Turis Berbondong-bondong menyang Kerajaan Gunung Bhutan

Turis Berbondong-bondong menyang Kerajaan Gunung Bhutan
Turis Berbondong-bondong menyang Kerajaan Gunung Bhutan
ditulis dening Harry Johnson

Wiwit 1 Januari nganti 31 Maret 2024, Bhutan ngalami lonjakan kedatangan turis internasional, ngluwihi angka saka taun sadurunge luwih saka 100%.

Jumlah pengunjung ing gunung Karajan Bhutan mundhak kaping pindho ing kuartal awal 2024 dibandhingake taun sadurunge. Wiwit 1 Januari nganti 31 Maret 2024, Bhutan ngalami lonjakan kedatangan turis internasional, ngluwihi angka saka periode sing cocog ing taun sadurunge kanthi luwih saka 100%. Maret 2024 nyathet 14,822 rawuh, dadi wulan paling sibuk nomer telu kanggo pariwisata ing Bhutan wiwit negara kasebut mbukak maneh pasca-pandemi, sawise Mei 2023 (16,609 rawuh) lan Oktober 2023 (16,465 rawuh).

Rincian pengunjung Bhutan ing taun 2024 nuduhake manawa 60% asale saka India, dene 40% liyane menyang Bhutan saka macem-macem pasar, kalebu AS, Inggris, China, Jerman, Singapura, Prancis, Italia, Malaysia, Vietnam, Australia. , lan Kanada. Tingkat pertumbuhan ing Q1 2024 versus Q1 2023 beda-beda sacara signifikan ing macem-macem negara: turis India mundhak 77%, Amerika 105%, lan tamu Inggris 84%.

Mundhak kedatangan tamu menyang Bhutan sajrone kuartal pertama 2024, kanthi kenaikan 97% sing luar biasa dibandhingake karo periode sing padha ing taun sadurunge, bisa uga ana macem-macem faktor. Utamane, pangurangan Biaya Pembangunan Lestari dadi $100 saben wengi nggawe kunjungan menyang Bhutan luwih layak kanthi ekonomi. Kajaba iku, ana kesadaran global sing luwih gedhe babagan Bhutan ing antarane tamu potensial lan agen perjalanan global, amarga upaya promosi kolektif kabeh industri lan liputan media sing akeh. Upaya iki mboko sithik entuk momentum, amarga Bhutan dudu panggonan sing paling cedhak kanggo umume tamu, mbutuhake wektu kanggo riset, ngrancang, lan lelungan menyang kerajaan.

"Bhutan kadhaptar minangka papan 'kudu dibukak' ing taun 2024 ing pirang-pirang publikasi paling dhuwur ing donya wis mbantu ngunggahake profil kita lan nggawa luwih akeh pengunjung. Kita uga wis nargetake luwih akeh wong lan pasar anyar ing saindenging jagad. Lan kanthi promosi Bhutan minangka apik kanggo ngunjungi kapan wae ing taun, ora mung ing musim tartamtu, kabeh mbantu. Nomer kasebut pancen njanjeni kanthi lintasan sing apik, lan kita ngarepake taun pariwisata sing kuwat, "ujare Carissa Nimah, CMO saka Dinas Pariwisata.

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...