Turis Jamaika Luwih Aman Thanks kanggo Dana Peningkatan Pariwisata

TAMBUR
Direktur Eksekutif Dana Peningkatan Pariwisata (TEF), Dr Carey Wallace (kiwa), menehi sertifikat marang Jay Haughton, sing minangka bagean saka klompok lulusan pisanan sing disertifikasi ing Lifeguards sing disponsori TEF lan Penyedia Bantuan Pertama lan Penyedia CPR sing disponsori TEF. ing Rhodes Hall High School ing Hanover ana, 9. Mei 2024. Lifeguards anyar kabeh siswa senior ing sekolah. – gambar duweni saka TEF
ditulis dening Linda Hohnholz

Dana Peningkatan Pariwisata (TEF) wis njupuk langkah penting kanggo njamin pantai sing luwih aman kanggo pengunjung lan warga Jamaika.

Ing upaya perintis, TEF wis gabung karo sawetara entitas sektor publik lan swasta kanggo nglakokake proyek percontohan sing inovatif liwat Jamaika Pusat Inovasi Pariwisata Kab. Proyek kasebut fokus ing latihan lan sertifikasi sing ketat saka rong kohort lifeguards, minangka momen penting kanggo nguatake langkah-langkah keamanan ing wilayah pesisir Jamaika.

Direktur Eksekutif TEF, Dr Carey Wallace, ujar inisiatif kasebut "mbentuk bagean saka proses transformatif lan nilai tambah sing dipimpin industri pariwisata lan dirancang kanggo nambah daya saing Jamaika minangka tujuan internasional nalika menehi keuntungan langsung kanggo masarakat."

Ngomong ing wisuda ing Kamis (9 Mei 2024), Dr Wallace negesake potensial pariwisata kanggo kamardikan ekonomi Jamaika lan kamakmuran rakyat lan ujar manawa iki digayuh liwat pangembangan standar profesional ing kabeh sektor rantai nilai. mligine pembangunan manungsa.

Antarane 14 siswa senior ing Rhodes Hall High School kanggo lulus karo Lifeguard lan Royal Life Saving sertifikat sawise nem sasi ing latihan, sangang ngrampungake kabeh telung aspek kanggo nduweni kualifikasi minangka lifeguards uga standar sepindah lan panyedhiya CPR, nalika limang qualified minangka standar pisanan. panyedhiya bantuan lan CPR.

Proyèk sertifikasi lifeguard lair saka keprihatinan sing ditulis dening Bab Negril saka Asosiasi Hotel lan Wisata Jamaika lan organisasi pariwisata liyane babagan kasedhiyan lifeguards sing disertifikasi ing kutha resort. Ing urat iki, Rhodes Hall High School lan Negril WaveRunners Swim Club dicedhaki kanggo kolaborasi kanggo nambah jumlah lifeguards ing wilayah.

Sekolah menengah kasebut ngrekrut siswa senior kanggo melu, nalika anggota JHTA nampung sukarelawan kanggo sinau nglangi lan nglatih minangka lifeguard, sing diprentahake dening Negril WaveRunners Swim Club. Sertifikasi wis teka saka Royal Lifeguard Society, karo Badan Lingkungan lan Perencanaan Nasional (NEPA) sing nggampangake lisensi kasebut, sing ngidini dheweke bisa kerja. Kamentrian Pendidikan lan Pemuda uga nyetujoni proyek kasebut.

Saliyane latihan renang, para siswa uga nampa pelatihan babagan safety banyu, resusitasi kardiopulmoner (CPR), pertolongan pertama, teknik nylametake, lan etika.

Dr. Wallace ujar manawa kanthi terus tuwuh pengunjung lan TEF terus inisiatif ngembangake pantai umum ing saindenging pulo, program lifeguard bakal ditambahi menyang St James lan St Ann sajrone taun finansial 2024/25, kanthi tujuane. kalebu paroki liyane ing taun-taun sabanjure.

Dr. Wallace marang para rawuhe:

Dheweke nambahake manawa Jamaika duweni potensi dadi negara maju kanthi para pekerja entuk penghasilan sing luwih dhuwur, kanthi negesake "jawaban kasebut yaiku upskilling lan sertifikasi internasional supaya dikarepake saka endi wae."

Sauntara kuwi, ngomongake kanggo JHTA, Ketua Bab Negril Karen Lanigan ujar manawa dheweke bangga banget karo proyek kasebut, "amarga industri kita wis sawetara wektu ngalami kekurangan lifeguards kronis, lan inisiatif kasebut minangka langkah sing wani kanggo ngatasi kahanan kasebut."

Annecia Smith, sing konsep proyek kanggo Rhodes Hall High School, kanthi dhukungan saka TEF, wis nglangi wiwit umur limang taun. Dheweke ujar manawa dheweke mikir iki bakal dadi cara sing apik kanggo nyukupi kebutuhan kanggo lifeguard sing luwih terlatih.

Ketua dewan sekolah, Lionel Myrie, mratelakake rasa seneng amarga wis dipilih kanggo proyek percontohan lan ngarep-arep bisa melu ing tahap sabanjure.

About penulis

Linda Hohnholz

Editor ing pangareping kanggo eTurboNews adhedhasar ing eTN HQ.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...