Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Kuliner Tujuan Warta Pamrentah News Tuvalu

Tuvalu dadi tuan rumah Kompetisi Mancing lan Masak Tahunan Pertama

ditulis dening Dmytro Makarov

Dinas Pariwisata Tuvalu (TTD) nganakake kompetisi Fishing lan masak taunan pisanan ing Funafuti, minggu kepungkur.

Departemen pariwisata kerja sama karo Enhanced Integrated Framework (EIF) program multi-donor sing makarya karo Least Developed Countries (LDC) kanggo dadi tuan rumah acara 3 dina, ing mbangun nganti peluncuran Kebijakan Pariwisata Lestari Tuvalu tanggal 3 Juni.rd.

42 prau pisanan didaftar nanging 30 prau mangkat. Dene 4 saka 30 kasebut didiskualifikasi amarga teka telat sawise wektu sing ditemtokake. Lomba mancing dianakake ing tlatah Taman Kavatoetoe.

Kanggo lomba masak, 20 grup sing ndaftar, nanging mung 12 grup sing ngrampungake registrasi pungkasan lan diwenehi pengarahan babagan aturan lan pangarep-arep kompetisi. Iki dianakake ing papan Tau Maketi ing Vaiaku, Funafuti.

Principal Officer TTD Paufi Afelee ngandika loro acara iki wiwitane ngrancang bakal dipentasake dhewe Nanging, iku luwih efisien kanggo nggunakke tangkapan saka kompetisi fishing kanggo lomba masak.

"Kita pengin nganakake acara kasebut kanggo nggawe kesadaran babagan kegiatan Departemen kanggo taun iki. Kita uga pengin nyathet sajian sing digawe kanggo kompetisi masak lan nggabungake dadi buku masak kanggo diluncurake mengko, "ujare.

"Ide iki bisa ditindakake kanthi sampurna. Hasil tangkapan saka wong-wong sing entuk peringkat 1, 2 lan 3 saka lomba mancing banjur digunakake ing lomba masak sing kalebu kuis kanggo penonton lan hadiah iwak karung 3kg dianugerahi hadiah panglipur, yen dijawab kanthi bener. Iku cukup enlightening kanggo bisa ngleksanakake kegiatan lan bisa sinau saka iku kanggo acara sabanjuré.

Ms Afelee nyebutake yen acara kasebut ora bakal bisa ditindakake tanpa dhukungan finansial saka proyek EIF ing sangisore departemen Perdagangan. Nambahake manawa TTD lan EIF wis kerja keras kanggo nindakake acara kasebut ing taun kasebut.

Proyek EIF kerja sama karo Dinas Pariwisata kanggo ngleksanakake kegiatane. Tujuane kanggo nambah misi lan visi EIF liwat dhukungan target kanggo sektor pariwisata. Utamane, rong kegiatan kasebut nduweni tujuan kanggo nguatake kapasitas sektor Pariwisata kanggo ningkatake panggunaan ekosistem banyu sing lestari lan ningkatake apresiasi warisan sosial budaya negara.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Dmytro Makarov

Ninggalake Komentar

Share to...