Bakal weruh! Tuku Souvenir Kanthi Ceroboh Bisa Dipenjara

TMII
Avatar Binayak Karki
ditulis dening Binayak Karki

Kedadeyan kasebut nyoroti kerumitan sing bisa ditindakake para turis nalika tuku oleh-oleh ing luar negeri lan navigasi sistem hukum ing negara manca.

Umur 56 taun French Turis Nathalie iki dicekel ing Bandara Luxor sawise tuku reca cilik minangka souvenir saka arcade shopping hotel kemewahan kang.

Senadyan dheweke ora salah, dheweke didakwa nduweni lan perdagangan barang-barang antik.

Cobaan kasebut diwiwiti nalika pejabat bea cukai nemokake patung kasebut ing koper Nathalie nalika mriksa keamanan sadurunge dheweke lunga.

Sanajan dheweke wis tuku minangka oleh-oleh saka galeri seni ing Winter Palace Hotel, para ahli ngidentifikasi kasebut minangka barang kuno sing umure 4,500 taun. Nathalie, pengacara, banjur ditahan ing kantor polisi Luxor, ing ngendi dheweke dianggep guilty lan menehi saran kanggo njaluk ngapura marang panguwasa dening pengacara sing ditunjuk dening pengadilan.

Sajrone wolung dina, Nathalie nandhang kahanan sing surem ing kantor polisi, turu ing kamar sing rame bareng karo tahanan liyane.

Jean-François Rial, CEO saka agensi perjalanan sing ngatur perjalanan dheweke, campur tangan kanggo nambah kahanan tahanan, nanging prosedur birokrasi mbuktekake tantangan kanggo nyepetake amarga keterlibatan keamanan negara ing kasus kasebut.

Sawise ngajokake hakim sing nganggo basa Prancis lan menehi bukti yen patung kasebut minangka replika, dudu barang kuno asli, proses Nathalie dihentikan. Nanging, dheweke ora dipecat sacara resmi nganti duta besar Prancis ing Kairo, Éric Chevallier, njamin dheweke bali menyang Paris.

Sanajan dibebasake, Nathalie ngadhepi larangan seumur hidup saka mlebu Mesir.

Ditemtokake kanggo nggoleki kaadilan, dheweke ngrancang nantang larangan kasebut lan entuk pengakuan resmi babagan pembubaran kasus kasebut.

Kedadeyan kasebut nyoroti kerumitan sing bisa ditindakake para turis nalika tuku oleh-oleh ing luar negeri lan navigasi sistem hukum ing negara manca.

About penulis

Avatar Binayak Karki

Binayak Karki

Binayak - adhedhasar ing Kathmandu - minangka editor lan penulis nulis kanggo eTurboNews.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...