Airlines aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Industri Hospitality News Pariwisata transportasi News Wire Plancongan USA

Travel's Back on the Rise: Punika Apa Sampeyan Kudu Ngerti

gambar duweni saka pexels

Lelungan bali lan para wisatawan wis siyap lelungan kanthi industri bakal pulih 65% ing kuartal kaping telu 2022.

Ora nggumunake yen sawise rong taun ditahan dening larangan kesehatan, para wisatawan ngarep-arep munggah ing bis, sepur, lan pesawat sabanjure. Nyatane, artikel sadurunge kita ing Lelungan Udara Global nyoroti kepiye industri disetel pulih 65% ing kuartal kaping telu 2022.

Senadyan antusiasme sing jelas, pemulihan bisa dadi tambal sulam. Sawetara bagean ing jagad kaya Afrika lan Timur Tengah wis luwih apik, dene liyane meh ora entuk. Lan kanthi owah-owahan aturan, dadi tanggung jawab sampeyan minangka lelungan kanggo ngerti apa sing dikarepake nalika sampeyan ninggalake omah kanggo liburan.

Mangkene pandhuan kanggo miwiti sampeyan nyetel ing jaman lelungan anyar iki.


Owah-owahan ing rega

Kanggo miwiti, keuangan lan budgeting iku penting. Ing April 2022, tarif maskapai mundhak 18.6%, minangka lompat paling gedhe sewulan wiwit taun 1963. Lonjakan iki mung diitung seprapat saka inflasi sakabèhé ing sasi tartamtu iki.

Insider claims supply-and-demand dudu siji-sijine alesan - sanajan lelungan udhara regane udakara 13% luwih saka sadurunge pandemi, jumlah penumpang isih cedhak karo tingkat pra-krisis. Nalika kita ndeleng gambar sing luwih akeh, kita bisa ndeleng manawa inflasi global nyebabake kenaikan ing endi wae: ing rega mundhake biaya bahan bakar jet, tarif hotel, lan dhaharan.

Priksa manawa sampeyan nliti biaya urip sing dituju: umpamane, yen Masjid Hagia Sophia utawa Santorini ana ing dhaptar ember sampeyan, mula sampeyan kudu ngerti yen Turki duwe tingkat inflasi paling dhuwur 54.8% ing kuartal pertama 2022, diikuti karo Yunani. sing tekan tingkat inflasi taunan 7.44%, meh 21 kaping saka rong taun sadurunge.

Yen sampeyan duwe ide babagan biaya sing sampeyan lakoni, iki tips budgeting dening AskMoney bisa mbantu ngimbangi dana. Penting kanggo nyathet rega biaya tetep kaya transportasi lan menehi sawetara biaya variabel kayata panganan. Anggaran luwih dhisik bakal mbantu sampeyan santai tanpa kudu kuwatir babagan finansial nalika lelungan.



Owah-owahan ing peraturan

Kejabi kenaikan tarif maskapai, April uga weruh AS mbalikke amanat topeng ing penerbangan. Iki amarga bukti yen pesawat duwe tingkat transmisi virus sing luwih murah amarga kualitas udara ing pesawat. Nanging, risiko mesthi ana lan amarga pemulihan ora ana gandhengane, nganggo topeng isih diwajibake ing sawetara maskapai liyane.

Mula, angger-angger asring adhedhasar kasus-kasus, nanging siji-sijine yaiku: Syarat mlebu Covid-19 mudhun kanthi cepet.

Salah sawijining pandhuan sing migunani yaiku Daftar negara Bloomberg ngendi sampeyan bisa lelungan tanpa vaksin utawa test. Daftar kasebut tambah 20 wilayah Mei kepungkur, dadi total 55 negara. Iki kalebu Armenia, Denmark, lan malah Maladewa. Visa isih dibutuhake kanggo lelungan internasional, nanging yen ora, lelungan disaranake mriksa peraturan internal sing ngatur masking, pemeriksaan kesehatan, lan liya-liyane kanggo mangan ing restoran utawa nekani acara umum. Asuransi perjalanan bisa uga dibutuhake.



Tujuan paling dhuwur saiki

Ing taun 2019, dhaptar tujuan wisata paling dhuwur didominasi tujuan Asia kanthi Hong Kong lan Bangkok sing dadi pimpinan. Nanging wiwit taun 2021, Eropa saiki diwakili wolung kutha ing 10 paling ndhuwur.

Prancis minangka salah sawijining negara Eropa sing paling angel kena Covid, nanging ora ngalangi Kutha Cinta dijenengi minangka tujuan kutha paling menarik ing donya kanggo taun 2021. Kanggo sing ragu-ragu amarga masalah kesehatan, nimbang juara 1. , Dubai sing peringkat papat paling dhuwur ing global ing pilar kinerja "kesehatan lan safety".

Ana tujuan lelungan kanggo kabeh wong, anggere cocog karo anggaran sampeyan lan sampeyan gelem ngurmati peraturan lokal. Apa riset luwih dhisik lan alon-alon nanging mesthi, lelungan sing luwih aman bakal ana ing cakrawala kanggo kabeh wong.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...