Kuliner gourmet Warta cepet Turkey

Turki: Nggawe dalan kanggo gastronomi sing lestari

Cepet News Post Panjenengan kene: $50.00

Ing Türkiye, saben dhaharan nggambarake warisan, tradhisi, kapercayan lan pengalaman saka macem-macem budaya sing wis urip bebarengan nganti pirang-pirang abad. Donya gastronomi ing Türkiye wis prioritas nyuda sampah panganan sajrone pirang-pirang abad. Malah saiki, amarga akeh macem-macem bagean ing jagad iki nyetel menu kanggo nyukupi tujuan kanggo masak tanpa sampah lan farm-to-table, Türkiye wis entuk akeh tujuan kasebut nalika njaga warisan lokal.

Türkiye nduweni peran aktif ing Gerakan Pangan Slow, negesake prinsip manawa saben wong duwe hak kanggo sumber sing lestari, sehat lan sehat. Sawetara ibukutha gastronomi utama negara, kalebu İzmir, Bodrum, Ayvalık, Aydın, Adapazarı, Samsun, Ankara, Gaziantep, Kars lan Iğdır, wis melu gerakan kasebut sajrone pirang-pirang dekade. Amarga keanekaragaman hayati Türkiye, kutha lan desa gumantung ing jinis sayuran, woh-wohan lan gandum lokal tartamtu; supaya lelungan bisa nyana ora mung ngicipi pasugatan tenan krasan, nanging pasugatan penting kanggo warisan lokal wilayah uga. 

Telung kutha Turki wis didaftar dening UNESCO ing Jaringan Kutha Kreatif UNESCO ing bidang gastronomi. Gaziantep ing wilayah Mesopotamia sisih lor-kulon wis dadi sorotan gastronomi wiwit pirang-pirang abad, utamane ing jaman Silk Road. Nalika kutha iki kondhang minangka kutha asal saka kebab lan baklava, uga dadi papan kanggo macem-macem masakan unik kayata lebeniye, sup bakso sing sugih nanging entheng sing disuguhake karo saus yogurt.

Hatay, sing didaftar dening UNESCO ing taun 2017, duwe macem-macem masakan asli kalebu içli köfte, jinis bakso isi. Masakan Hatay sing paling misuwur yaiku künefe, adonan phyllo sing diiris kanthi keju tanpa asin lokal sing dipanggang ing geni batu bara. 

Kutha sing paling anyar kadhaptar, Afyonkarahisar, misuwur amarga kaymak (jinis krim clotted), Turkish Delight lan sucuk (jinis sosis). Krim lan produk daging sing sugih ing kutha kasebut disambungake karo budidaya poppy, sing dadi pokok sarapan Afyonkarahisar. Bumbu unik saka poppy menehi rasa sugih kanggo daging lan sosis sucuk.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Penekanan Turki ing masak tanpa sampah katon ing resep-resep nggunakake roti basi kanggo nggawe krupuk utawa kulit woh kanggo nggawe senggol. Ketergantungan ing pasar petani lokal ing ngendi panyedhiya nggawa bahan organik tanpa pestisida minangka bagean penting saka warisan Türkiye. 

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...