariwisata sakabèhé ing negara kasebut kanthi pengunjung pelayaran 2.6 persen saka total pengunjung Hawaii ing taun 2019.

"Kanthi anane varian Omicron, kedatangan pengunjung ing Januari 2022 luwih saka 70 persen saka tingkat Januari 2019, nuduhake yen panjaluk kunjungan Hawaii tetep kuwat, utamane saka daratan AS. Kunjungan pengunjung AS wis ngluwihi tingkat 2019 wiwit Mei 2021.

"Keputusan sing angel ditindakake kanggo nglindhungi komunitas kita supaya kita bisa ndeleng gerakan sing positif, kita kudu tetep waspada lan ngawasi kanthi strategis stabilitas panyebaran COVID-19 lan dampak saka invasi Rusia ing Ukraina amarga mengaruhi rega minyak, angkat udara lan dikarepake konsumen kanggo lelungan.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...