Airlines Airport Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Kuliner budaya Tujuan Hiburan France Health Industri Hospitality Hotel & Resor Luxury News wong Lelungan Rel Resorts Pernikahan Romantis Keslametan Blanja Sustainable Parks tema Pariwisata Wisata transportasi News Wire Plancongan Turkey USA

Apa tujuan wisata sing paling populer ing donya ing 2022?

Apa tujuan wisata sing paling populer ing donya ing 2022?
Apa tujuan wisata sing paling populer ing donya ing 2022?
ditulis dening Harry Johnson

Apa sampeyan tau kepingin weruh apa tujuan manca sing paling disenengi para lelungan, kanggo bisnis utawa luang?

Data kasebut, sing mbandhingake negara kanggo jumlah pengunjung internasional saben taun wiwit taun 1996 nganti 2019, nuduhake yen Prancis minangka tujuan paling populer kanggo kabeh kajaba limang taun sajrone 24 taun kasebut. Amerika Serikat kanthi cepet nduwur tangga lagu kaping pindho, nyusul Prancis saka 1996-97 lan 2013-16.

Nanging apa masa depan terus?

Taun iki, kabeh mata bakal maneh menyang Prancis kanggo ndeleng manawa bisa nahan makutha pariwisata global pasca-pandemi.

Apa lelungan duwe rasa kanggo ngunjungi Menara Eiffel, ndeleng karya seni ing The Louvre utawa seneng ski ing Pegunungan Alpen Prancis, katon donya wis hubungan katresnan unabating karo Prancis.

Apa Prancis bakal tetep dadi tujuan sing paling populer ing pungkasan taun 2022, utawa negara liya bakal luwih narik kawigaten amarga akeh wong sing kepengin lelungan ing luar negeri lan njelajah?

2022 minangka taun kritis kanggo industri pariwisata kanthi larangan lelungan internasional sing santai ing pirang-pirang negara kanthi nyuda pandemik covid. Mayuta-yuta wong bakal lelungan ing luar negeri kanggo liburan musim panas iki kanggo pisanan ing rong utawa telung taun lan bakal narik kawigaten kanggo ndeleng negara endi sing terus narik turis.

Loro-lorone AS lan Prancis mimpin liyane kanthi jarak sawetara kanggo mayoritas taun antarane 1996 lan 2019, kajaba sawetara taun kepungkur nalika Spanyol njupuk papan nomer loro sadurunge Amerika Serikat ing 2018 lan 2019.

Angka pengunjung kanggo Amerika Serikat lan Prancis kanthi rutin ngluwihi 70 yuta - ing sawetara taun tikel kaping pindho jumlah sing ditampa dening negara paling populer nomer telu. Ing rong taun sawise serangan Menara Kembar, jumlah pengunjung menyang AS mudhun banget nganti udakara 60m, dene Prancis nyathet udakara 74 yuta - jurang paling gedhe ing antarane negara kasebut sajrone periode riset.

Nanging ing 2018, AS, banjur bali ing posisi paling dhuwur, nyathet 96 yuta pengunjung sing luar biasa sajrone setaun - sing paling direkam dening negara siji ing cathetan kasebut.

Ing taun 2019, telu paling gedhe ndeleng Prancis nyathet 90 yuta pengunjung internasional, disusul Spanyol, sing anyar dadi nomer loro kanthi 83 yuta pengunjung lan Amerika Serikat nomer telu kanthi 79 yuta pengunjung.

Ana sawetara tren menarik liyane sing wis ndeleng enem tujuan paling populer sing umume ora owah sajrone rong setengah dekade pungkasan. Italia, Inggris lan China wis gabung karo Prancis, AS lan Spanyol minangka tujuan sing paling digoleki.

Ing taun 2003, Rusia sedhela munggah ing sadhuwure Inggris menyang papan kaping enem, nanging umume wis ilang saka sepuluh peringkat paling dhuwur ing dasawarsa pungkasan. Inggris dhewe mudhun menyang nomer sanga ing sepuluh tangga lagu paling dhuwur ing taun 2019.

Kanada, Polandia, Jerman lan Meksiko kabeh wis seneng pirang-pirang taun dadi sepuluh tujuan wisata paling dhuwur, dene ing taun-taun pungkasan, Turki uga misuwur banget, munggah ing posisi kaping enem ing taun 2009. 

Malaysia lan Thailand uga ana ing sepuluh paling dhuwur sajrone limang taun kepungkur, lan Ukraina uga mlebu ing sepuluh papan paling dhuwur ing taun 2008 kanthi 25 yuta pengunjung.

Jumlah pengunjung uga saya tambah akeh. Ana 299 yuta wong sing lelungan menyang sepuluh tujuan paling dhuwur ing taun 1996. Sing tambah dadi 588 yuta ing taun 2019. Uga ing taun 1995, mung rong negara sing nyathet luwih saka 60 yuta pengunjung - dadi lima ing taun 2019.

Negara kanthi sepuluh pengunjung paling dhuwur ing taun 1996Pengunjung ing taun 1996Negara kanthi sepuluh pengunjung paling dhuwur ing taun 2019Pengunjung ing taun 2019
Amerika62,874,259France90,645,444
France61,537,823Spanyol83,624,795
Spanyol33,640,656Amerika79,850,736
Italia32,251,166China79,757,366
UK22,490,753Italia63,000,000
China21,765,847Turkey46,396,845
Mexico20,972,802Mexico43,078,491
Poland19,338,658Thailand39,419,171
Canada17,156,487UK37,485,497
Austria17,120,366Austria29,460,000
Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar