Warta cepet

Kapercayan Wisatawan saya mundhak

"Nalika kita ndeleng maneh ing kuartal pisanan taun lan nerusake menyang wulan ngarep, kita optimis babagan apa sing bakal ditindakake ing 2022," ujare Jennifer Andre, Wakil Presiden Global, Solusi Media Grup Expedia. "Niat lelungan sing mundhak, ndawakake jendhela telusuran, mundhake telusuran internasional, lan minat konsumen sing tambah akeh babagan lelungan lestari mung sawetara tren positif sing kita deleng ing Q1 2022. Taun iki bakal dadi taun pertumbuhan sing tetep lan kita ngarepake kolaborasi karo mitra lan ing saindenging industri kanggo terus mbangun maneh pariwisata kanggo masa depan. 

Temuan utama saka Expedia Group Media Solutions Q1 2022 Travel Trend Report kalebu: 

Telusuran Lelungan mundhak minangka Watesan Gampang 

Kanthi taun anyar teka semangat anyar kanggo lelungan, minangka bukti saka lift ing panelusuran global. Sajrone Q1, volume telusuran global munggah 25% seprapat, dipimpin dening pertumbuhan kaping pindho ing Amerika Utara (NORAM) ing 30% lan ing Eropa, Timur Tengah, lan Afrika (EMEA) ing 25%. Perbandingan taun sadurunge luwih nggambarake pemulihan sing kuat, kanthi volume telusuran global munggah 75% taun-taun dibandhingake Q1 2021. Kabeh wilayah ngalami kenaikan taun-taun, kanthi volume telusuran EMEA munggah 165%, NORAM munggah 70%, Amerika Latin (LATAM) munggah 50%, lan Asia Pasifik (APAC) munggah 30%. 

Volume telusuran minggu-liwat-minggu fluktuasi ing saindhenging Q1, nanging ing minggu 14 Februari, kabeh wilayah weruh wutah minggu-over-minggu sawise owah-owahan lan woro-woro sing ana hubungane karo mandat vaksin lan topeng ing saindhenging donya, kalebu ing AS lan Eropah.  

Kapercayan Wisatawan Tuwuh = Windows Panelusuran Luwih Lama   

Kanthi kapercayan para wisatawan nalika munggah, Q1 ndeleng jendhela telusuran sing dawa. Panggabungan telusuran global ing jendela telusuran 180+ dina mundhak 190%, dene jendela telusuran 0 nganti 21 dina mudhun 15% seprapat. Sacara regional, bagean jendhela telusuran sing luwih cendhek ing APAC lan LATAM tetep ajeg ing antarane Q4 2021 lan Q1 2022, dene para wisatawan EMEA lan NORAM nggoleki luwih akeh, kanthi jendhela telusuran 91 nganti 180 dina mundhak 140% lan 60%.  

Ing Q1, 60% telusuran domestik global mudhun ing jendela 0 nganti 30 dina, nyuda 10% dibandhingake karo Q4, dene bagean telusuran ing jendela 91 nganti 180 dina mundhak 80% seprapat. Panggabungan panelusuran internasional global kanggo jendhela 91- nganti 180+ dina mundhak 35% saben kuartal, kanthi jendhela 91 nganti 180 dina ndeleng keuntungan paling gedhe.  

Kutha gedhe & Pantai Njaga Banding    

Kutha-kutha utama kayata Las Vegas, New York, Chicago, lan London tetep populer karo wong sing seneng lelungan lan nggawe dhaptar 10 tujuan sing dipesen paling dhuwur ing Q1, bebarengan karo tujuan pantai kaya Cancun, Punta Cana, Honolulu, lan Miami. Las Vegas paling ndhuwur ing dhaftar global, ngluwihi New York, kang nyekeli No.   

Tujuan intra-regional anyar uga katon ing dhaptar 10 tujuan sing dipesen paling dhuwur ing saben wilayah, kalebu Roma ing EMEA, Puerta Vallarta ing LATAM, lan Phoenix ing NORAM. Ing APAC, tujuan ing Australia ngalami wutah sing kuwat saka seprapat, kalebu Sydney, Melbourne lan Surfers Paradise.  

Kinerja Lodging ing Munggah  

Booking lodging global kanggo hotel lan vacation rentals digabungake munggah 35% seprapat liwat-kuartal, lan kabeh wilayah ngalami paling pindho digit wutah ing Q1. Sajrone Q1, 15 saka 25 tujuan global paling dhuwur ngalami pertumbuhan kaping pindho ing pesenan hotel seprapat. Dawa panginepan global tetep ajeg antara Q4 2021 lan Q1 2022, ing 2 dina kanggo nginep ing hotel lan 5.5 dina kanggo nyewa liburan. 

Kanthi istirahat musim dingin lan liburan musim semi sing kedadeyan sajrone Q1, sewa liburan duwe kuartal positif liyane, kanthi pertumbuhan seprapat luwih saka seprapat ing jumlah wengi rental liburan. Lelungan domestik terus ndominasi papan sewa liburan, kanthi Australia, Prancis, Brasil, lan AS dadi negara sing paling akeh dipesen kanggo wilayah masing-masing. 

Tuwuh Panjaluk lan Kesempatan kanggo Pariwisata Lestari

Konsumen ing saindenging jagad wis nggawe keputusan sing luwih ati-ati nalika lelungan, kayata milih penawaran sing luwih eco-sadar lan lestari, lan luwih akeh sing pengin nglakoni ing mangsa ngarep. Nanging, akeh sing rumangsa kewalahan kanthi miwiti proses dadi lelungan sing luwih lestari lan nggolek informasi kelestarian saka sumber daya lan panyedhiya perjalanan sing dipercaya.  

Miturut Pasinaon Perjalanan Sustainable sing paling anyar, rong pertiga konsumen pengin ndeleng informasi liyane babagan kelestarian saka panyedhiya akomodasi lan transportasi, lan setengah pengin ndeleng informasi iki saka organisasi tujuan. Kajaba iku, 50% konsumen bakal gelem mbayar luwih akeh kanggo transportasi, aktivitas, lan penginapan yen pilihan kasebut luwih lestari. 

Wawasan Lelungan Q1 2022 liyane   

Kanggo data lan wawasan liyane saka 70 petabyte saka tujuan lelungan Expedia Group global eksklusif lan data panjaluk, download Laporan Tren Perjalanan Q1 2022 lengkap ing kene. Langganan blog Solusi Media lan sambungake ing Twitter lan LinkedIn kanggo tren lelungan lan wawasan regional liyane.  

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar