Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Warta Pamrentah Industri Hospitality Nepal News wong Resorts tanggung jawab Keslametan Olahraga Sustainable Pariwisata News Wire Plancongan

Nepal: Turis lan owah-owahan iklim ngancam Everest

Nepal: Turis lan owah-owahan iklim ngancam Everest
Nepal: Turis lan owah-owahan iklim ngancam Everest
ditulis dening Harry Johnson

Miturut Direktur Jenderal Pariwisata Nepal, pejabat negara kasebut ngrencanakake mindhah base camp Gunung Everest udakara 400 meter (1,312 kaki) ing sisih kidul lokasi saiki.

"Sejatine babagan adaptasi karo owah-owahan sing kita deleng ing base camp, lan dadi penting kanggo kelestarian bisnis pendakian gunung kasebut," ujare Taranath Adhikari.

"Saiki kita nyiapake relokasi, lan kita bakal miwiti konsultasi karo kabeh pemangku kepentingan." 

Pak Adhikari nambahake, erosi sing merajalela amarga aktivitas wisata, uga lelehe gletser Khumbu ndadekake lokasi base camp saiki ora aman.

Nepal ngrencanakake golek lokasi sing bebas es kanggo mbangun base camp anyar. Sawise situs stabil wis dumunung, pemerintah bakal ngrembug pamindhahan karo masyarakat lokal lan miwiti proses monumental mindhah infrastruktur base camp mudhun gunung. Pejabat pariwisata ngira pamindhahan kasebut bisa ditindakake ing taun 2024. 

Udakara 1,500 wong ngunjungi gunung paling dhuwur ing donya sajrone wektu sing paling sibuk, miwiti pendakian saka base camp ing ndhuwur gletser Khumbu ing elevasi 5,364 meter (17.598 kaki). Es gletser saya rusak kanthi cepet, kanthi tingkat siji meter (3.38 kaki) saben taun lan ilang 9.5 yuta meter kubik banyu saben taun. 

Sing paling nguwatirake, retakan lan celah-celah katon sewengi ing wilayah basecamp sing wong turu.

Erosi ora mung disebabake owah-owahan iklim.

"Wong nguyuh udakara 4,000 liter ing base camp saben dina," ujare anggota panitia pindah base camp, nambahake yen minyak tanah lan gas sing akeh digunakake kanggo masak lan tetep anget uga nyumbang kanggo leleh es.

Pariwisata minangka salah siji saka papat industri utama ing Nepal, kanthi pendakian gunung minangka salah sawijining sing ndadekake pengunjung manca.

Malah nalika pandemi koronavirus global, Nepal ora mandheg nerbitake ijin mendaki gunung, mung mbatesi jumlah pendaki Everest sing diidini munggah ing puncak kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar