Warta cepet

Lelungan ing Donya Pasca-COVID

 Wego lan Cleartrip Travel Insights Report nyelidiki sentimen lelungan lan kesiapan kanggo lelungan ing jagad pasca-COVID. Temuan iki digawa menyang sampeyan saka riset lan data independen babagan prilaku wisatawan MENA.

Bubar, udakara 4,390 warga saka UAE lan KSA ditakoni babagan pikirane, lan prilaku ing sekitar lelungan. Laporan kasebut uga nyoroti pengaruh COVID-19 babagan lelungan, tren sing saiki dideleng lan tandha-tandha pemulihan sing positif. 

Prospek jangka cendhak kanggo lelungan katon apik, lan wong-wong pengin mbuwang luwih akeh lan lelungan luwih suwe ing 2022. 

Skenario Lelungan

Sawise pirang-pirang kunci, ora mungkasi owah-owahan larangan lan nganyari terus-terusan babagan penerbangan, protokol bandara lan owah-owahan kapasitas hotel, akeh penumpang sing isih kepengin lelungan sanajan rada ngati-ati.

Pelancong sing divaksinasi

Saka total responden survey, 99% ujar manawa divaksinasi, nanging mung 1% sing ujar ora. Tambah ing jumlah wong sing divaksinasi duwe pengaruh positif kanggo lelungan lan menehi jaminan kanggo wong-wong sing luwih akeh lelungan menyang negara sing duwe tingkat vaksinasi sing dhuwur.

Maju dipikir lan planning trip 

Amarga luwih akeh larangan ing saindenging jagad, lan tarif vaksinasi saya mundhak, wong-wong kepengin lelungan luwih akeh lan ngimbangi wektu sing ilang. 

Miturut Wego, ing taun 2022, telusuran penerbangan lan hotel mundhak 81% ing wulan Februari lan 102% ing wulan Maret. Iki minangka bukti yen wong kepengin lelungan luwih akeh.

Tujuan sing luwih murah sing njamin bali gampang wis diprioritasake. Mayoritas responden wis milih tujuan sing dianggep aman lan ing ngendi protokol COVID19 wis dipatuhi. 

Kerja adoh lan nambah pesenan hotel 

Kanthi luwih akeh wong sing terus kerja mbatalake ing taun 2022, hotel ndeleng panjaluk sing akeh sanajan musiman. Wong bisa kerja saka endi wae lan nginep luwih akeh hotel adhedhasar tujuan kerja adoh sing anyar. 

Akibaté, Wego nyumurupi lonjakan ing jumlah telusuran ing omah liburan 136%, apartemen hotel 92% lan apartemen kanthi 69%.

Dawane tetep tambah 19% ing 2022 dibandhingake karo 2021. 

Wong-wong uga milih hotel bintang 5 sing ngetutake langkah-langkah sing luwih ketat lan menehi pengalaman lelungan sing luwih aman. Wego ndeleng kenaikan 66% ing panelusuran hotel bintang 5.

Pengalaman bandara 

Sajrone wektu sing ora biasa iki, bandara ing saindenging jagad wis ngetrapake langkah-langkah sing dibutuhake kanggo njamin keamanan penumpang. Pengalaman lelungan saya tambah apik nanging isih ora trep kaya sadurunge sadurunge COVID. 

Biaya Trip lan Kemungkinan kanggo lelungan + Lelungan Musim Panas 

79% responden saka survey Cleartrip nyekseni kenaikan syarat Covid19, rega tiket sing lara lan kahanan sing ora dikarepke sing nyebabake owah-owahan penerbangan, sing nambah 20% biaya perjalanan sawise COVID-19.

78% responden cenderung lelungan lan duwe rencana lelungan, paling ora sepisan ing telung wulan sabanjure. Prospek jangka cendhak kanggo lelungan katon apik. 

Miturut data Wego, musim panas 2022 bakal dadi preian sing dawa lan lelungan bakal mbuwang luwih akeh kanggo lelungan luang kanggo ngimbangi wektu sing ilang.

Tujuan populer 

Pelancong isih lara lelungan nanging faktor tambahan saiki dianggep nalika ngrancang perjalanan. Kasus tujuan, syarat lelungan lan gampang pindhah-pindhah kabeh saiki duwe peran utama.

Tujuan rekreasi 

Kanggo tujuan sing paling populer sing direncanakake para responden, tampilan ing ngisor iki tetep dadi pusat pariwisata: 

UAE, KSA, Maladewa, Inggris, Georgia, Turki, Serbia, Seychelles.

Rega rata-rata lan regane pesenan rata-rata 2022

Wego lan Cleartrip ndeleng kenaikan rata-rata Tiket Pesawat ing taun 2022 dibandhingake taun 2019.

Tarif pulang-pergi rata-rata menyang lan saka UAE mundhak 23%.

Tiket pesawat bola-bali menyang wilayah MENA mundhak 20%.

Tiket pesawat bola-bali menyang Eropa mundhak 39%.

Tiket pesawat bola-bali menyang Asia Kidul mundhak 5%.

Kanggo India, khususe, rega tiket bali wis nyekseni kenaikan 21% dibandhingake taun 2019.

Pembatalan

Ing UAE, rata-rata pembatalan penerbangan ing taun 2019 yaiku 6-7% sadurunge COVID19. Ing wiwitan pandhemen kasebut, pembatalan kasebut nyekseni lonjakan sing cukup gedhe lan nganti 519% (Sajrone wektu iki, sawetara pesenan sing digawe bertepatan karo akeh pembatalan saka pesenan kepungkur). Ing April 2021, penutupan koridor Asia maneh nyebabake pembatalan. Nanging, ing taun 2022 kanthi lelungan pulih, pembatalan kasebut alon-alon bali menyang angka pra-COVID19 kanthi 7-8%, kanthi lonjakan cilik sajrone gelombang Januari nganti Februari. Tren sing padha katon ing pasar Saudi. 

Tujuan sing paling akeh dipesen

UAE: India, Pakistan, Mesir, Qatar, Nepal, Maladewa, Arab Saudi, Yordania, Georgia, Turki.

KSA Domestik: Jeddah, Riyadh, Dammam, Jazan, Madinah lan Tabuk.

KSA International: Egypt, UAE, Qatar, Philippines, Bangladesh, Bahrain

MENA: Arab Saudi, Mesir, India, UAE, Turki, Kuwait, Yordania, Maroko

Tuku Advance

Mundhak pandhemen uga nuduhake lonjakan dadakan ing bagean pesenan sing cedhak (0-3 dina) lan penurunan jumlah rata-rata dina antarane pesenan lan tanggal lelungan sing nyata. Iki amarga owah-owahan sing ora bisa diprediksi sing digawa COVID19 saka penutupan tapel wates dadakan dadi larangan sing luwih dhuwur. 

Ing taun 2022, para wisatawan luwih seneng ngrencanakake perjalanan luwih dhisik sawise proses sing luwih ramping ditindakake. Sanajan ombak sabanjure ing pungkasan taun 2021 nyebabake lonjakan liyane ing pesenan sing digawe cedhak karo tanggal lelungan sanajan prasyarat lelungan sing disederhanakake.

Jinis Journey lan preian luang

Tetep Durasi 

Pandemi kasebut nambah skenario sing ora bisa diramalake lan kanthi ekspatriat nyetel maneh rencana kerja lan kulawarga, proporsi perjalanan siji-sijine mundhak sajrone wulan awal pandemi. Cleartrip uga ngalami penurunan sing cocog ing perjalanan bolak-balik. Perjalanan babak lan, luwih khusus, lelungan luang, wis mbalek maneh ing sawetara wulan kepungkur.

KSA

Pangsa lelungan Domestik KSA wis diamati mundhak sajrone wektu larangan lelungan saya tambah. Tren sing padha wis diamati kanggo lelungan One Way.

Wego nyathet luwih saka 65% telusuran penerbangan kanggo lelungan luang antarane Januari - April 2022 dibandhingake karo periode sing padha ing 2021. Telusuran hotel mundhak 29% antarane Januari - April 2022 dibandhingake karo periode sing padha ing 2021.

Suwene trip 

Miturut Wego, durasi perjalanan sakabèhé saya tambah, lan wong-wong ngupaya perjalanan sing luwih dawa. 

Perjalanan 4-7 dina mundhak 100%, dene permintaan kanggo perjalanan 8-11 dina mundhak 75%.

Wego nyedhiyakake situs web telusuran lelungan sing menang penghargaan lan aplikasi seluler peringkat paling dhuwur kanggo lelungan sing manggon ing wilayah Asia Pasifik lan Timur Tengah. Wego nggunakake teknologi sing kuat nanging gampang digunakake sing ngotomatisasi proses telusuran lan mbandhingake asil saka atusan maskapai, hotel, lan situs web agensi perjalanan online.

Wego nampilake perbandingan sing ora bias kabeh produk lan rega lelungan sing ditawakake ing pasar dening para pedagang, lokal lan global, lan ngidini para pembeli kanthi cepet nemokake tawaran lan papan sing paling apik kanggo dipesen manawa saka maskapai utawa hotel langsung utawa karo pihak- situs web aggregator partai.

Wego didegaké ing 2005 lan kantor pusaté ing Dubai lan Singapura kanthi operasi regional ing Bangalore, Jakarta lan Kairo.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar